CHP birinci sıra Milletvekili adayı Kamil Dalkara ve Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Feril Tekşen ile beraber toplantı düzenleyen aday Nilden Bayazıt Kaçar, seçim çalışmaları hakkında kısaca bilgi vererek gazetecilerle sohbet etti ve gelen soruları cevapladı.

Kendisi hakkında bilgi veren Milletvekili adayı Nilden Bayazıt Postalcı kısaca şunları ifade etti: “Ben Kahire doğumluyum, ben bir asker kızıyım babamın askeri ateşe olması nedeniyle orada doğdum, ismimde Nil Nehri’nden geliyor. Boğaziçi Üniversitesini bitirdim daha sonra ABD’de siyaset iletişimi üzerine yüksek lisansımı tamamladım. İstanbul’da çeşitli üniversitelerde siyaset iletişimi dersi veriyorum eş zamanlı olarak CHP’de aktif siyasete başladım, 2008 senesinde. Şu anda Bayazıt ailesinin, babamın doğduğu topraklarda 2. sıra Milletvekili adayıyım.”

“ÖZELLİKLE KADINLARA YÖNELİK ÇOK FARKLI ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Kahramanmaraş’ta yapacakları farklı çalışmalar ile oy oranlarının artacağını savunan Bayazıt Postalcı şunları konuştu: “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu seçimde Kahramanmaraş’ta çok farklı çalışmalar yapacağız. Yerel çalışmalar yapacağız ve her bölgeye özgü özellikle kadınlara yönelik çok farklı çalışmalarımız olacak. Özellikle ekonomi alanında çok çeşitli projelerimiz olacak, bunları eş zamanlı olarak sizlerle paylaşacağız. Kahramanmaraş bizim parti olarak bu dönem çok önem verdiğimiz bir bölge. Farklı çalışmalar yapılması gereken bir bölge, zaman içerisinde bunları göreceksiniz. Oy oranımızın bu seçimlerde çok yükseleceğini düşünüyoruz. Kahramanmaraş özelinde yaptırmış olduğumuz anketler var, özellikle benim çok üzerinde durduğum anketler. Bunların sonucu hafta sonu elimizde olacak. Haftalık aralıklarla oy oranları, değişkenler, kesişenler bunları da sizlerle paylaşacağım. CHP’nin ne kadar yükselişte olduğunu beraber izleyeceğiz.”

“UZUN SÜREDİR KAHRAMANMARAŞ SİYASETİNİ TAKİP EDİYORDUM”

Bir soru üzerine Kahramanmaraş siyasetini uzun süreden beri yakından takip ettiğini ifade eden Bayazıt Postalcı şunları dile getirdi: “Uzun süredir Kahramanmaraş siyasetini takip ediyordum, benim adaylığım açıklanmadan çok önce adaylığım gündeme geldiğinden beri gerek milletvekilimizle, il başkanımızla beraber çok uzun zaman bir araya geldik. Benim Genel Merkezde görevim sadece İstanbul ile sınırlı değildi. Size görev verilir ve çok çeşitli bölgelerle ilgili çalışmalar yaparsınız. Ve o bölgenin ekonomik, dengesini, demografik yapısını, sosyolojik yapısını, değerlerini, kültürünü ve bunun oya nasıl yansıdığını çalışırsınız. Dolayısıyla ben sadece İstanbul değil çok çeşitli bölgelerle ilgili çalışmalar yaptım.”

“KAHRAMANMARAŞ’TA İYİ BİR SİYASETÇİ OLACAK”

Toplantıda konuşan CHP birinci sıra Milletvekili adayı Kamil Dalkara şunları söyledi: “Nilden Hanım gerçekten geçmişiyle, tarihiyle, aile yapısıyla özel bir insan. İstanbul’da yetişmiş bir insan olması hasebiyle Kahramanmaraş özelinde belki daha eksikleri olabilir, Maraş’ı daha iyi tanımıyor olabilir. Halkın sosyolojik ve psikolojik yapısın çok daha iyi analiz etmemiş olabilir ama ben bu bölgenin çocuğuyum, bu bölgenin insanlarıyla çok daha iyi iletişim kurabilen bir arkadaşınızım. Bundan sonraki süreçte tabii ki daha çok tanıyacak, daha çok anlayacak o anlamda Kahramanmaraş’ta iyi bir siyasetçi olacak. İyi bir Milletvekili çıkaracağını sizler de buradan göreceksiniz. İstanbul’da gerçekten iyi çalışmalar yaptı, Üniversitede olsun partide olsun güzel çalışmaları var.” (M. Serhat TOPALCA)

Editör: Haber Merkezi