İlçedeki DSP seçim bürosunda, meslektaşlarım Neşe Yıldızhan ve Halil Hınaz ile arkadaşları ile sohbet ederken bulduğumuz Kamil Dalkara’ya sorduk; “Bu halk hareketi sizi belediyeye taşıyacak mı? inancınız tam mı?”

Bize verdiği cevapta; “Evet, taşıyacak inancım tam size şunu söyleyeyim burada ki mevcut belediye başkanının yapmış olduğu olumsuz çalışmalar yani daha doğrusu şehri düzenli bir kentten köy haline dönüştürüldük biz 2009’da ve 2014’te yaptığım çalışmalarla 2009’da tertemiz bir belediye teslim ettim ama bugün şehrin içinde yürünecek hal yok. Eşliğinde bugün yeni bir proje yok. Bütün bunları halk görüyor şimdi benim rakibim Haydar İkizer değil ben onu asla rakibim olarak görmüyorum. Benim rakibim şu anda AK Parti kim aday olur bilmiyorum. Yakup olur başkası olur kim olursa olsun benim rakibim o. Onunla mücadele edeceğiz bu yaptığı kötü çalışmalar sonucunda beş yıl sonuçta Kamil Dalkara’nın yapmış olduğu çalışmalar Yakup Bozdağ’ın yapmış olduğu çalışmalar toplanacak kurul tarafından değerlendirilecek artık nasıl bir takdir edilir onu da ileri ki tarihte göreceğiz.

Ama gerçekten bu hareketi ben kimsenin önüne geçeceğini zannetmiyorum. Hangi köye gidersem gideyim nereye girersem gireyim müthiş bir sevgiyle karşılanıyorum yediden yetmişe herkes beni biliyor tanıyor ve çok şükür bugüne kadar başımız dik gezdik. Hiçbir Hırsızlığımız, yolsuzluğumuz, namussuzluğumuz olmadı, bütün bunları görünce de toplum engin bir insanım zenginle zenginin, fakir ile fakirin kalbine dokunabiliyorum, gönüllerine dokunabiliyorum ee bütün bunlar bir şeylerin ölçüsüdür yani. İnsanlar neyi ister bunu ister yani bir taraftan hizmet edeceksin bir taraftan inşaların gönüllerine dokunacaksın. Bu ikisi de bende var ben burada başarılı olacağıma inanıyorum gerçekten partinin çok önemi yok Ali Öztunç az önce söylemişti zaten aday çok önemli tabi ki adaylar önemli çünkü yerel seçimler adaylar kazanır. Aslında doğru bir cümleydi burada da kimse bana sen hangi partiden giriyorsun demiyor. Kamil Dalkara diyor Kamil Dalkara’ya oyumu vereceğim diyor.”

18 BİN OY İLE RAHAT SEÇİLİRİM

Dalkara kendinden emindi. 40 bin oy potansiyeline sahip ilçede 18 bin oy alacağına inanıyordu. Bunu yapabilecek miydi, başarabilecek miydi? İşte cevabı;

“Şurada ki insanlara sorun bunların hepsi karmadır ben bir şey yarattım Pazarcık’ta, sağ ve solu birleştiren çimentoyum ben ve mesela bir tarafta adam tamamen sol nitelikli propaganda yapıyor bir taftan tamamen sağ nitelikli yapıyor ama ben  her ikisini birleştiren uzlaştıran bir anlayışla yola çıktım. Çünkü birlikte yaşıyoruz bu memlekette yaşıyoruz kimseyi ötekileştirmeden ayrıştırmadan bir arada olmanın çabası içerisinde olmak lazım. Ben iyi hizmetler vereceğime inanıyorum ileride tarihlerde seçim bildirgemi yayınlayacağım, projelerimi yayınlayacağım. Vizyon açısından baktığınızda benim dışımda burada bir tane aday yok burada Pazarcık’ı ileri taşıyacak bir aday yok.

Ancak Pazarcık’ı bir yere taşıyacaksam ben taşırım ancak ben 2009’da devraldığım da yıkık dökük bir şehir devraldım ama kenet haline dönüştürdüm inşallah 2019’da devraldığımda bu kaldığım yerden daha da güzel projelerle şehri daha güzel bir yere taşıyacağım. Önemli olan şu özellikle büyükşehirler olan ilişkimizi çok daha iyi tutabilmek. Hani şu anki mevcut belediye başkanı bu büyükşehirle olan diyalogunu iyi tutamadı. Aynı partiden olmasına rağmen iyi tutamadı sürekli bir zıtlaşma öyle olunca da ilçeye bir hizmet gelmedi. Size samimiyetimle söylüyorum Maraş’ın ilçeleri içerisinde en geri kalan ilçelerden bir tanesi oldu. 2009’da herkes imrenirdi bize 2014’e kadar işte Pazarcık güzelleşiyor bütün belediye başkanları AK Parti’nin belediye başkanları Kamil Dalkara’yı övüyorlardı nasıl projeler yapıyor diye ama 2014’ten bu yana baktığımızda gerçekten çok geri kaldık hiçbir köyümüzün dağ kilidi, parke taşı yok, taziye evi yok, düğün salonları yok yani çok rezil bir durumda şu anda ama burayı düzelteceğiz. O kadar iddialı konuşuyorum, 18 bin oy alırım, ben de başkan seçilirim. Bu kadar net ve açık!”

AK PARTİ’NİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAK

Bugün Pazarcık’ta yaklaşık 40 bin seçmen var. Ancak Av. Haydar İkizer’in CHP’den, Dalkara’nında DSP’den aday olması ile sola oy vermeyi düşünen seçmen kithlesi ikiye bölünmüşken, biz de DSP Pazarcık adayı Kamil Dalkara’ya sorduk, “Bu hareketinle AK Parti adayının ekmeğine yağ, diğer  manada AK Partinin değirmenine su taşımış olmuyor musun?”

Kararlı bir biçimde bize şu cevabı verdi; “Ben öyle düşünmüyorum çünkü buradan insanlar parti gözetmeksizin şahıslara yöneliyorlar CHP’nin buna alacağı oy buna çok sınırlı kalacaktır. CHP’nin mesela blok bir oyu yok. Benim mesela bütün köylere giderseniz köylerin tamamı blok Kamil Dalkara içinden hani blok büyük köyler beşer, onar insanlar belki şu an mevcut CHP’nin adayına yöneliyor ama köylünün tamamında bir blok var. Kamil Dalkara’ya karşı bir blok var o yüzden yoğunluk benden yana olacak ama ben sağ kesimden özellikle sağ olarak nitelendirdiklerimiz köylerde oy potansiyelimizin çok yüksek olduğu yer oralar oralarda geçen seçimde beş bin oy almıştım ama şu anda on binin üzerine çıkacak bu rakam çok daha yüksek olacak.”

Editör: Haber Merkezi