MHP Türkoğlu İlçe Belediye Başkan adayı Cafer Güçlü, seçim çalışmalarının hızla devam ettiğini, Türkoğlu halkının hizmeti özlediğini söyledi.

Güçlü, 1994-1999 yılları arasında yaptığı Türkoğlu Belediye Başkanlığı sırasında ilçeye yaptığı hizmetlerde ilklere imza attığını ve bunu vatandaşın unutmadığını, tekrar Cafer Güçlü başkanlığında, dürüst ve çalışkan bir yerel yönetim istediklerini vurguladı.  

Kısaca daha önce yaptığı hizmetlerden bahseden Güçlü; “Cep telefonunun dahi olmadığı o günlerde, vatandaşımıza, zamanın elverdiği imkânlar dâhilinde en üst seviyede hizmeti sunduk.

Örneğin bu hizmetlerin bazıları ise; Kızıleniş Göletinin belediyemize kazandırılması. İçme suyu ve kanalizasyon altyapı projesinin hayata geçirilmesi. Elektrik direklerinin yer altına alınma projesi. İlçemize ilk asfaltın dökülmesi. Gavur Gölünün elektrik sulama hatlarının ilk çalışması. İlçemizin girişi, Gasdal yolunu 7 metre iken 20 metreye çıkarak ilk duble yolun yapılması. O zaman Sayın Mehmet Sağlam’ın Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Anadolu Lisesi için belediye olarak arsa tahsisini yaptık ve ilçemize kazandırdık. İçme suyu kuyuları vs.

Ve bir önemli konu ise; o zaman bu günleri görerek, asfalt ve parke şantiyesi olarak kullanmayı hedeflediğimiz, 110 dönümlük Aksu Kum Ocağını belediyemize tahsis etmiş ve satılmaz şerhi koymuştuk. Ne yazık ki, biz kazandırdık, şimdiki belediye yönetimi satılmaz şerhi olduğu halde sattı.

Aynı zamanda biz belediye olarak o tarihte 280 işçi istihdam ettik.

Ama vatandaşımız şunu çok iyi biliyor ki; ilçemizin geleciği için biz yine varız, en üst düzeyde hizmet sunacağız” dedi.

ASLA İŞÇİ ÇIKARILMAYACAK

İlçenin uzun yıllar geleceği düşünülerek, uzman kişiler tarafından hazırlanan yeni projelerinin olduğunu söyleyen Cafer Güçlü: “Artık büyükşehir olduk. İlçemizin sınırları, dolayısı ile hizmet alanı genişledi. Bunun için ilk alınacak kararlar çok büyük önem arz ediyor. Her şeyden önce alanında uzman kişilerden oluşan bir kadro ile çalışacağız ve asla şu anda belediyede çalışan hiçbir işçimizin işine son vermeyeceğiz. Herkes verimli olduğu birimde işine devam edecek. Aynı zamanda yeni kadrolar açılacak” dedi.

Güçlü, hazırladığı projelerinden bir kısmını ise şu şekilde anlattı:

“ İlçemize yakışır yeni bir Belediye Sarayı.

Büyükşehir olmamızla beraber hizmet alanı genişleyen belediyemizde, araç parkurunun genişletilmesi ve iş makinelerinin çoğaltılması yine ilk hedeflerimizden biri.

Türkoğlu, Beyoğlu, Şekeroba, Kılılı, Yeşilyöre ve Köylerimiz yeni haliyle mahallelerimizin alt yapı çalışması ve içme suyu çalışması projesi. İlçemizin suyunun içilebilir hale gelmesi için yeni kaynak bulunarak bu sorunun çözülmesi.

İlçemizin içerisinden geçen İmalı Deresinin üstü kapatılıp, yeniden düzenlenerek, cafe ve spor alanları oluşturarak sosyal yaşantıyı canlandıracağız.

HER BÖLGEYE 3 ADET TAZİYE EVİ

Vatandaşlarımızın ulaşması kolay olan ortak noktalar tespit edilip, her beldemize 3’er adet taziye evi yapacağız.

MİLLİ PARKLAR

İlçemizde Ziynet Tepe adıyla bilinen ve ilçenin görüntüsünü bozan maden sahasını iptal edip park yaparak halkımızın hizmetine sunacağız.

İlçemizin güneyinde bulunan Hacıbebek ve Çoban Tepe Köylerinin üst kısımlarına milli park yapacağız. Bununla beraber Kuzeyde Yolderesi ve Doluca üst bölgesine yine bir milli park yaparak halkımızın hizmetine sunacağız.

İlçemizde en büyük eksiklerden biri de misafirhane yok. İnşallah bu da yine projelerimizin arasında, ilçemize bir misafirhane kazandıracağız. 

Uzman kişiler tarafından hazırlanan projelerimiz arasında, Şekeroba, Beyoğlu, Türkoğlu, Kılılı E5 Karayoluna alt geçitler yapılması var.

SPORA DESTEK

İlçemizin gelişmesi için spora da desteğimiz en süt seviyelerde olacak ve bunun için Türkoğluspor’un güçlendirilmesi ve tesislerin yenilenmesi hizmetlerimiz arasında. Aynı zamanda gençlerimizi spora yönlendirmek için gerekli alt yapı çalışmaları sunacağız.

KONUT POJESİ

Dar gelirli vatandaşlarımız için, Şekeroba, Beyoğlu, Türkoğlu, Kılılı ve Yeşilyöre’de kooperatifler kurup, 1500 ile 3000 arası konut üreterek maliyetine taksitlerle halkımızı ev sahibi yapacağız.

Yine durumu olmayan vatandaşlarımıza ev yapımında yardım ve evlenecek gençlerimizin düğünlerine destek sağlayacağız.

İlçemize parke ve asfalt şantiyesi kazandıracağız.

5 yıllık hizmet süremizde ilçemiz sınırları içerisinde bütün sokaklarımıza parke taşı döşenerek tamamı modern bir kent haline gelmiş olacak. Halkımız yazın toz, kışın çamur derdinden kurtulacak.

Sanayicilerimize yeni iş sahaları açarak, vatandaşlarımıza istihdam sağlayarak işsizlik problemini çözüp göçü engelleyeceğiz.

KENDİ ELEKTRİĞİMİZİ ÜRETECEĞİZ

5 yıl içerisinde kendi elektriğimizi kendimiz üretmek için Rüzgar Gülü Projemizin alt yapısı tamamlanacak. 5 yılda ancak projesi tamamlanır, daha sonraki yıllarda da üretime geçilir.

İlçemize bir otogar mutlaka kazandıracağız.

İlçe merkezine ve şu an mahalle olan beldelerimize kapalı Pazar yerleri kazandıracağız.

HİZMETTE ADALET

İler Bankasından gelen bütçe nüfus dağılımına göre her bölgeye eşit yatırım ve hizmet olarak ulaşacak.”

Güçlü, yapmayı hedeflediği projelerinin sadece bir kısmından bahsettiğini hatırlatarak, Büyükşehir belediyesi ile koordineli yapılması gereken projelerin uyum içerisinde hızla hayata geçirileceğini de sözlerine ekledi.

Hayali değil, gerçekçi projelerle, yapmayacağı hiçbir sözü vermeyeceğine dikkat çeken Güçlü; “Hemşehrilerim beni çok iyi tanır. Yapmayacağım ve yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermem.

Türkoğlu halkımız bizimle hep kazanacak. Üretken bir belediyecilik anlayışı ile güçlü, dinamik, dürüst, çalışkan bir yönetimle ilçemizi hızla modern bir kent haline getireceğiz. Sadece İller Bankasından gelen para ile üreterek ilçemize en iyi yatırımları kazandıracağız.

Yapacağımız hizmetlerle halkımızın hayatı kolaylaşacak, sosyal ve ekonomik anlamda ilçemiz çağ atlayacak” dedi.

“Kendimiz için değil, hizmet için bu yola çıktık” diyen Güçlü, 03 Ocak Cuma günü saat 14:00’de gerçekleşecek olan seçimi bürosu açılışına tüm Türkoğlu halkını davet ederek sözlerini noktaladı.

 

 

Editör: Haber Merkezi