AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç, resmi kurumlara yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerini belediye ile sürdürdü. Belediye Meclis Üyesi adaylarıyla birlikte Başkan Mustafa Poyraz’ı ziyaret eden Erkoç, Poyraz’la birlikte birimleri dolaşıp, personelle buluştu.

Çalışanlarla sohbet edip, işleri hakkında bilgiler alan Erkoç, 30 Mart’ın ardından da birlik ve beraberlik içerisinde Kahramanmaraş’a hizmet edeceklerini ifade etti. Ziyarette konuşan Başkan Poyraz, makamların ve mevkilerin geçici olduğunu ve emaneti yük akıyla teslim etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bugüne kadar görev yapan tüm belediye başkanlarının görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Poyraz, “Ben buraya her geldiğimde şu arkadaki resimlere bakmışımdır. Orada aşağı yukarı yüz yıldan beri şehrimize hizmet etmek için yola çıkan belediye başkanlarımız var. Ben oradaki herkesin her dönem içerisinde kendine düşen vazifeyi hakkıyla yaptığına inanıyorum. Şimdi de nihayet bir emanetin teslim edilme zamanı geliyor. Biz de bu emaneti 15 ağustos 2002’de devraldık. Allah nasip ederse 30 Mart tarihi itibariyle biz emaneti Fatih Beye teslim edeceğiz” diye konuştu.
İnsana hizmet etmenin dünyadaki en onurlu işlerden biri olduğuna vurgu yapan Poyraz, Erkoç’a da yeni dönemde başarılar diledi. Poyraz, şöyle konuştu:



“Rabbim utandırmasın. Bu kutlu bir yoldur. İnsana hizmet etmek, Allah’ın mükerrem kıldığı varlıklara hizmet etmek dünyanın en onurlu işi olsa gerek. Kahramanmaraş gibi bir yerde de cenabı hak bize bu hizmeti lütfetti, kerem etti. Bizlerde elimizden geldiği kadar emanete ihanet etmeden yerine getirmeye çalıştık. Bunu başta da söyledim. Yani bir konuda, bir meselede illa böyle tutmak değil, bir kısım şeylerde görev yaparken de yaptıktan sonra da herkesin kendine yakışanı yapması lazım. 3 genel seçim, 2 yerel seçim 2 de referandum geçirdik. Bunlardan yüz akıyla da çıktık. Biz günün insanı olmadık. Bundan sonraki süreçte de emaneti alacak olan gerek büyükşehirde gerekse ilçe belediyelerindeki arkadaşlarımız hiç tereddüdümüz yok. Ki bu emaneti yüz akıyla alacaklar ve kader kendileri için ne dilemişse oraya kadar götürecekler. Bu fani dünyada asıl olan rahmet okutacak işler yapmak. ‘Allah razı olsun’ dedirmektir. Onun dışındaki hiçbir şey kayda değmez. Bu gün de Fatih kardeşimiz burada. Kendisiyle hem ilçede çalıştık, hem ilde çalıştık, belediye başkanlığı sürecinde yakın temaslarımız oldu. Bugün de belediyemizi ziyaret ettiler. Beraber gezdik. Allah kendinin de yar ve yardımcı olsun.”

Başkan Poyraz’a yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Erkoç ise Poyraz’ın her zaman güzel anılarla yad edileceğini söyledi. Kendilerinin de büyükşehir olan Kahramanmaraş’ı, daha güzel hizmetlerle buluşturmak, hizmet bayrağını daha yukarılara taşımak için yola çıktıklarını dile getiren Erkoç, şunları kaydetti:



“Başkanımıza güzel duygularından dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün sayın başkanımızı ve belediyede çalışan kardeşlerimizi ziyaret etmek istedik ve buradayız. Tabi son 10 yılda başkanımız başta Karasu olmak üzere, büyük parklar yaparak, sosyal belediyecilik noktasında önemli hizmetlere imza atarak güzel çalışmalar hayata geçirdi. Şimdi yeni bir statüye kavuştuk. Büyükşehir statüsüne. Malumunuz Kahramanmaraş’ımızın sınırları çok genişledi. Bir tarafta Aksu Nehri, bir tarafta Tomsuklu, bir tarafta Ahır Dağı, bir tarafta Körsulu nehri. Yani çok geniş bir alan. Bu statüye ihtiyacımız vardı. Sayın başbakanımız bizi bu statüye kavuşturdu. İnşallah yeni dönemde Allah nasip ederse, halkımız da bu kutsal emaneti bize teslim ederse inşallah biz de bu hizmet bayrağını daha yukarılara çıkartmak için heyecanla koşacağız. Durmayacağız. Bir saniye bile boşa geçmeyecek. Bu yeni statüyle, yeni kaynaklarla birlikte Kahramanmaraş’ımızın altın bir dönem geçirmesini hep birlikte temin edeceğiz.”

       FABRİKA ÇALIŞANLARIYLA SOHBET

Erkoç, ziyaretleri kapsamında Bilgeler Yemek Fabrikası’nı da ziyaret edip, çalışanlarla sohbet etti. Emin Palabıçak’ın sahibi olduğu fabrikayı dolaşan Erkoç, faaliyetler hakkında bilgiler alıp, çalışanların beklentilerini dinledi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, personelden büyük ilgi gören Erkoç, yeni dönemde özellikle asgari ücretli vatandaşlara yönelik önemli projeler gerçekleştireceklerini söyledi. Kentsel dönüşümle birlikte, asgari ücretle ev geçindiren insanların sıcak bir yuvaya kavuşması için gayret edeceklerini belirten Erkoç, “İnşallah sizleri kira öder gibi ev sahibi yapacağız. Diğer yandan sizlerin çocuklarının eğitimi noktasında sıkı bir takibimiz söz konusu olacak. Sizlerin evlatlarının okuyup, doktor, hakim, kaymakam ve vali olabilmeleri için, milli gelirimizden daha fazla pay alabilmeniz için tabiri caizse çocuklarınızın ikinci velisi olacağız” diye konuştu.






























 

Editör: Haber Merkezi