Genel seçimlere adım adım yaklaşırken siyaset kazanı da kaynamaya başladı. 10 Şubat tarihi milletvekili aday adaylığı başvurusu düşünenler için görevden istifa sürecinin son günü.

Şubat ayı milletvekili aday adaylarının başvuruları ile yoğun geçecek. Başvuruların ardından listeye aday olarak girme yarışı başlayacak. Adaylar partilerinin genel merkezlerine gidecekler, yöneticilerle görüşecekler, kamuoyu araştırmaları vs.

Elbette her partinin hedefi seçimde başarıyı elde etmek olduğu gibi aday adayları da seçilecek sıralamadan meclise gitmeyi hedefleyecek.

Teknoloji ne kadar gelişse de, halk arasında en etkili iletişim aracı ise; fısıltı gazetesi dediğimiz iletişim aracı liderliğini sürdürmeye devam ediyor.

Fısıltılar, her parti için yorum yapıyor, adayları konuşuyor, kimin şansı yüksek, kimi mecliste görmek istiyor, kim boşa çalışıyor, hepsi hakkında yorum yapıyor.

Sürprizler yaşansa da tahminleri de tutmuyor değil. Ateş olmayan yerden duman tütmez hesabı.

Aday adayı zenginliği yaşanacak iktidar partisi AK Parti için fısıltılar şöyle:

HAMİT BÜLENT EKEN


24. Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili adayı olan, Afşinli İşadamı Ecz. Hamit Bülent Eken, Ak Parti’den ilk aday adaylığını duyuran isim oldu. Eken, erken çıkan yol alır misali, aday adaylığı açıklamasının ardından bütün ilçeleri hemen hemen gezdi. İlçelerin Belediye Başkanlarını, STK’ları, esnafları gezerek destek istedi.

Eken, halkın gönlünü kazanmış, saygın bir işadamı ve donanımlı bir siyasetçi. Bu dönem mecliste olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İDRİS TEZCAN


24. Dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili olan Tezcan, henüz bu dönem için aday adalığı açıklamasını yapmasa da önümüzdeki günlerde başvuru yapması bekleniyor.

Tezcan, Ak Parti kurulduğu günden buyana, partiye hizmet etmiş ve bağlarını hiç koparmamış. Andırınlı işadamı Tezcan için “bu dönem mecliste olmalı” diyenlerin sayısı da çok fazla.

MAHMUT ARIKAN


2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti’den aday adaylığı için Ticaret Borsası Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

İş dünyasının meclisteki sesi olarak milletvekili olması beklenen Arıkan, o dönem listeye giremedi.

7 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş’ın geleceğine yön veren, yüzlerce kişiyi istihdam eden sanayici işadamları arasında bulunan Arıkan’ın, hem iş dünyasının hem de Kahramanmaraş’ın ihtiyaçlarını bilen biri olarak mecliste olmasına şart düşüncesiyle bakılıyor.

UĞUR DİLİPAK


AK Parti İl teşkilatının gülen yüzü. Bu dönem il teşkilatında görev almadı. Sebebi ise aday olacağı yönünden konuşuluyor.

Fısıltı gazetesinin verdiği bilgilere göre; Dilipak, AK Parti genel merkezde en çok hatırı sayılır dosta sahip olan üyelerinden biri.

ARMADAŞ Genel Müdürü Uğur Dilipak, aynı zamanda parti kurulduğu günden bu yana verilen görevleri layıkı ile getirmiş sevilen bir siyasetçi. Kahramanmaraş’ı karış karış bilen, sorunlara ve çözümlerine hakim. Bakalım kararı ne olacak?

SERDAR ERDOĞANYILMAZ

CV’si en kabarık, ismi konuşulan adaylardan biri. Hukukçu, yazar, inşaat mühendisi… On parmağında on marifet. İTÜ Mezunu. Çok iyi derecede İngilizce biliyor. 1984 yılında TRT’de düzenlenen Genel Kültür Yarışmasında Türkiye finalisti olmuş, o yıllarda Kahramanmaraş’ın adını duyurmuş, dopdolu bir insan.

10 yıl Köy Hizmetlerinde çalışarak birçok köye hizmet götürmüş, memleketi karış karış bilen biri.

Erdoğanyılmaz, Kahramanmaraş’ın eğitimine birçok okulun yaptırılmasında öncülük ederek büyük katkılar sağlamış ve “Hayırsever Koordinatörü” ünvanını almıştır.

Gerek televizyonda, gerekse de köşe yazılarında Kahramanmaraş’ın sorunlarını dile getirmiş ve açık yüreklilikle yetkililere seslenmiş, sorumluluk sahibi bir vatandaş. “Ben değil biz” anlayışını her fırsatta öne çıkaran Erdoğanyılmaz’ın mecliste mutlaka olması gerektiği düşüncesi hakim.

Bakalım kamuoyunun ısrarı kendisini aday adaylığına sürükleyecek mi?

CEMAL TANRIVERDİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ve Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı. Mütevazı kişiliği ile sevilen saygın bir siyasetçi.

10 Şubatta istifa edeceği konuşulsa da kendisinden henüz bir açıklama gelmedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile benzerliği, espri konusu olan ve kendisinin de bu benzerlikten gurur duyduğu bir sohbetimizde söz konusu olmuştu.

Siyasette uzun yıllardır aktif rol alan Tanrıverdi, bakalım bundan sonra nerede olacak?

SÜFYAN EMİROĞLU

Aslında kendisini Kahramanmaraşlı tanımasa da son zamanlarda ismi çok konuşulur oldu. Hakkında çok bir bilgiye sahip olunmasa da güçlü bir aday profili çiziyor. Aslen Afşinli, olup Ankara’da hatırı sayılır bir bürokrat olduğu konuşuluyor. Bakalım ilerleyen günlerde aday adayı olursa kendisini daha iyi tanıyacağız.

SEFER TURAN 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlık döneminde yakın çalışma ekibinde yer alan Afşinli Hemşehrimiz Sefer Turan Cumhurbaşkanlığı Ortadoğu İşlerinden Sorumlu Başdanışmanı görev yapıyor.

En güçlü aday yorumlarını alan Turan, görevini bırakıp, milletvekilliğine soyunacak mı? Bakalım ilerleyen günlerde göreceğiz.

NURSEL REYHANLIOĞLU


AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı görevine, zamanın Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine getirilen Ecz. Nursel Reyhanlıoğlu’nun Milletvekilliği için kolları sıvadığı konuşuluyor. 2 dönemdir başarı ile Kadın Kolları İl başkanlığı görevini yürüten Reyhanlığıoğlu favori kadın adaylar arasında. Kendisine sorduğumuzda henüz verilmiş bir kararının olmadığını söyleyen Reyhanlıoğlu, başarılı bir kadın siyasetçi. Milletvekilliği görevini de başarı ile icra edeceği kanısı hakim.

AYŞE KAZLI

2011 Genel seçimlerinde temayül yoklamasında en çok oy alan kadın milletvekili aday adayı idi. Buna rağmen giremese de partisi ile bağlarını hiç koparmayan Ziraat Yüksek Mühendisi Ayşe Kazlı, güçlü adaylar arasında.

Kulislerde Kahramanmaraş’a 2 kadın milletvekili verileceği konuşuluyor ve bunlardan birinin Ayşe Kazlı olacağı düşüncesi hakim.

Aynı zamanda Partisinin Pazarcık Kadın Kolları teşkilatının kurucu üyelerinden olan Ayşe Kazlı, 2011 genel seçimlerinin ardından meydanlarda kalan, partisinin her programına katılan tek kadın aday adayı.

Siyasetçi bir ailenin kızı olan Ayşe Kazlı aynı zamanda hatırı sayılır oy potansiyeline sahip güçlü bir siyasetçi.

Bakalım bu dönem milletvekilliği yolunda “Ben de varım” diyecek mi?

Not: Fısıltı gazetesinden haberler şimdilik bu kadar. Fakat konuşulan isimler yazdıklarımızla sınırlı değil. Yine AK Parti’den aday adaylarını yazacağız ve diğer yandan muhalefet partiler MHP ve CHP’de konuşulan güçlü isimlerini yazacağız.

Devamı geliyor….

 

Editör: Haber Merkezi