Redline araştırma danışmanlık hizmetleri tarafından “yerel yönetimler Şubat 2013” araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Kahramanmaraş ve ilçelerini kapsayan Kahramanmaraş’ın en başarılı belediye başkanları araştırmasın da hem belediye başkanlarının performansları, hem de Partilerin oy oranları da ortaya çıktı.

 BİN 650 KİŞİYE SORULDU

02 - 14 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma, Kahramanmaraş merkez ve 9 ilçe olmak üzere ilçelerinde farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfî yöntemle seçilmiş 1650 kişiyle yapıldı. Araştırmada, her yönetici sadece kendi seçmen grubunda değerlendirildi.

Ankette en ilgi çekici bölüm; mevcut belediye başkanları ile ilgili bölümdü. Geçen dönem oyunuzu yerelde kime verdiniz, bu dönem tekrar aday olursa aynı adaya oy verir misiniz?


Sorularına ilginç sonuçlar çıktı.

Redline ajansın araştırmasına göre En başarılı ilçe Belediyesi Elbistan, Kamuoyundan düşük not alan ilçe belediyesi ise Afşin olarak ortaya çıktı.

Redline ajans editörü Dündar Kundakçı; yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Redline araştırma,danışmanlık Merkezi, 2005 yılında sesam tarafından tarafından kurulmuştur.Merkezi İstanbul, Ankara, Adana, olan birçok ulusal bazda faaliyet gösteren anketörlük  şirketlerine anket çalışmaları yapan bir kuruluştur.

Redline Araştırma,danışmanlık  merkezi, kuruluşundan bugüne, gerek Siyasi partiler, gerek belediyeler ağırlıkta olmak üzere, bir çok kuruma araştırma hizmeti sunmaya devam etmektedir. Profesyonel ekibi ile bir çok araştırmaya öncülük etmiştir. Sosyal, Siyasal ve belediyelerin çalışma performansı konusunda Kalitatif, Kantitatif araştırma yöntemleri ile müşteri memnuniyetine sadık kalmak adına en doğru bilgiyi saptamaya çalışmaktadır.


Durmuş KÜÇÜK En Başarili Belediye Başkanı

Öncelikle Elbistan Belediyesi performans anketine baktığımızda kamuoyunun büyük bölümü belediye ve çalışmalarından menmuniyeti ortaya çıkmakta..

İşte ankette öne çıkan rakamlar.

1-Elbistan belediyesi tarafından çözülmesi gereken en önemli sorun nedir sorusuna katılımcıların verdiği cevap Trafik ve araç parkı.

2-Elbistan belediyesini hizmetleri sunumu noktasında hangilerini başarılı buluyorsunuz sorusuna;yol-kaldırım-trevutar, yoksullara yönelik destek yardımları, cenaze - defin ve mezarlık hizmetleri,yol-kaldırım-park ve yeşil alan uygulamaları, çöp toplama ve çevre temizliği gibi hizmetleri en çok tercih edilen  beğenilen hizmetler  olarak öne çıkmakta.

3- Elbistan belediyesini en başarısız bulduğunuz alan hangisi? sorusuna; katılımcılar trafik olarak cevaplamakta.

4- Anket te öne çıkan sorulardan geçen dönem ki belediye yönetimi ile şimdiki belediye yönemtimini karşılaştırdığınızda performansını nasıl buluyorsunuz? sorusuna katılımcıların, şıklardan verimlilik ve halka yakınlığı %59, hizmet sunma becerisi %63,halkın isteklerine önem vermesi %61 .

5- Mevcut belediye başkanı Durmuş Küçük ile ,eski belediye başkanı Abdullah Paksoy’u kıyasladığınızda ne kadar başarılı buluyorsunuz? sorusuna %53 başarılı,%28 başarısız buluyor.

6- Bugün yerel seçim olsa mevcut belediye başkanı Durmuş Küçüğe oy verir misiniz? sorusuna ise katılımcıların %52 i evet veririm,%32 si hayır vermem %16  sı da kararsızım cevabını vermekte.

Ak Parti Üçe Katlıyor.

 "Bugün seçim olsa kime oy verirdiniz" sorusuna Elbistan Semeni’nin verilen yanıtlara göre Şubat ayında seçim yapılsaydı AK Parti yüzde 62.1 CHP yüzde 9.8, MHP yüzde 17.3,  Kararsızlarda yüzde10 civarı bir oy ortalamasına sahip olacaktı.

 

Editör: Haber Merkezi