İYİ Parti Kahramanmaraş Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeleri Tuna Meşe ve Selen Kamer gazetemize ziyarette bulundular.

Kadın Kollarının olmadığı ve yüzde 25 kadın kotasının bulunduğu İYİ Parti’de kadınların siyasette daha aktif rol almaları hedefleniyor. Gazetemize ziyarette bulunan İyi Parti Kahramanmaraş İl Yönetim Kurulu Üyeleri Tuna Meşe ve Selen Kamer, İyi Parti’nin bir kadın hareketi olduğunu bir kez daha vurgulayarak, tüm kadınları partilerine davet ettiler.

İş Bankası eski Müdiresi Tuna Meşe ve Demokrat Parti eski İl Yöneticilerinden Selen Kamer, siyasi partilerde kadın kollarının olmasının kadınları geri plana attığını ifade ederek: “Bizim partimizde böyle bir şey yok. Bizim partimizde kadınlarımız en önde yer alacak. İYİ Parti, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de dediği gibi bir kadın hareketidir. Partimizde yüzde 25 kadın kotasının anlamı ise;  yüzde 25 kadın, yüzde 25 erkek geriye kalan yüzde 50 de kadın ve erkeklerden oluşacak.

Kurucu İl Başkanımız Dr. Faruk Atlı da bu konuda çok hassas. İl yönetimimiz daha tamimiyle oluşmadı. Sizlerde takdir edersiniz ki partimiz yeni kurulmuş bir parti ve Türkiye’nin umudu. Bu yüzden İl Başkanımız partimizde görev alacak kişileri çok titizlikle seçiyor. Kendisiyle birlikte çalışmak, bizim için bir onurdur.

Şunu da belirtmek isteriz ki partimizde bizden başka çok sayıda kadın var ve bilindiği üzere Dulkadiroğlu İlçe Başkanımız da bir kadın. Av. Neslihan Koca Nergiz. Kendisine de başarılar diliyoruz.

Aynı zamanda Liderimiz Sayın Meral Akşener’le bu kadın hareketinde yol arkadaşlığı yapmak hem gurur verici, hem de büyük sorumluluk. Bizlerde sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Partimizin başarısı için büyük bir özveri ile çalışacağız” diye konuştular.

Kadınların her şeyden önce bir birey olarak görülmesi gerektiğinin özellikle altını çizen Tuna ve Kamer: “Biz kadın erkek ayrımını tasvip etmiyoruz. Kadın da erkekte birer bireydir. Ülkemizin geleceği için hep birlikte çalışmazsak başarıya ulaşamayız.  Kadınların siyasette güçlenmesi ve temsilde adaletin sağlanması en büyük arzumuz ” dediler.

İYİ Parti’nin Türkiye’nin umudu olduğunu ve tek alternatifi olduğunu ifade eden Tuna ve Kamer, İyi Parti ile Türkiye iyi olacak vurgusunu tekrar yaptılar ve tüm kadınları İYİ Parti çatısı altında toplanma çağrılarını yinelediler.

 

Editör: Haber Merkezi