Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen MHP aday tanıtım toplantısında Genel Başkan Bahçeli Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayını da açıkladı.

MHP’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Tahir Akgemci.

Prof. Dr. Tahir Akgemci ,  MHP’nin yerel seçimlerde başarıyı elde etmek için inandığı, hem yönetim hem de parti tabanının hem fikir olduğu bir isim.

Akgemci’yi ilk destekleyen isimler arasında  24. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Ejder Oruç’un olduğu da bilgilerimiz arasında.

Akgem’cinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardından görüşlerini aldığımız Ejder Oruç, Prof Dr. Tahir Akgemcinin Kahramanmaraş için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Oruç, bu tercihin Kahramanmaraş Belediyiciliğinde yeni bir soluk olacağına inandığını, Akgemci’nin, ortak akıl, modern şehircilik anlayışı ve üretken belediyecilik çalışmaları ile hizmet vereciğini bildiğinin  altını çizerek, Akgemci’yi hemşehrilerinin  bağrına basıp desteklerini esirgemeyerek, ancak bu şekilde Kahramanmaraş’ın makus talihini yeneciğine inandığını ifade etti ve Akgemci’nin adaylığının Kahramanmaraş’a ve MHP camiasına hayırlı olmasını diledi.  

Tahir AKGEMCİ kimdir?

1955 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya gelen Akgemci, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi'nde, yüksek lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, doktorasını ise yine Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı'nda tamamladı. Çeşitli tarihlerde Selçuk Üniversitesi Niğde Eğitim Yüksek Okulu Müdürlüğü, Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekilliği, Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüten Akgemci, 2010'dan buyana Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığını yapıyordu. Tahir Akgemci evli ve 3 çocuk babası.



Editör: Haber Merkezi