Tarım sektörünün sorunlarının konuşulduğu ziyarette MHP Milletvekili Aday Adayı Ejder Oruç, özellikle kırsal kesimin geçim kaynağı olan tarımın ülkemizde desteklenmediğine dikkat çekerek; “Bugün dünya tarıma yöneldi. Bizim ülkemizde ise maalesef çiftçilerimiz gereken desteği alamıyor. Çiftçimiz her geçen gün kan kaybediyor. Şehrimize bakacak olursak, tarım arazilerine fabrikalar kurularak yok edildi. Diğer yandan şuanda diğer tarım arazilerimiz ise korunmuyor tek tek imara açılıyor. Bu durum şehrin tarımsal geleceği açısından büyük bir tehlike arz ediyor.

Tarım arazilerinin korunmasında ise özellikle yerel yönetimler ve ziraat odalarımıza büyük görevler düşüyor” dedi.

Ülke ekonomisi ve geleceği için tarımın önemine değinen Oruç, yeni tarım politikalarının üretilmesi ve üreticinin gerçek anlamda desteklenmesinin gerektiğini söyledi.

Oruç: “Çiftçimizin üretimde verim ve kaliteyi artırması için Ziraat Fakültesi ile işbirliği şart. Hibrit tohum araştırmalarının yapılması ve çiftçilerimizin yönlendirilmesi gerekiyor. Artan nüfus ve beslenme zorunluluğu düşünürsek verim ve kalite düşüklüğünün ortadan kalkması için Tarımsal AR-GE birimleri kurulmalı.

Toprak gelişen teknoloji ile işlenmeli ve gençlerimizi de tarıma yöneltmemiz gerekiyor” diye konuştu.

MHP’nin tarım politikasından da bahseden Oruç: “MHP iktidara geldiğinde çiftimizin yüzü gülecek. Alnının teri toprakta kalmayacak” dedi.

Ziraat Odası Mehmet Çetinkaya ise; Ejder Oruç’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.



Editör: Haber Merkezi