Şehit Uzman Çavuş Hüseyin Sarı’nın cenaze törenine katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere İYİ Parti Milletvekillerinden oluşan bir heyetle Kahramanmaraş’a gelen TBMM İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ziyaretlerinin partisinin il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Konuşmasının başında Gara şehitlerine rahmet dileyerek başlayan Tatlıoğlu, geçen yıl Şubat ayında Rus kuvvetlerinin Suriye’de 36 güvenlik görevlimizi şehit ettiğini öne sürdü. O gün şehitlerin kanı yerde kalmayacak denildiğini ve hala takipçisi olduklarını da hatırlatan TBMM İyi Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu;  “1 sene sonra da yüreğimiz 13 vatan evladının şehitlik haberiyle yanmıştır. Ve bütün bunlara baktığımızda elbette ki Türk milleti ve Türk milleti adına bizlerin bunların takipçisi olması boynumuzun borcudur. Burada ‘sivil vatandaşlarımızı kaybettik’ açıklamasıyla duyurulan acı olay, bir ciddiyet problemini de ortaya koymuştur.” Dedi.

Tatlıoğlu, konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi:

“Türkiye hak etti bir yerde değil, sadece ekonomide değil adaletin kıtmal olduğu bir Türkiye’deyiz. Liyakatin sadece sözlerimizin arasında kalan kelimeden başka bir anlam ifade etmediği Türkiye’deyiz. Dolayısıyla gençlerimizin yüzde 78’inin bu ülkede yaşama arzusunu kaybettiği bir acıyla karşı karşıyayız. Ama bunları konuşmayan bir Türkiye’deyiz. Konuşmayan toplumlar sorunlarını çözemez diyoruz, konuşursak çözeriz. Kahramanmaraş’ta insanımız bu meselelerle nasıl mücadele ediyor.

BURADAN TÜRKİYE’YE BAKIŞI BİZ DE YERİNDE GÖRMÜŞ OLACAĞIZ

Sosyal Medya üzerinden devleti yönetmek için değil, yerinden insanımızla el ele tutuşup, bu sorunların çözüleceğini ve Türkiye’nin çok daha yükseklere çıkacağı inancını paylaşalım diye geldik. İnşallah bu vesileyle Kahramanmaraş’ta 2 günlük ziyaretlerimizde hem düşüncelerimizi paylaşacağız hem de buradan Türkiye’ye bakışı biz de yerinde görmüş olacağız.

“MİLLETİN DURUMU ORTADIR”

Biz 16 Nisan 2017 Referandumunda da itiraz hareketinin sahipleriyiz ve 24 Haziran 2018’den itibaren de Türkiye’de partili cumhurbaşkanlığının uygulamasını görüyoruz. Ve bugün yaşadıklarımız bile partili cumhurbaşkanlığının getirdiği yönetilemeyen bir Türkiye’nin sonuçlarıdır. 13 şehidimiz çözüm sürecinin meyvesidir. O günkü milletten kopuk politikaların sonucudur. Aynen bunun gibi ekonomiden gelinen nokta, hukukta gelinen nokta, liyakatte gelinen nokta, kamu idaresinde gelinen nokta partili cumhurbaşkanlığının getirdiği bir savrulma sürecidir bir parti devleti inşaatıdır. Bundan mutlu olanlar vardır ama milletin durumu ortadır. Ve bütün anketlerde de yüzde 63.5 bu sistemin değişmesini istemektedir. Bu nedenle partili cumhurbaşkanlığı sisteminden yeni bir parlamenter sistem arzu ediyoruz. Devleti bütün 84 milyona karşı kucaklayan bir cumhurbaşkanı arzu ediyoruz. Eksiksiz, bir kişiyi daha dışarda bırakmayacak AK Parti’ye değil millete ve devlete çağıracak cumhurbaşkanı istiyoruz.  Yürütecek bir başbakan istiyoruz. Milletvekillerinin millete dayanmasını istiyoruz. Millete dayalı bir parlamentonun teşkil edilmesini istiyoruz. Yargının bağımsız olmasını, tarafsız olmasını ve de bu ülkede liyakatin esas olmasını istiyoruz. Bir yere kadro alınacaksa bilgisine ve birikimine göre alınmalıdır. Referansı da nüfus kâğıdından başka bir şey olmamalıdır. İşte Parlamenter sistemden kastımız aynen budur.

TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEK İÇİN MİLLETMİZDEN KREDİ İSTEYECEĞİZ

Biz erken seçim olsun istiyoruz, yönetilemeyen bir Türkiye var, Milli iradeye gidelim istiyoruz. Bu siyasi iklim değiştikten sonra Türkiye kendi potansiyeliyle bu içine düştü ekonomik, siyasi hukuki girdabı yarıp atacaktır. Bugünkü Türkiye, Türkiye’ye layık bir fotoğraf değildir. Biz buna inanıyoruz. Türkiye’nin potansiyeli zengin bir Türkiye’ye, mutlu bir Türkiye’ye ulaşmak için yeterlidir. Güçlü bir Türkiye için ihtiyaç duyduğumuz her şeyin sahibiz. Hiçbir yerden bir başka desteğe bir kaynağa ihtiyacımız yok. Sadece Türkiye son 10 yıldır çok kötü yönetildi. Bakın şimdi çözüm süreci nerelere geldi. Fetö süreci nerelere geldi. Suriye süreci nerelere geldi ve bu Türkiye’yi aşağıya çekti. Buradan çıkış için milletimize gidilmesini istiyoruz. Ve milletimizden Biz İYİ Parti olarak Türkiye’yi yönetmek için kredi isteyeceğiz. Milletimizin de buna kredi vereceğine inanıyoruz.

ÖNCE MEVCUT ANAYASA’YA UYULSUN

Hükmü olmayan bir şeyi çalışmaya gerek yok. Anayasa var buna bir uyulsun. Anayasa mı diyor kamu kadrolarına torpille eleman alın. Anayasa mı diyor 5 tane müteahhitte kamu kaynaklarını aktarın. Elbette ki daha iyi bir anayasa yapılır ama Türkiye’nin önemli ve acil gündemleri var bütün bu çalışmalar bu gündemleri kapatmak üzere milletin akşam televizyonlarda önüne konan menüdür, buna karnımız tok. İYİ Partiyi HDP ile eşleştirenler hakkında da konuşan İsmail Tatlıoğlu, 28 Şubat’ın Meral Akşener'ini dünyada hiç kimse Türk milletinin hasımlarıyla eşleştirmez. Hele bunlar Öcalanları siyaset için sahneye davet edenlerin yapması zaten çekilmez kokuşmuş bir iftiradan öteye gitmez.”

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Çabukel ise şunları söyledi: “Şehrimizde bir şehidimiz var, şehidimizin bulunduğu güne böyle bir program denk geldi. Keşke olmasaydı. Acımız çok büyük. Biz 2015 yılında kardeşimiz Lice’de kaçırıldığında haberimiz olmuştu o günden sonra bulunsun diye çok fazla girişimde bulunduk. O günden sonra hem Cumhurbaşkanlığına hem İçişleri Bakanlığına hem de Genel Kurmay Başkanlığımıza defalarca kez başvurduk. Ancak bir sonuç alınamadı maalesef. Son olarak Gara Bölgesinde bir çatışmadan sonra şehitlerimize ulaşıldı çok üzgünüz. Ancak bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Başkanımız İsmail Tatlıoğlu ve aynı zamanda Yerel Yönetimler Başkanımız ve Milletvekilimiz Metin Ergün ve Kalkınma Politikalar Başkanımız Ümit Özlale ve Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Üz, hem Kahramanmaraş’ımızı ziyaret edip hem esnaflarımızla görüşüp hem iş dünyamıza İYİ Parti’nin Kalkınma Politikalarını anlatıp onları bilgilendirmek için bir araya geldik. 2 gün sürecek bu programımızda Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal durumunu değinmeye çalışacağız.”

Toplantıya; TBMM İyi Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun yanı sıra, İyi Parti Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Prof Dr. Ümit Özlale,  İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Üz ve İYİ Parti GİK Y Üyesi Av. Günay Kodaz  katıldı.

Editör: Haber Merkezi