Erkoç, yeni yılın ilk gününde de seçim çalışmalarını sürdürdü. Namık Kemal Mahallesinde esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştiren Erkoç, semt sakinlerinin büyük ilgisini gördü. Bazı vatandaşlar tarafından “Dik dur eğilme, bu millet sizinle” sloganlarıyla karşılanan Erkoç, gösterilen teveccühe layık olacaklarını söyledi.
Yavuz Selim Caddesi üzerinde bulunan esnafların tek tek kapısını çalıp, problemlerini dinleyen Erkoç, 2014 yılının Kahramanmaraş için yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirtti. Samimi bir atmosferde esnaflarla sohbetler yapan Erkoç, vatandaşlardan hem dualarını hem de desteklerini istedi.  Kahramanmaraş’ın her bölgesini yerel yönetim hizmetlerinden en iyi şekilde faydalandırmak için yola çıktıklarını dile getiren Erkoç, “Biz şehrimizin her köşesine aynı gözle bakıyoruz. Yani kentin batısına ne yapılacaksa, doğusuna da aynı hizmetler götürülecek. İnşallah 30 Mart’ın ardından Namık Kemal Mahallesi başta olmak üzere çevresindeki tüm semtlerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetleri ardı ardına gerçekleştireceğiz” diye konuştu.







Bölgenin tarihi önemine de dikkat çeken Erkoç, Namık Kemal, Dulkadiroğlu, Bağlarbaşı Mahallelerinin altında bulunan Germenicia Antik Kenti’nin sadece Kahramanmaraş için değil Türkiye için de büyük bir değer olduğunu belirtti. Bu eserlerin gün yüzüne çıkartılıp, turizme kazandırılması için gereken tüm girişimlerde bulunacaklarını kaydeden Erkoç, şöyle devam etti:
“Bizim üzerinde önemle durduğumuz konulardan biri de elbette ki turizm. Kahramanmaraş’a daha fazla turist çekebilmek, Nevşehir, Hatay, Gaziantep ve Adıyaman’ı kapsayan turizm hilaline Kahramanmaraş’ımızı da dahil edip gelen insan sayısını artırmak en büyük hedeflerimizden. Bu noktada Germenicia Antik Kenti de bizim için büyük bir değer. İnşallah burasının biran evvel gün yüzüne çıkartılması için de gerekli tüm girişimleri yapacağız. Kültür Bakanlığı ve ilgili tüm kuruluşlarla koordinasyonu sağlayarak, bu mirası turizme kazandıracağız. Böylelikle hem şehrimize gelen insan sayısı artacak, hem de Kahramanmaraş’ımızın ve bu semtte yaşayan insanların ticaret hacmi genişleyecek.”
Vatandaşların gösterdiği ilgiden de büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Erkoç, “Samimi duygularla bizi kucaklayan insanlarımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten bu bizim için en büyük mutluluk. Onların bize gösterdiği bu samimiyete, omzumuza yüklediği sorumluluğa layık olmak için ne gerekiyorsa yapacağız. İnşallah 30 Mart’ın ardından tüm Türkiye’de örnek gösterilecek bir Kahramanmaraş’ı hep birlikte inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
  - TEKNİK ÜNİVERSİTELİLER ERKOÇ’U ZİYARET ETTİ
  Erkoç, bir yandan esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdürürken, diğer yandan da şehrin kanaat önderleri konumundaki sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geliyor. Bu kapsamda İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği üyelerini kabul eden Erkoç, istişarelerde bulundu.
 Dernek Başkanı Hasan Kılınçkıran üyeler Serdar Erdoğanyılmaz ve Serdar Erayman’la görüş alışverişlerinde bulanan Erkoç, mühendislerin görüşlerine büyük önem verdiklerini belirtti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erkoç, 30 Mart sonrasında projelerin hayata geçirilmesi noktasında da ortak akılla hareket edeceklerini söyledi.













 

 

 

Editör: Haber Merkezi