Öz-İplik İş Sendikası İl Başkanı Bünyamin YUMRUKAYA ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyaret sıcak bir havada gerçekleşti.

“Kahramanmaraş ekonomisinin en çok gelişen sektörü olan iplik üretimi ve tekstilde gelinen noktaya bakıldığında teknoloji ve kalite olarak Türk standartlarının çok üstüne çıkıldığı görülmektedir.” diyen Dr. ÇİTİL, Tekstil sektörümüzün sahip olduğu kalite ve teknolojisi aracılığıyla dünya tekstil piyasasında kolayca rekabet edebilecek yeterliliğe erişmiştir”.dedi. Kahramanmaraşımızın yakalamış olduğu bu çizgi sayesinde uluslararası bir hammadde merkezi haline geldiğine vurgu yapan Dr. ÇİTİL, “iplik ve tekstil sanayinin yüksek döviz kazandırıcı özelliği sadece ilimizin değil, ülkenin ekonomik büyümesinde de tartışılmaz bir konuma sahip olmuştur.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Türkiye'nin iplik üretiminin yaklaşık %28’ü ve dokuma üretiminin % 9 Kahramanmaraşımız tarafından karşılanmaktadır.Maraş sanayisinde öncü sektörlerden biri olan iplik üretimi ve tekstilde gelinen bu başarıda iş adamlarımız ve işçilerimiz kadar sendikalarımızın da katkıları büyük olmuştur.” diyen Dr.ÇİTİL, Sendikalar,işçi kardeşlerimizin, emekleri ve alınteri ile ülkemize sağladığı faydaların yanı sıra işçi-işveren arasındaki diyalog ortamını geliştirilmesi ve işçilerin refah seviyesinin arttırılması ile üstlendikleri bu misyonla toplumu refaha ulaştırma çabasındaki temel yapı taşını oluşturmuşlardır.”şeklinde konuştu.

Öz-iplik İş Sendikasındaki ev sahipliğine ve ilgilerine teşekkür ederek ayrılan Dr. ÇİTİL daha sonra Çeçen-Kafkas Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile bir araya geldi.

Dernek Başkanı Murat Demirci ile yönetim kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Dr. ÇİTİL, dernek olarak kendilerinden dua ve destek talebinde bulundu. Nazik ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduklarını belirten Dernek Başkanı Demirci, “Dr.İlker Beye çıkmış oldukları hizmet amaçlı bu yolda başarılar diliyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi