Yayımladığı mesajında yardımlaşma ve dayanışmaya dikkat çeken Kayış; “Bayramlar, nefretin, kinin, kızgınlık ve kırgınlığın azaltıldığı; barışın, huzurun, birliğin ve dirliğin kalp ile tasdik dil ile ikrar edilme imkanının yaratıldığı manevi değerlerdir. Tefrikanın birliğe, sılanın beraberliğe, düşmanlığın  kardeşliğe dönüştüğü; ruhsuz bedene ruh, taşlaşmış yüreklere vicdan ve merhametin yer ettiği bir fırsattır. Kurban Bayramı Allah'ın lütfunun yine Allah'ın hoşnutluğu için ikram edildiği, paylaşmanın tadına varma fırsatının sunulduğu, kardeşliğin gereği olan dayanışmanın sağlandığı müstesna bir gündür” dedi.

Kayış; “Toplumumuzda özel ve anlamlı bir yere sahip, sevgi ve şefkatin derin hissiyatının yaşandığı bayramlar vefa duygusunun anlam kazandığı, huzur ve sevincin yaşandığı emsalsiz günlerden biridir” ifadelerine yer verdi.

Bayramların insanları birbirine yakınlaştıran, bağların güçlenmesini sağlayan mübarek günlerden biri olduğunun altını çizen Kayış mesajını; “Bu duygu ve düşüncelerle, kardeşliğin ve barışın yaşandığı ve yaşatıldığı Mübarek Kurban Bayramı'nın milletimize huzur ve barış getirmesini niyaz ediyor, başta Kahramanmaraşlı hemşehrilerim olmak üzere Türk-İslam Alemi'nin Kurban Bayramı'nı kutluyorum” temennileri ile sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi