Kahramanmaraş’ın sorunlarına çözüm arayan, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, bu kez de şeker fabrikası ile çiftçiler sorunları TBMM gündemine taşıdı.

Aycan, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında, çiftçinin şeker pancarı ekmekten vazgeçmesinin, bölge ekonomisini ve ülke ekonomisini olumsuz etkileyeceğine vurgu yaparak, “Kahramanmaraş'ın Göksun, Afşin ve Elbistan ilçelerinde çok sayıda çiftçi büyük alanlarda şeker pancarı tarımı yapmaktadır.

2020 yılında şeker pancarı ekilen alanlarda mantar, böcek, yabani ot nedeniyle ve kuraklık, yeteri kadar sulayamama gibi nedenlerle verim düşüşü olmuş, hatta bazı tarlalardan hiç ürün elde edilememiştir.

Elbistan'da özelleştirilen bir şeker fabrikası vardır. Şeker fabrikası, yeteri kadar şeker pancarı teslim etmedikleri için çiftçilerden tazminat istemektedir. Bölge çiftçisi, elinde olmayan nedenlerle 2020 yılında ürün alamamasının sıkıntılarını yaşarken şeker fabrikasının tazminat istemesiyle iyice çıkmaza girmiştir. Bu durum, bölgemizde büyük bir sorun hâline gelmiştir. Çiftçiler ile şeker fabrikası arasında yaşanan sorun şeker pancarı üretimini etkilemektedir.

Çiftçinin şeker pancarı ekmekten vazgeçmesi, bölge ekonomisini ve ülke ekonomisini olumsuz etkileyecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi