Kaynak, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı’nın Liva Düğün Salonu’nda muhtarlara yönelik düzenlediği istişare toplantısında konuştu. Belediye Başkanlığı, İl Başkanlığı ve milletvekilliği görevleri boyunca muhtarlarla sürekli yakın temas içerisinde olduğunu ifade eden Kaynak, “Muhtarlarımızın geçmişte yaşadığı tüm problemlere yakından şahit oldum” diye konuştu.

AK Parti İktidarlarıyla birlikte muhtarların bu problemlerinin birer birer çözüme kavuştuğunu dile getiren Kaynak, şunları söyledi:

“Muhtarlarımız gelip, bizlerden sokaklarının kumlanmasını isterdi. Çocukların okula gitmesi için derslik isterlerdi. Çocuklar okula gider, öğretmen yok. Bunları dünün kötülüklerini anlatmak için söylemedim. Bugün Hanefi Bey başkanımızla Kahramanmaraş’ın Onikişubatında birçok mahallemizi dolaştık. Bunlar köy statüsünde olan yerlerdi, dün belde olan yerlerdi. Bugün buralarda kilit parke yapılmayan yer kalmamış. Artık belediye başkanımız ve bizden okul isteyeni duymuyoruz, öğretmen isteyeni duymuyoruz. ‘Köyümüze bir greyder istiyoruz vekil torpili gerekiyor’ diyeni duymuyoruz. Böyle bir şey için hiçbiriniz arıyor musunuz? Çünkü 80 yılda yapılanın toplamından fazlasını AK Parti 13 yılda yaptı. Aslında siz ürettiniz, sizin alın teriniz üretti. Artık sizin ürettiğiniz, artırdığınız, tasarruf ettiğiniz şeyler IMF’ye gitmekten, banka hortumlayanlara gitmekten kurtulduğu için hizmete döndü. Kahramanmaraş’ta, 2002 yılında 2 bin 900 olan derslik sayımız, bugün 6 binden fazla. Depoda bin tane öğretmen vardı. Köye göndermemiş, ilçeye göndermemiş. Depoda öğretmen var. 230 milyar dolar olan milli geliri 830 milyar dolara çıkardık. Eğitimde sağlıkta, ulaşımda, enerji alt yapıda hem Kahramanmaraş’ı hem de ülkemizi inanılmaz seviyelere çıkardık. Bunda temel etken, temel sebep milletimizdir.”

BİZİM MİLLETİMİZ FERASET SAHİBİDİR

Kaynak, 7 Haziran’dan itibaren ikinci yarıyı başlattıklarını ve Yeni Türkiye’yi inşa edeceklerini söyledi. Bu dönemde en büyük hedeflerinin yeni anayasa ve millet iradesini tamamen egemen kılmak olduğunu ifade eden Kaynak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu anayasayla bir yere varamayız. Çünkü bu anayasayı askerler yaptı ve tüm içeriği vesayete dayalı bir sistem kurmak. Çünkü onlara göre millet kendi kendini yönetemez. Ama bizim milletimiz feraset sahibidir. Bizim milletimiz yanlış yapmaz. Bizim milletimizin terazisi yanlış tartmaz. 14 Ağustosta AKK Parti 14 yaşına girecek. AK Parti kadroları 10. kez huzurlarınızda. 3 genel seçim yaşadık, 3 yerel seçim yaşadık, 2 referandum yaşadık. Ve tarihimizde ilk defa cumhur, kendi reisini seçti. Bu yeni dönemde, yeni anayasayla birlikte bizler, siyasetçiler millete hesap vermeye hazırız. Ama artık bu güzel Anadolu’muzda, bu cennet vatanımızda hiç kimse Allahtan ve milletten almadığı yetkiyle millete tahakkümde bulunamayacak. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin öyle mi? Meclisin arkasında böyle yazıyor. Peki bu milletin kendi temsilcilerinden başka niye başkalarının kararıyla yönetilmeye çalışılıyor. Anayasa Mahkemesi başörtümüze karışır, Danıştay hastanemize karışır, YÖK üniversitemize karışır. Dönüp size hesap verir mi? Vermezler. Dolayısıyla yeni Türkiye’nin kaidesi, ilkesi, temel felsefesi tam bağımsızlık ve milli iradenin tam hakimiyeti. Bu yolda bizlerin yanında olduğunuza yürekte inanıyoruz.”

AK PARTİ, SEÇİM ÜZERİNDEN HİZMET YAPMAZ

Programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise, belediye olarak hizmetlerine aralıksız devam ettiklerini söyledi. AK Parti’nin ve ak belediyelerin seçim üzerinden siyaset yapmadığını kaydeden Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah mahallelerimizin yarısında konak yapacağız. Gelecek hafta gruplar halinde başlayacağız. 35 tane mahallemizde oyun takımları ve park yapacağız dedik onlarda göreceksiniz gelecek haftadan itibaren başlayacak. Bunlar seçim çalışması değil, zaten programımızda olan şeyler. Bu nedenle AK Parti hizmetleri seçime endeksli yapmaz. Bizim belediyelerimiz de hiç yapmaz. Biz bu hizmetleri insanımızın daha güzel şartlarda yaşayabilmeleri için yapıyoruz. Mahallelerimizi yeniden düzenleyeceğiz. Yaz mevsiminde mobil havuzlarımız olacak. Buz patenleri yapacağız. Bu güne kadar Kahramanmaraş’ta olmayan şeyleri bir bir halkımızın hizmetine sunacağız. O bakımdan hiç endişeniz olmasın. Çünkü biz bu işi iyi biliriz. Bizden daha iyi bilen başka bir yönetim de yok emin olun. Varsa hep beraber arkasından gidelim. Çünkü 13 seneden beri yaptıklarımız ortada. Bir senelik belediye olarak yaptıklarımız da ortada. 92 seneden bu yana cumhuriyet var mıydı? vardı. Köy hizmetleri var mıydı? Vardı. Bu yollar bugüne kadar yapılmış mıydı? Yapılmadı. İşte farkımız burada. Onun için telaşa gerek yok. Hizmetlerimizi halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz.”

ÜLKEMİZİN DAHA AYDINLIK GELECEKLERE YOL ALMASINI İSTİYORUZ

AK Parti İl Başkanı Metin Doğan’da 7 Haziran’la birlikte Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını işaret etti. “Yarınların Türkiye’sinde çocuklarımızın daha aydınlık bir geleceğe yol almasını istiyoruz” diyen Doğan, şunları söyledi:

“Türkiye 13 yıl öncesinde çok farklı bir yerdeydi. Türkiye’yi ak kadrolar baştanbaşa yeniden imar ettiler yeniden yaptılar. Bu. Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesi, vatan, millet aşkı ve onun etrafındaki ak kadroların da fedakarca, cefakarca çalışması sonunda meydana geldi. Dün IMF kapılarında dilenen Türkiye’den, bugün IMF’ye borç veren, dünyanın her yerinde mazlumların yardımına koşan bir Türkiye var. Bütün bunlar iyi idareciler, iyi kadrolar ve iyi liderler sayesinde gerçekleşti. İnşallah 7 Haziran’ın ardından da geleceğe daha da güvenle yürümeye ve yarınlarımızı inşa etmeye devam edeceğiz.”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, teşkilat üyeleri ve 128 mahalle muhtarının katıldığı program, soru-cevap bölümü ile son buldu.


Editör: Haber Merkezi