Gelecek Partisi Kahramanmaraş 1’nci Olağan İl Kongresi Beyaz Saray düğün salonunda gerçekleşti.

Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun canlı telefon bağlantısı ile katıldığı kongrede Muharrem Çevik, İl başkanlığına seçildi. Kongreye Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Küçük, çok sayıda partili ve davetli katıldı.

İNSANLARIN YÜREKLERİNDE YANKI BULACAK

Partinin insanların yüreklerinde yankı bulması için kurulduğunu ve umutsuzluğa umut getireceklerini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı İzzettin Küçük, “Bundan 100 yıl önce Fransızlar Kahramanmaraş’ı işgal ettiğinde Sütçü İmam’ın o çağrısına uyan Kahramanmaraşlılar çok kısa bir süre içerisinde kenti düşmandan temizlemiş, yurdun tamamında da kurtuluş savaşının güç ve kuvvet kazanması için bütün ülkeye yardım etmiştir. Bu parti milletin vicdanından, umutlarından, geleceğe olan şiarından doğmuştur.  Özellikle son yıllarda siyasi, ekonomik, sosyal ve milli eğitim alanlarından büyük bir çöküş var. Bunu hepimiz ekonomi olarak yaşıyoruz. Gençler, yarınlarını göremediğinden dolayı artık evlilik planı yapmıyor. Boşanmalar sürekli artıyor. Türkiye her alanda büyük çöküş yaşıyor. Ülkeyi adeta kara bulutlar kaplamış. Hükümete bakarsanız da her şey güllük gülistanlık. İşte Gelecek Partisi, tüm bu sıkıntılara cevap olarak doğmuştur.  Fakirlik, umutsuzluk, işsizlik, eğitimsizlikten daha kötüsü millet üzerinde ki umutsuzluktur. Bundan daha kötüsü de insanlar üzerinde olan korkudur. İnsanlar umutsuzluğunu dile getiremiyor.  Emin olun çocuklarınıza anlatacak çok hikayeniz olacak. Hayatınızı alnınız açık olarak yaşayacaksınız. Partimiz insanların yüreklerinde yankı bulmak için kuruldu” ifadelerini kullandı.

SÖZLERİMİZ DEĞİL YAPTIKLARIMIZ BİZE REFERANS OLACAK

Kongrede konuşan Gelecek Partisi İl Başkanı Muharrem Çevik, “Biz günümüzü değil, geleceğimizi kurtarmak için yola çıktık. Her şey gelecek için, Türkiye için, Kahramanmaraş için” dedi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sözlerimiz değil yaptıklarımız bize referans olacaktır. Partimizin kurucusu ve Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bunun en canlı örneğidir. Başkanlık yaptığı dönemlerde aldığı hayati kararların ne denli tutarlı ve yerinde olduğu aşikardır. Burada genel başkanımız yiğit insan Ahmet Davutoğlu’na bu vatan için yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Ben bugün memleketime hizmet edebilmek için yetki istemek adına buradayım.

Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi “Surda bir gedik açtık mukades mi mukades ey deli rüzgar hangi yönde esersen es” evet ben Kahramanmaraş’ın bu mahpus talihini değiştirecek yolu, açacağıma inanıyorum. Rabbimin izni ile kendimde o gücü hissediyorum. Sorun ve sıkıntıları bilerek hareket edeceğim.  Kahramanmaraş’ı hak ettiği şekilde temsil edeceğim. Biz gelecek Partisi’nin neferleriyiz. Geçmişi unutmadan hedefimiz gelecekte. Amacımız Kahramanmaraş’ın hak ettiği yerde olmasını sağlamaktır. Bunun içinde bu gediğin açılması gerek. Bu gediği ben ve benim ekibim açacaktır. Ben buna inanıyorum çünkü inanmak başarmaktır. Yeni doğan Gelecek Parti’sinin devleti çok iyi yönetebileceğinden eminim. İlerdeki seçimlerde iktidar olacak bu partiyi iktidara taşıyacak kadrolarında onurla yer almak istiyorum. Kahramanmaraş halkını, taşını, toprağını seviyorum. Kahramanmaraş’ta tüm kesimleri benimseyerek ayrım yapmadan hizmetlerimi sürdüreceğim.

Kentimizin tüm sorunlarını biliyorum. Kahramanmaraş’a ağır sanayinin gelmesi için elimden gelen gayreti göstereceğim. Bizim neden sanayimiz olmasın. Doğu, Güney ve Akdeniz bölgeleriyle bağlantılı Kahramanmaraş’a karşı bu kadar kör kalınması çok acı bir durum. İmar politikası şehrimizin açılımını kısırlaştırmıştır. Teşviklerde yeteri kadar pay alamayan bir memleketimiz var. Ufak bir işte dahi peşkeş çekilir hale gelmiş bu memleket.

ADALETLİ DAVRANMAK ŞİARIMIZ OLSUN

Bizim memleketin çocukları vatan bayrak deyince kayıtsız şartsız canını malını ortaya koymuştur. Buna tarih bile şahittir. Kurtuluş Savaşının kıvılcımlarını Kahramanmaraş’ta yakan Sütçü İmam’ın torunlarıyız. Neden mert insanların yaşadığı bu memleketimiz bu halde bunu sormak lazım. Dava arkadaşlarımızla birlikte yeni dönemde bu vurdumduymazlığın sebeplerini sormamız lazım. Buram buram Anadolu kokan tarihin sayfalarında onurlu bir şekilde yer alan bu kenti layık olduğu yere taşımak için canla başla çalışmak size verilen sözümüz olsun. Adaletli davranmak şiarımız olsun.”

 

Editör: Haber Merkezi