AK Parti Kahramanmaraş’ta ve tüm Türkiye’de oyunu arttırarak tarihi oy oranına sahip oldu. 1 Kasım’da yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’ye Kahramanmaraş’tan tam destek geldi.

Türkiye’deki merkez ilçeler ve büyükşehir ilçeler arasında yüzde 85,66 oy oranına sahip Konya'nın Karatay İlçesi'nden sonra yüzde 81,94 oy oranı ile Dulkadiroğlu İlçesi ise Türkiye ikincisi oldu.

Kahramanmaraş'ın diğer merkez ilçesi Onikişubat’ta   yüzde 79,90 ile Konya Merkez İlçelerinden yüzde 81,37 oy oranına sahip Meram'dan sonra Türkiye dördüncüsü olarak metropol ilçeler arasında kendine ilk beşte yer buldu.

Kahramanmaraş'ta 2011 yılındaki genel seçimlerde yüzde 69,62, 7 Haziran 2015 seçimlerinde yüzde 61,04 iken, 1 Kasım'da tüm rekorlar kırılarak yüzde 71,79'a ulaşan AK Parti'nin oy oranını bu iki ilçe sırtlamış ve yükseltmiş oldu.

YÜKSEK KATILIM REKOR GETİRDİ

 Dulkadiroğlu İlçesinde seçime katılım oranında yüzde 90,54 ile rekor kırılırken, yine Onikişubat İlçesinde seçime katılım oranı benzer bir şekilde yüzde 90,13 olarak gerçekleşti. Seçim gününe kadar ev ev, kapı kapı gezen parti teşkilatları seçim günü de sandık kurulu üyeleri ve müşahitler ile tam kadro sandık başındaydı. Evlerinden çıkamayacak derecede engeli bulunan ya da merdiven çıkamayacak kadar yaşlı olan teyze ve amcaların sırtlarda ya da sandalye ile taşındıkları görüldü. 

Editör: Haber Merkezi