Erkoç, seçim çalışmaları kapsamında Şazibey Balık Pazarı'nı ziyaret etti. AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Belediye Meclis Üyesi adayları ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte esnafla buluşan Erkoç, vatandaşlarla sohbet edip taleplerini dinledi.
Balık Pazarının Kahramanmaraş halkına önemli hizmet veren önemli bir mekan olduğunu belirten Erkoç, “Yeni dönemde inşallah burayı daha modern hale getireceğiz. Hem buradaki esnaflarımızın hem de vatandaşlarımızın daha güzel bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlayacağız” dedi.
Kahramanmaraş’ta çevrecilik açısından hayati önem taşıyan atık su arıtma tesisiyle ilgili de müjde veren Erkoç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile belediyenin yürüteceği proje kapsamında kent merkezinde ve Elbistan’da 2 tesisin hizmete sunulacağını bildirdi.
Projelerin hayata geçmesiyle birlikte hem akarsuların hem de baraj göllerinin daha temiz bir görünüme kavuşacağını dile getiren Erkoç, şöyle konuştu:



“Şu anda Kahramanmaraş’ımız için hükümetimiz tarafından başlatılan büyük bir proje var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve belediyemiz tarafından yürütülen proje kapsamında hem merkeze hem de Elbistan’a atık su arıtma tesisleri yapılacak. Kahramanmaraş merkezdeki projemiz 130 milyon TL, Elbistan’daki projemiz de yaklaşık yüz milyon TL.. İnşallah bu tesisler yapıldıktan sonra hem Sır hem de Menzelet baraj gölü olmak üzere Ceyhan ve Aksu nehirlerimiz tertemiz hale gelecek. Çok önemli yatırımlar tabi. Maraş’ın çevresini ve geleceğini ilgilendiren yatırımlar. Bu projenin IPA kapsamında 130 milyon TL’lik de hibe kısmı var. İnşallah bu projeler tamamlandığında buralardan gelen balıklarda daha da gönül rahatlığıyla insanlarımızın sofrasında tüketilecek.”
Erkoç, Kahramanmaraş’ı aydınlık yarınlara taşımak için hazırladıkları projeleri de yarın kamuoyuna açıklayacaklarını belirterek, saat 19.00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki programa tüm Kahramanmaraşlıları davet etti.




Editör: Haber Merkezi