Kervanhan’da düzenlenen toplantıda, İl Başkanı Doğan, yaptığı konuşmasında; “Ak Parti; Ülkemizin 28 Şubat post modern darbesi ve 2001 ekonomik krizi sebebiyle en karanlık dönemlerinden birini yaşadığı anda halkımıza bir ümit ışığı olarak kurulmuş ve kısa bir süre sonra da 3 Kasım 2002 seçimleri ile iktidara gelmiştir. Ülkede çivi üstüne çivi çakılmayan, adeta kamu yatırımları anlamında yaprak dahi kımıldamayan bir Türkiye ve Kahramanmaraş manzarası devralınmış ancak kısa süre içerisinde makro ve mikro ekonomik göstergelerde büyük başarılar yakalanarak ülkenin dört bir yanı şantiyeye dönüşmüştür.

Ak Parti iktidarı döneminde Kahramanmaraş da fazlasıyla kamu yatırım ve teşviklerinden istifade etmiştir. 2004 yılında çıkarılan ve halen yürürlükte olan teşvik yasası ile şehrimizde sanayi yatırımları büyük bir ivme kazanmış çok sayıda Kahramanmaraş kökenli şirket ilk 500 şirket arasında yer almıştır. Bu nedenle işsizlik ortadan kalkmış ve şehrimiz Türkiye’nin en huzurlu kentlerinden biri haline gelmiştir” dedi.

KAHRAMANMARAŞ ERDOĞAN’A VEFA BORCUNU ÖDEDİ

Kahramanmaraş’ın Erdoğan’a vefa borcunu ödediğini ifade eden Doğan; “Ülkemizde yaşanan büyük değişim ve dönüşümün lideri kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a halkımız vefa borcunu ödeyerek 10 Ağustos seçimlerinde Cumhurbaşkanı olarak seçmiştir. Partimizde daha sonrasında dünya siyaset tarihine geçecek bir olgunluk ve vakar içerisinde 1. Olağan Genel Kurulumuz yapılarak Sayın Ahmet DAVUTOĞLU Genel Başkan seçilmiş ve kısa süre içerisinde de yeni hükümeti kurarak Türkiye Cumhuriyetinin 26. Başbakanı olmuştur. Sayın Başbakanımız dış politikadaki geliştirdiği Yeni Türkiye vizyonuyla ön plana çıkmış, entellektüel birikimi ve yüzünden hiç eksik olmayan tebessümü ile halkımızın teveccühünü kazanmış bilge bir devlet adamıdır. Yeni Türkiye’nin Başbakanı Pazar Günü Toplu açılış programına katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Şehrimize teşrif edeceklerdir.  Kendilerini 26 Ekim 2014 Pazar Günü Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan büyük bir sevinç duyacağız” ifadelerini kullandı.

EĞİTİMDE MEKÂN SORUNUNU ÇÖZDÜK

Eğitimde mekan sorununun çözüldüğünü söyleyen Doğan, işadamlarının bu anlamda katkısına da değinerek; “2013 yılında şehrimizdeki Eğitimde mekân sorunun çözülmesi için altın bir hamle başlatılmış, başta saygıdeğer milletvekillerimiz olmak üzere yerel yöneticilerimiz ve partimiz teşkilatları büyük bir gayretle çok sayıda okulun planlanması ve inşasının başlamasını sağlamışlardır. Bu hamleye Kahramanmaraşlı hayırsever iş adamları da büyük bir katkı sağlamışlardır. Çok kısa süre içerisinde 49 okul ve pansiyon ve Fen edebiyat fakültesi binası tamamlanmış ve Pazar günü açılışı Sayın Başbakanımız tarafından yapılacaktır. 50 projenin toplam maliyeti 97.448.615 TL’dir. Bu projeler ile eğitime 585 derslik ve 1100 toplam kapasiteli 4 pansiyon kazandırılmıştır. Projeye katkı sağlayan hayırsever iş adamlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen tüm siyasilere ve bürokratlara teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Kahramanmaraş’a yapılan hizmetlere de kısaca değinen Başkan Doğan, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Tarihi yeniden ihya etme anlayışıyla hareket eden Ak Parti hükümetleri Kahramanmaraş’ta da kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması için birçok eseri restore ettirmiştir. Sadece bu programda açılışı yapılacak 3 camiye harcanan para 1.440.585 TL’dir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin spor yapabilecekleri ve zamanlarını verimli geçirebilecekleri tesisleri kazandırmayı önceleyen hükümetimiz tarafından spor ve gençlik merkezleri yapılarak hizmete sunulmuştur.  Bu kapsamda yapımı tamamlanan 9 projenin toplam maliyeti 14.833.674 TL’dir.

Sağlık alanında büyük bir devrimi gerçekleştiren Ak Parti hükümetleri vatandaşlarımızın daha kaliteli bir sağlık hizmeti alabilmesi için Kahramanmaraş’ta da büyük yatırımlara imza atmıştır. Yapımı tamamlanarak hizmete açılan Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi 221.000.000 TL ye mal olmuştur.

Tarımı geliştirmeyi, çiftçiye ve köylüye tarım ve hayvancılık alanında destekler sağlamayı öncelikli hedeflerinden biri olarak gören hükümetimiz 39 projeye toplam 31.662.091 TL kaynak aktararak hizmete sunmuştur.

Yakın bir tarihte Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Sayın Lütfi ELVAN Ak Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Mahir ÜNAL ve Saygıdeğer Milletvekillerimizin daveti ile şehrimize teşrif etmişler, ulaştırma yatırımlarını yerinde incelemişler ve yapılan çalıştayda da hem devam eden mevcut yatırımların bir an önce tamamlanacağı müjdesini vermişler, hem de başta havaalanı yeni terminal binası, hızlı tren ve çok sayıda yeni yatırımın da şehrimizde gerçekleştirileceğini müjdelemişlerdir. 


Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU başkanlığındaki hükümetimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonra da şehrimize büyük yatırımların yapılmasını sağlayacaklar, ilimizin gelişmesine ve daha yaşanılabilir bir kent haline gelmesine katkı sağlayacaklardır. Başta Sayın Milletvekillerimiz olmak üzere bizler devam eden yatırımların ve bundan sonra gerçekleştirilecek projelerin takipçisi olacağız. Milletvekillerimizle, Parti Teşkilatlarımızla ve Belediye Başkanlarımızla birlikte ahenk içinde daha güzel bir Kahramanmaraş için halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”

Başbakanın toplu açılışlar için Pazar günü ilimize gelecek olmasını bir fırsata dönüştüreceklerini, devam eden yatırımların hızlanmasını sağlayacaklarını söyleyen Başkan Doğan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere ilçe belediyelerimiz kısa süre içerisinde büyük yatırımlar yapmış, halkımızın yaşam konforunu artırma ve daha güzel bir Kahramanmaraş hayali ile çalışmalarına devam etmektedir. 26 Ekim Pazar Günü Saat 14:00’da Başbakanımız Ak Parti Genel Başkanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’nun katılımı ile Müftülük meydanında gerçekleştirilecek toplu açılış programı ile toplam 459.664.394 TL ye malolan 143 proje halkımızın hizmetine sunulacaktır.

Saygıdeğer hemşehrilerimizi bir şenlik havasında gerçekleştireceğimiz 26 Ekim Pazar Saat 14:00’da Müftülük Meydanında Başbakanımız Ak Parti Genel Başkanı Sayın Ahmet DAVUTOĞLU’nun katılımlarıyla onurlandıracağı toplu açılış programına davet ediyoruz. Tüm Kahramanmaraşlıların teşriflerini diliyoruz.”

Daha sonra basın mensuplarını sorunlarını cevaplandıran Doğan, hizmetlerin süreceğinin de bir kez daha altını çizdi.

 

        

Editör: Haber Merkezi