İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, resmi ziyaretler çerçevesinde, İngiltere'de "Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu"na, ardından da Hollanda'da "Dijital Çağda İnsan Kaçakçılığı" konulu Komisyon Başkanları Toplantısı'na katılacak. 

Güvenç, ilk olarak 11-13 Mart'ta İngiltere'de gerçekleşecek olan "İngiliz Tatlıdil Forumu"na katılacak. 

İngiliz Tatlıdil Forumu"na Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılacak. 

Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu, Türkiye ile İngiltere arasında siyasi ve ekonomik alanlardaki ilişkilerin geliştirilmesi ve farklı alanlara taşınması amacıyla 2011 yılında, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret esnasında kurulmuştur. Forum, siyasi şahsiyetler ile iş, basın, sanat ve bilim çevrelerinin katılımlarıyla dönüşümlü olarak yıllık toplantılar temelinde düzenlenmektedir. Forum'un Türkiye'deki organizasyon sorumluluğunu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İngiliz İş Konseyi yürütmektedir. 

Güvenç, daha sonra 13-14 Mart'ta Hollanda'nın Lahey şehrinde düzenlenecek olan "Dijital Çağda İnsan Kaçakçılığı" konulu Komisyon Başkanları Toplantısı'na katılacak. 

Toplantıda, "İnsan Kaçakçılığı ve İnternet: İnternet insan kaçakçılarının yöntemlerini nasıl değiştirmektedir.", "İnsan kaçakçılığının önlenmesi ve koruma için sanal gerçeklik (siber uzay)", "Dijital ayak izlerinin takibi: Soruşturma aracı olarak internet" ve "Göç" konuları ele alınacak. 

Toplantının açılış konuşmalarını Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur, Avrupa Birliği Kaçakçılığı Önleme Koordinatörü Myria Vasiliadou ve İnsan Kaçakçılığı Üzerine Hollanda Ulusal Raportörü Corinne Dettmeijer-Vermeulen yapacak. TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç te Ülkemiz üzerinden korsan yollarla yapılan insan kaçakçılığı üzerine konuşmalarını yapacak.
Editör: Haber Merkezi