Pazarcık Gençlik ve spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda gerçekleşen olağan Kongreye Ak Parti Kahramanmaraş İl Koordinatörü Muhammed Abdullah Özer, TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Milletvekili İmran Kılıç, Habibe Öçal, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehri Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye başkanı Necati Okay, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Afşin, Göksun, Ekinözü Belediye Başkanları ve çok sayıda Ak kadroya gönül verenler katılım sağladı.

Tek Liste halinde gidilen Pazarcık İlçe Kongresinden Başkanlığa Harun Eskigün ve yönetimi inandığı yola devam dedi.

“19 YILDIR HALKA HİZMET HAKKA HİZMET DÜSTURU İLE YILMADAN KOŞTURDUK”

Türkiye'nin yardıma muhtaç olan ülkelere anında insani yardım gönderebildiğini belirten TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Allah'a şükürler olsun ki, Cumhurbaşkanımızla çıktığımız bu yolda dünyada sayılı devletlerden biri haline geldik. Cumhurbaşkanımızın gücü bu teşkilatlardan, bu salonlardan geliyor. Bu bir bayrak yarışı, bu bir yol. Küsmeden, darılmadan hep beraber yürümemiz gerekiyor. Türkiye öyle bir ülke haline geldi ki yardıma muhtaç olan ülkelere anında insani yardım gönderebiliyor. Türkiye bu durumlara kolay gelmedi. 2001 yılında fedakarca, cefakarca koşturan büyük riskler alan, bismillah diyerek yola koyulan bir kadro Hamd olsun 19 yıldır halka hizmet Hakka hizmet düsturu ve anlayışıyla durmadan yılmadan koşturduk. Bu günlere kolaylıkla gelmeyen ülkemiz bugünlerde dünyaya kafa tutan, mazluma yardım eden bir ülke haline geldik. Bizler önceden kendi yaralarımızı saramazken şimdi mazlumun umudu olduk. Ben bu yüzden bu kongreleri çok önemsiyorum. Çünkü AK Parti'yi bu hale getiren dava arkadaşlarımızı seçiyoruz” diye konuştu.

 “EN ÖNEMLİ MESELE 2023 SEÇİMLERİ”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, "Bu çağrı burada bitmez" sözüyle beraber 2001'de başladık, o heyecanla devam ediyoruz. Türkiye'nin en ücra köşesinde bile bu heyecanı hissediyoruz. İşte bu heyecan, bu birliktelik devam ettiği sürece dışarıda düşmanlar, içeride hainler bize vız gelir, hepsinin hakkından geliriz. Genel Başkanımız dedi ya, Türkiye,. Türkiye'den daha büyüktür. Coğrafyamız çok daha büyüktür. Suriye'de, Irak'ta, Libya'da, sudan'da, Lübnan'da, aklınza gelebilecek her yerde adalet platformunda yüzlerine karşı Dünya Beşten Büyüktür diyen bir liderimiz var. En önemli mesele 2023 seçimleri, iyi bir şekilde hazırlanacağız, yaptığımız hizmetleri sayacağız, anlatacağız” dedi.

“DÜNYADAKİ ZULÜM KARŞISINDA SESİNİ YÜKSELTMİŞ LİDERİMİZ VAR”

"AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici da geçtiğimiz yıl sonbaharda başlayan delege seçimlerinden sonra yeni yılla beraber kongre takviminin başladığını ifade ederek, “Daha önce 1 ilçe kongremizi gerçekleştirmiştik. Sonrasında pandemi süreciyle ara vermek zorunda kalmıştık, dün itibariyle tekrar başladık. 2001 - 2020 14 Ağustos itibari ile 19. yaşını tamamlamış bir parti olarak yolumuza devam ediyoruz. Tabii insanlık tarihine baktığımız zaman hep iyilikle kötülüğün mücadelesi olmuştur. Bizden önceki büyüklerimizin o mücadelesinde bugünü temsil eden iyiliğin yanında yer almaya çalışan bireyleriz. Bizden önceki büyük gayretler, bu dönemin nöbetini devralan genel başkanımız, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu ülkenin kendi değerleri ekseninde ve dünyada yaşanan onca olumsuzlukları, zulümleri, yanlışları ortaya koyabilen ve dünyanın umudu haline geldik. Tarihte gemilere, mallara el koyanları korsanlar olarak görürdük de 21. yüzyılda da zora düşen gelişmiş ülke bile olsa yardıma muhtaç ülkelere giden yardımlara el koyduklarını gördük. Yakın tarihte Avrupa'nın ortasında Bosna'da katledilen Müslümanların acısını hala yaşıyoruz. Dünyadaki zulüm karşısında sesini yükseltmiş bir cumhurbaşkanımız var, bu partinin genel başkanı ve hareketimizin lideridir. Kutlu bir yolda yürüyoruz, bu yolda yürümek içinde gece gündüz hep birlikte koşuyoruz. Değerli arkadaşlar hepimiz nöbetteyiz. Nöbetlerimizi layıkıyla tutmanın telaşından başka bir derdimiz yok. Bu ülkede atalarımızdan devraldığımız, torunlarımızın emanetini iyi bir noktaya taşımanın, zulmün olmadığı adaletin hakim olduğu bir yolda yürümeliyiz” dedi.

“PAZARCIK YILMADAN AK HİZMETLE YOLUNA DEVAM EDECEK”

AK Parti’de kongrelerin bayram havasında yapıldığını ifade eden Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ise, " Bugün illet bir hastalık nedeniyle buruk bir kongre heyecanı yaşıyor olabiliriz. Ancak yakın zamanda tüm gönüldaşlarımızla eskisi salonlara sığmayan coşkumuzla yine bir arada olacağımız günlerin yakın olduğuna olan inancımız tamdır. Ak ailemizde kongreler kadroların yenilendiği yorulan tecrübeli dava arkadaşlarımızın, bayrağı yeni neferlere teslim ettiği değişim günleridir. Bizim teşkilatımızda görevi bırakan hiçbir zaman üzülmediği gibi görevi devir alanlarda da kibir ve enaniyet olmamıştır. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Partimizin kurulduğu günden bugüne kadar bu çatı altında emek veren herkesi gayret ve fedakarlıklarından dolayı kutluyor. Rahmeti rahman olmuş tüm dava büyüklerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum. Kongremiz Başkanımız Harun Eskigün başta olmak üzere Pazarcık İlçemize Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

“ADALET VE KALKINMA PARTİSİ TÜRKİYE'DE SADECE BİR SİYASİ PARTİ DEĞİL”

Kongrede konuşma yapan Ak Parti Pazarcık İlçe Başkanı Harun Eskigün yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'de sadece bir siyasi parti değil. Adalet, tüm dünyadaki insanların adalete kavuşması, tüm mazlum coğrafyaların, ezilen insanların kalkınması hareketidir. Bu davada mücadele etmekten onur duyuyorum. Pazarcık teşkilatı olarak bugüne kadar üzerimize düşen her bir görevi eksiksiz ve uyum içinde yerine germeye çalıştık. Bunda da başarılı olduğumuz kanaatindeyim. Daima halkımızla el ele, gönül gönüle olmayı ilke edinip, bunun için partimiz ve Pazarcık paydasında, siyasetin güzelliklerini sizlerle buluşturmanın gayreti içinde olduk. Büyük bir uyum kültürü ile teşkilatımız, belediyemiz ve ittifak ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi ile her zaman dirsek temasında olup, Pazarcık için, Kahramanmaraş İçin, Türkiye için ne yapabiliriz gayreti ile hareket ettik. Bu vesileyle memleket derdiyle dertlenen, elini taşın altına koyan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim yeniden bismillah diyerek çıktığımız bu kutlu yolda yar ve yardımcımız olsun” dedi.

BAŞKAN ESKİGÜN’ÜN YÖNETİM LİSTESİ

Başkan 1 Harun Eskigün, 2 Mutlu Bilir, 3 Mehmet Ali Çevik, 4 Hacı Ali Çetin, 5 Zeynep Karayiğit, 6 Muhammet İlkutlu, 7 Mustafa Kalemci, 8 Mehmet Damar, 9 Tuğba Nilgün Sarıaltun, 10 Alparslan erkaşka, 11 Malik Ejder Arık, 12 Adil Bozancır, 13 Tuncay Yılkıcı, 14 Fikret Kolsuz, 15 Fazıl Araz, 16. Abdullah Kara, 17 Mehmet Topal, 18 Mehmet Yavuzatmaca, 19 Murat Apaydın, 20 Seydi Talan

(HABER-FOTO: ŞAHİN EFE)

Editör: Haber Merkezi