Burada yaptığı basın açıklamasında ülkeyi iyi yönetemediği için iktidarı eleştiren İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Dr. Sadi Günen, “Devletin, kurum ve kurallarını yok sayan, sistemsizliği sistemleştiren anlayışla devlet yönetilemezdi. 16 yıldan beri, ‘ben dedim oldu’, ‘ben söyledim doğru mantığıyla’, devlet iyi yönetilmedi. Devletin beka sorunundan söz etmek ‘iyi yönetemedik’tir. Baskın seçim, devletin yönetilemez hale geldiğinin tescilidir. Ülkeyi iyi yönetemeyen iktidar, daha çok vergi, daha çok zam demektir. ‘İyi partinin yükselişinden korkuyorum’ demektir” dedi.

Türkiye’de ekonomik yapının bozulduğunu ve adalete olan güvenin zedelendiğini aktaran Günen, şöyle konuştu: “Türkiye iyi yönetilmedi. Adalete güven zedelendi. Ekonomide, eğitimde kötüye gidiş derinleşti. Liyakat ehliyet anlamını, önemini, kaybetti. Feraset basiret, cehalette aranır oldu. İç ve dış politika, terörle mücadele, tıkanma noktasına getirildi. Yanlı ve yanlış siyasetin, faturası her defasında millete kesildi. DEAŞ, PKK, FETÖ ile mücadelede; bizden-sizden, fakir-zengin demeden yapmak yerine, kendileri gibi düşünmeyeni FETO ile ilişkilendirmek, sıradanlaştı. Terörü aklayacak, suçsuzu suçlayacak hale getirildi.”

“ÜLKENİN CESUR YÜREKLERE İHTİYACI VAR!”

Kahramanmaraş’ta, 38 yıldır hastane muayenehane hekimi ve işyeri hekimi olarak halkın içinde olduğunu kaydeden İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Dr. Sadi Günen, halkın içinden halktan biriyi olduğunu ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “24 saat, telefonu-kapısı halka açık; halkın gönül eriyim. Siyasetten hiçbir menfaat ya da beklentim yok. Olmayacağını da beni bilen bilir. Halkın sağlık, sosyal, psikolojik, ekonomik, sorunlarını çok iyi biliyorum. İnsanı insan, devleti devlet yapan potansiyel kabiliyetleri ortaya koyan; aldanmanın, aldatmanın sebeplerini araştıran, çözümler üreten projelerimi içeren kitap çalışmam, basım aşamasına geldi. 2004, 2009, 2014 mahalli seçimlerinde MHP’den belediye başkanlığına üst düzeyde adaylık teklifi aldım. Aktif siyaseti düşünmediğim için aday olmadım. Ancak şu anki şartlar gereği milletimin, İYİ Parti’ye ihtiyacı olduğunu düşündüğüm ve buna katkıda bulunmak için siyasetteyim. Ülkenin, tarihi ve jeopolitik konumunu bilmeyenlerin, yönetiminde bulunması nedeniyle milletçe üzüldüğümüz olaylar yaşadık. Analar ağladı. Ama artık ağlamayacak. Bir anaç ananın, Sayın Meral Akşener’in başlattığı ‘İyilik Harekâtı’, tüm engellemelere rağmen, partileşti. Ve hiçbir şey yapamaz denilen bu parti şimdi seçimlere giriyor. Seçime girme hakkını aldı. Başından beri iyilik harekâtının içindeyim. Cesurlar Harekatı’nın öncü lideri, Sayın Meral Akşener Hanımefendiyi Cumhurbaşkanı yapmak, iyileri iktidara taşımak için adayım.”

DR. SADİ GÜNEN KİMDİR?

1954 yılında Elbistan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimi Elbistan’da, tamamladı. 1972 yılında Ankara Üniversitesi’nde Siyasal Bilgiler Fakültesine giriş yaptı; ancak 1973 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 7 Temmuz 1980’de iyi dereceyle mezun oldu. 31 Ağustos 1980’de Kahramanmaraş SSK Dispanserinde hekimlik görevine başladı. Askerlik görevini 1983-1985 yılları arasında Ankara Etimesut’ta yaptı. Askerlik görevinin ardından 1985-2011 yılları arasında Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi’nde çalıştı. 2011 yılında buradan ayrılarak Kahramanmaraş’ta serbest hekim ve işyeri hekimi olarak çalışmaya başladı. 2004, 2009, 2014 belediye seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden belediye başkanlığı adaylık teklifi aldı; ancak aktif siyaseti düşünmediği için aday olmadı. Bir aile şirketi olan DSG İnşaat’ta Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Dr. Sadi Günen, evli ve iki çocuk babasıdır. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

Editör: Haber Merkezi