Bakanlıktan gelen cevapta Kahramanmaraş’ta elektrik bağlanmayan herhangi bir yerleşim yerinin olmadığı bildirildi. 

Seçim bölgesi Kahramanmaraş’a her fırsatta gelerek şehrin sorunlarıyla yakından ilgilenen ve mahalle muhtarları, STK temsilcileriyle de sürekli istişarelerde bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, sorunlarını dinlediği mahallelerden gelen istek ve talepleri TBMM’ye taşıyor.

Bu kapsamda Aycan, kendisine iletilen elektrik sorununu gündeme taşıdı.

Aycan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın yanıltması üzerine verdiği soru önergesinde kentteki bazı yerleşim alanlarında elektrik olmadığını dile getirdi.

Aycan’ın önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan cevap gecikmedi. Bakanlıktan gelen cevapta Kahramanmaraş elektrik bağlantı başvurularının karşılandığını, elektrik dağıtımından yararlanmayanın olmadığı belirtilerek, yatırım miktarının artırıldığı kaydedildi.

“YATIRIM MİKTARI ARTIRILDI”

Aycan’ın verdiği soru önergesine bakanlıktan gelen cevapta şu ifadelere yer verildi: “Mesken, sulama, ticarethane gibi müstakil bağlantı başvuruları ilgili mevzuat hükümlerinde belirtilen sürede ivedilikle yerine getirilmekte olup, Kahramanmaraş ili genelinde elektrik dağıtımından yararlanmayan ilçe, kasaba, mahalle, köy, cadde ve sokak bulunmamaktadır. Yapılan bağlantı başvuruları Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım Yönetmeliği'nin ilgili hükümleri gereğince sonuçlandırılmakta olup, sadece Yönetmelik kapsamında belirtilen hükümlerin sağlanmaması durumundaki başvurular olumsuz olarak değerlendirilmektedir. Yatırımlar; ilgili mevzuat doğrultusunda hazırlanıp Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu onayından sonra yapılmakta olup, 2021-2025 yıllarını kapsayan IV. Uygulama Dönemi için gerekli yatırım planı çalışmalarında bu dönem için talep edilen yatırım miktarı önceki dönem gerçekleşmelerine göre artırılmıştır.”

Editör: Haber Merkezi