Başkan Aydın, meclis salonunda yapılan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Farklı partilerden seçilmiş olabiliriz ama hepimiz Göksun’a hizmet etmeyi vaat ederek halkın karşınsa çıktık. Sadece burada değil, il meclisinde de muhalefet anlayışı ile ilçemize gelecek olan yatırımların ve kaynakların engellenmek isteneceğine ihtimal vermiyorum” dedi.

Farklı düşünmenin zenginlik olduğuna işaret eden Aydın, ortak noktalarının Göksun’un geleceği ve Göksun’un gelişmesi olduğunu söyledi.

Belediye hizmetlerinde asla yandaşlık ve siyasi farklılık yapmayacaklarına vurgu yapan Aydın, şunları kaydetti:

“Değerli arkadaşlar, demokrasilerde hizmet etmek için farklı partilerden aday olma durumu söz konusudur. Seçim kampanyaları yapılması gerekiyordu o süreçleri hep beraber yaşayarak bu sonuca ulaştık. Bu süreçte zaman zaman her ne kadar istemediğimiz durumlar olsa da Allah’a hamd olsun ki ilçemiz genelinde hiç kimsenin burnu dahi kanamadı, hoşnutsuzluk olmadı, sıkıntı çekmedi ve bu güne hep beraber geldik. Biz 30 Mart tarihinde kadar AK Parti’nin belediye başkan adayıydık. Ancak 30 Mart tarihinden sonra Göksun Belediye Başkanı olarak 53 bin nüfusun Belediye Başkanı olarak görev yapacağız. Belediye hizmetlerinde asla ve asla aksama olmaz, yandaşlık olmaz. Siyasi farklılık asla ve asla olmaz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnsan varsa hizmet var mantığından hareket ederek herkese eşit şekilde hizmet etmenin gayretinde olacağız. Bu hizmetlerde de sizlerin bize yardımcı olma noktasında bize emeğinizi esirgemeyeceğinizi biliyorum. İnsanlarımıza daha yaşanabilir bir Göksun, daha rahat bir Göksun, daha huzurlu ve güvenli bir Göksun temin etmek için hep beraber gayret sarf edeceğiz.”

Meclis üyelerinden birlik ve beraberlikten taviz vermemelerini isteyen Aydın, konuşmasına şöyle devam etti:


“Değerli arkadaşlar, vatandaş gereğini yaptı, konuşma zamanı bitti. Şimdi sıra bizde, şimdi iş yapma zamanı. Hepimiz seçilerek buraya geldik. Hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik duyguları taşıyarak, kol kola, omuz omuza vererek temsil kabiliyeti oluşturmalıyız, bunu arzuluyorum. İnşallah sizlerden bu noktada gayret ve özveri bekliyorum. Seçim dönemi boyunca birinci projemin ‘Gönül Projesi’ olduğunu hep ifade etmiştim. Saygı, sevgi ve hoşgörüyü tesis etmemiz durumunda ortaya güven çıkar. Biz birbirimize güvenmezsek hizmet üretemeyiz. Bu nedenle birbirimize güven duymak zorundayız. Lütfen bu güveni tesis ederek yolumuza devam edelim.”

Meclis tarafından, Norm Kadro düzenlenmesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü kurulması için Başkan Aydın’a yetki verildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yapılan oylama ile Oktay Sağlam 1. Başkanvekilliğine, Abdullah Kişi ise 2. Başkanvekilliğine, Hikmet Tutak ve Eyüp Arslan daimi encümenliğe, Selim Yağmur ve Cengiz Koyuncu ise katip üyeliğe seçildi.

Komisyonların kurulmasının ardından yapılan oylamada;

İmar Komisyonuna; Ufuk Ünal, Yusuf Özbeyler, İsa Kenger, Nedim Kuşoğlu ve İmran Kocakaya,

Plan Bütçe Komisyonuna; Selim Sağır, Ali Kıraç, Davut Gümüş, Mustafa Kıraç ve Ali Bülbül,

İl Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliğine ise; Abdullah Kişi ve H.Hayri Koç seçildi.

Üye seçiminin ardından Mayıs ayının ilk haftasında toplanmak üzere meclis toplantısı sona erdi.







Editör: Haber Merkezi