7 Haziran’da yapılacak olan seçimler yaklaşırken partilerden aday adayları boy göstermeye başladı. CHP Parti binasında Aday Adaylığını açıklayan Uzm. Dr. Alper Keten,  projeleri hakkında bilgi verdi.  Başta CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ve birçok partilini katıldığı toplatın da konuşan Keten, ilk olarak kendi geçmişinden bahsetti. Keten, “Öğretmen baba ve ev hanımı annenin ilk çocuğu olarak 1980 yılında Kahramanmaraş-Andırın'da doğdum. Tıp eğitimini Çukurova Üniversitesinde, uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesinde aldım. Adli Tıp uzmanı olarak Kanada da çocuk istismarı, insan hakları ve adli tıp alanında çalıştım. 2012 yılından itibaren ise Kahramanmaraş’ta adli tıp şube müdürü olarak göreve başladım. Memleketimde göreve başlamamla beraber Kahramanmaraşlımıza katkı sağlamak için Kahramanmaraş Kalkınma Derneğinin kuruculuğunu yaptım. Bu dernekle, birçok alanda çok sayıda çalışmalar yaptım” şeklinde konuştu.

‘CUMHURİYETİMİZİN BÜTÜN KAZANANLARI HOYRATÇA TÜKETİLMİŞ’

Ülkeni içerisinde bulunduğu duruma da değinen Keten, “Eğitimden sağlığa, ekonomiden dış politikaya kadar hemen her alanda başarısızlık üstüne başarısızlık yaşanmış ve siyasal iktidar tıkanma sürecine girmiştir dedi. Keten, “Bugün uzun uzun ülkemizin içinde bulunduğu duruma ilişkin tespitlerde bulunmayacağım. Siyasal iktidar eliyle Cumhuriyetimizin bütün kazananları hoyratça tüketilmiş, kutsal değerlerimiz yolsuzluklara kılıf yapılarak aşındırılmış, özgürlüklerimiz kısıtlanmış, adeta geleceğimiz karartılmış ve ülkemiz hızla uçuruma giden bir yola sokulmuştur. Mutlu olmak adına, umutlu olmak adına özlemini duyduğumuz bir ülke olma hedefinden, her geçen gün biraz daha uzaklaşılmıştır. Eğitimden sağlığa, ekonomiden dış politikaya kadar hemen her alanda başarısızlık üstüne başarısızlık yaşanmış ve siyasal iktidar tıkanma sürecine girmiştir” ifadelerini kullandı.

NEDEN ADAY OLDUM?

Konuşmalarını neden aday adayı olmak istediğini açıklayarak tamamlayan Keten, aday adayı olma nedenlerini şu şekilde sıraladı: “Komşu ülkelerle eşitlik ve kardeşlik paydasında buluşmak için, rayından çıkmış ekonomiyi yeniden yörüngesine oturtmak ve yurttaşlarımızın refah düzeyini yükseltmek için, emeği yüceltmek ve emekçinin hakkını korumak için, ülkemizi muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için, ülkeyi hırsızlardan ve yolsuzluklardan kurtarmak için, özgürlükleri ve hukuk devletini yaşatmak için 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde, CHP’yi iktidar yapmak için aday oldum.”




 

Editör: Haber Merkezi