Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, beraberinde Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Bilal Oruç Debgici, Ak Parti Onikişubat  İlçe Başkanı Fırat Görgel, İl ve ilçe yöneticilerinde katılımıyla önde Kapalı çarşı esnafını ziyaret etti. Daha sonra Kahramanmaraş’ın ova mahalle muhtarları ve sulama Birlikleri Başkanları ile DSİ Cumhuriyet Salonunda bir araya geldi.



DSİ Cumhuriyet Salonunda bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “ Bende bu şehrin bir evladıyım. Babam kapalı çarşıda manifaturacılık yapardı. Ova köylerinden, gelen alevi kardeşlerimiz elde ettikleri ürünlerini satar, parasını babam getirip bizim kasaya koyarlardı. O zaman bankayı da faizciliği de bilen yoktu. Babama Hacı amca para sizde kalsın kullanabilirsin de biz şu gün düğün yapacağız o gün lazım veya bize şu zaman lazım derler bırakır giderlerdi. Hepimiz, Türkü, Kürdü, Çerkezi, alevisi iç içeydik. Kardeştik. Şimdi de aynı kardeşiz. Kahramanmaraş olayları sonrası bize alışverişe gelen alevi kardeşlerimizin hiç biri gelmez oldu. İşler bıçak gibi kesildi. Cenab-ı Allah bizlere bir daha, Kahramanmaraş olayları, Sivas olayları ve Çorum olayları göstermesin” dedi.
   


Başbakan Yardımcısı Kaynak daha sonra bayram öncesi açıklanan ekonomik paket ve terörle mücadele ile ilgili konuştu. Kaynak, ilk defa bir Bakanlar Kurulu canlı olarak yayınlandı. Sayın Başbakanımız, Bakanlar Kurulunu topladı ve canlı yayında hükümetin, ekonomik paketini açıkladı. Terörden zarar görenlere ve esnafımıza müjdeler verdi.  Hükümet olarak Türkiye bir terör belasıyla uğraşmakta.  Türkiye’nin gelişmesini büyümesi engellemek için sürekli Türkiye üzerine oyunlar oynanıyor. Bakın Suriye’de 5.5 Yıldır bitmeyen bir savaş var. Milyonlarca insan vatanını, toprağını terk etti ve başka ülkelere sığındı. Bu gün Türkiye’de, 2 Milyon 750 bin Suriyelinin yanısıra Bizi soykırımla itham eden Fransa ve Almanya’da bir tane yasa dışı göçmen yokken bizde 200 bin ermeni göçmen vardır.  Afganlı, Iraklı, Doğu Türkistan’lı göçmen muhacirler var. Toplam 3 milyona yakın muhacire ev sahipliği yapıyoruz.  Türkiye böylesine büyük fedakârlıklarla uğraşırken, bundan rahatsız olanlar terör eylemleri ile Türkiye’nin huzurunu bozmaya çalışıyorlar. Bu ülkede, İbrahim Tatlıses’in kürtçe kasetinin satışı yasaktı. Kürtçe Televizyon yoktu, Kürtçe konuşulamıyordu. Bütün bu yasakları biz kaldırdık. Ben Adalet Bakan Yardımcılığı yaparken bir teklif sundum. Kürtler Cumhuriyet Savcısının karşısına çıktıklarında kendi dillerinde savunma yapamıyorlardı. Dünya’da sadece belki’de Türkiye’de böyle bir yasak vardı. Verdiğimiz teklifle bu yasağı kaldırdık. Kendi dilinde savunma yapmak isteyenler için tercüman aracılığıyla savunma yapmalarına imkan tanıdık. Dersim olayları için il defa bir Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan özür diledi. Bunların hepsi Ak Parti iktidarı döneminde oldu. Bizler kürdü, Türkü, Çerkezi ile hepimiz kardeşiz. Bu vatan için hepimiz omuz omuza çatışmışız. Bayrağımızın kırmızısı rengini bu vatan için canını feda eden Kahraman askerlerimizin kanında almıştır.” Dedi
       

 
Kaynak, “Daiş kimin ürünü. Sayıları şu anda 35 bin civarında olan ve 100 ülke vatandaşının katılımı oluşan bir örgüt. Bunların yaptıklarının , İslam’la, insanlıkla bağdaşır tarafı var mı? Bunlar canlarının istediğinin gırtlağını kesiyorlar. Canları istediği kadının namusunu kirletiyorlar. Bunlar uyuşturucu müptelası. Düşünün kü bu örgütün adlarında pikaplar kamyonetler var. Ellerinde silahlar var. Irak ve Suriye’nin nerdeyse 3/1 ine hakim olmuşlar. Petrolün 4/1’ine hakim olmuşlar. Başka dine mensup olan insanlardan oluşacak ve adına işid diyecekler. Bunlar asal İslamla bağdaşmayan bir öğüttür. Bu silahlar Daişin eline nasıl geçiyor. Herhalde Irak’ta tarlaya ekilip alınmıyor. Buna destek verenler var. Daiş bir hastalık urdur. Bu urun temizlenmesi gerekir. Eğer bize müsaade ederlerse, itibar ederlerse biz bu Daişi üç günde yok ederiz” dedi.
 


Toplantıda Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’ta birer konuşma yaptılar. Basın mensuplarının dışarı çıkarılmasının ardından sorulu cevaplı kısma geçildi.

Editör: Haber Merkezi