Güngör, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77’nci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Atatürk’ün, büyük bir komutan ve devlet adamı olduğunu belirten Güngör, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yok edilmek istenen bir ulusa önderlik etmiş, istiklali yaşam felsefesi haline getirmiş ve çağdaş hukuk kurallarıyla modern bir devlet inşa etmiş, 20. Asrın en önemli devlet adamlarından birisiydi. Kendisini bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz.

Gazi’nin fikir ve düşünceleri bugünde yolumuza ışık tutmakta, O’nun gösterdiği hedeflere ulaşma gayretlerimizde bizlere referans olmaktadır. Bilindiği gibi Atatürk’ün en büyük amacı, güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün O’nun bizlere emanet ettiği ve ‘en önemli eserim’ diyerek nitelendirdiği Türkiye Cumhuriyeti, her geçen gün büyümekte, bölgesinde ve dünyada en saygın ülkeler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Bizler de bu yolda kararlılıkla yürümeye, yüzüncü yıl hedeflerimize ulaşmak için tüm çabayı göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi