Bürosundan kalabalık bir partili topluluğu ile çıkan ve yaya olarak CHP'nin il binasına gelen Emre Kazancı, burada da kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılandı. Milletvekili aday adayı Emre Kazancı'nın açıklamasından önce bir konuşma yapan İl Başkanı Esat Şengül, CHP'nin bu seçimlerde büyük bir ilgiye mahzar olduğunu belirterek, "Emre kardeşimiz benim il başkanlığında rakibimdi ama şimdi birlikte CHP'nin iktidara yürüyüşünü birlikte gerçekleştiriyoruz" diyerek mesaj verdi.

CHP İl binasında Kahramanmaraş Milletvekili aday adaylığını açıklayan Emre Kazancı da “7 Haziran Genel Seçimleri cumhuriyet tarihinin en önemli genel seçimi olma özelliğini taşımaktadır. Maalesef ama maalesef altını çizerek belirtmek isterim ki bu seçim Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu çağdaş demokratik hukukun üstünlüğüne inanmış Türkiye Cumhuriyeti için belki de köprüden önceki son çıkıştır” dedi.

Oldukça coşkulu bir kalabalıkla parti binasına gelen Kazancı’yı burada da yoğun bir kalabalık karşıladı.

Gösterilen yoğun ilgiden dolayı duygulanan Kazancı, gösterilen ilgiye teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Yaklaşık 12 yıllık AKP hükümeti süresi içerisinde yolsuzluklar ayyuka çıkmış, gelir dağılımında ki uçurum boyutlara erişmiş, muhalefetin sesi kısılmış, iç ve dış borcumuz tarih boyunca görülmemiş rakamlara ulaşmıştır. Anlamsız tarım politikaları ile çiftçilerimiz hasadını tarladan kaldıramaz, küçük esnafımız BAĞ-KUR primini ödeyemez hale getirilmiştir.   Eğitim sistemimiz adeta yazboz tahtasına benzetilmiş, komşularımızla sıfır sorun politikası diye stratejik derinlik sunulurken maalesef savaşın eşiğine gelinmiştir. Bölgemize Suriyeliler kontrolsüz bir şekilde yerleştirilerek gençlerimiz adeta işsizlik batağına saplanmıştır.

Basının özgür kalemi elinden alınmış, yargının bağımsızlığına müdahale edilmiş, çözüm süreci adı verilen bize göre çözümsüzlük sürecinden başka bir şey olmayan bir ucube ile halkımız karşı karşıya bırakılmıştır. Bu güvensizlik ve kaos ortamında herkes geleceğinden endişe etmektedir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Gençliğe Hitabesinde şöyle seslenmektedir:“Memleket dahilin de iktidara sahip olanlar gaflet delalet ve hatta hıyanet içerisinde bulunabilirler.”

Sevgili canlar üzülerek belirtiyorum ki şuan memleket dahilin de gaflet delalet ve hatta hıyanet içerisinde olanlar vardır.  Ülkemizin içinde bulunduğu bu olumsuz şartlar altında hepinizin malumu 7 Haziran 2015 tarihinde Genel Seçimlere gidilecektir.7 Haziran Genel Seçimleri cumhuriyet tarihinin en önemli genel seçimi olma özelliğini taşımaktadır. Maalesef ama maalesef altını çizerek belirtmek isterim ki bu seçim Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu çağdaş demokratik hukukun üstünlüğüne inanmış Türkiye Cumhuriyeti için belki de köprüden önceki son çıkıştır.

Ve biz Cumhuriyet Halk Partililer şunu çok iyi biliyoruz ki bizleri atmaya çalıştıkları bu ihanet kuyusundan yine ülkemizi kurtaracak yegâne çare Cumhuriyet Halk Partisidir.  Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan buya en fazla ihtiyacı olduğu Cumhuriyet Halk Partine, iktidar yolunda katkı sağlamak adına, içerisinde yetişmiş olduğum Cumhuriyet Halk Partisi terbiyesi ve demokrasi bilinci ile Kahramanmaraş Milletvekilliği adaylığına talip olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum.

Aday adayı olmaktaki amaçlarımdan biri de bugüne kadar mevcut iktidar partisine rekor düzeyde oy vermiş ama hizmet konusunda hep öksüz evlat muamelesi görmüş sevdalısı olduğum kahraman şehrime bugüne kadar alamadığı ama sonuna kadar hak ettiği hizmetleri almasını sağlamak olacaktır. Beni bu onurlu göreve layık gördüğünüz takdirde her biri birbirinden yürekli tüm aday adayı arkadaşlarımla beraber örgütümüzün bütün kademeleri ile dayanışma içerisinde partimizi iktidara taşımak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine söz veriyorum.”

Emre Kazancı’nın aday adaylığını açıkladığı tanıtım toplantısına İl Başkanı Esat Şengül, Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Av. Barış Antürk, 22. Dönem Milletvekilli Mehmet Parlakyiğit ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıya basın mensuplarının ilgisi de yoğun oldu.

Editör: Haber Merkezi