AK Parti teşkilatı, bu hafta sonu Çağlayancerit, Pazarcık, Türkoğlu, Andırın ve Göksun ilçe 5. Olağan genel kongrelerini tamamladı.

Teşkilatın ve belediye başkanlarının tam kadro ile katıldığı 5. Olağan Genel kurullara milletvekilleri; Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yanında, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilat başkanları, kadın ve gençlik kolları teşkilatları, bir önceki dönemdeki milletvekili adayları, köy ve mahalle muhtarları ile yöre halkı ve partililer katıldı.

Cumartesi günü ilk olarak Çağlayancerit Kongresi gerçekleştirilirken, Çağlayancerit İlçe Başkanı Veli Çetinkaya yaptığı konuşmasında; "Bize çok rahatsınız diyorlar. Yanınızdaki dostlarınız sağlamsa, güven içindeyseniz rahat olursunuz. Böyle bir teşkilata sahip olduğumuz için gururluyuz” dedi çalışmalarından bahsetti.

İlçe Belediye Başkanı Üzeyir Kızılseki, kongreleri heyecan ve sinerjileri gözden geçirmek olduğunu ifade ederek; "Amacımız modern, yaşanabilir bir ilçe. Bugün bu heyecanı yenilemek istedik. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kongremiz hayırlı olsun" dedi.  


DOĞAN; KONGRELER PARTİLER İÇİN YENİDEN DOĞMAKTIR

Dikkat çekici konuşması ile İl Başkanı Metin Doğan ise;  “Bugün İnşallah Yunus’un dediği gibi “Her dem yeniden doğarız. Bizden kim usanası.” İşte kongreler partiler için bir yeniden doğmak, yeniden diriliş, taze Bismillah vesilesidir. Bu gün Çağlayancerit’te de taze bir Bismillah ile yeni bir yola çıkıyoruz. 2015 seçimlerinin temellerini atıyoruz ve 2023 Türkiye’sine doğru kutlu yolculuğumuza bu gün önemli bir adımı daha atmış bulunuyoruz” diyerek sözlerine başladı. 

DOĞAN; YENİ AŞKIMIZ YENİ YENİ TÜRKİYE İDEALİMİZDİR



Doğan, Ak Parti iktidarında nelerin değiştiğini ve Yeni Türkiye idealini anlatan konuşmasında, şu ifadelere yerdi; “Şüphesiz karanlığın en yoğun olduğu zaman aydınlığa en yakın olunan zamandır. Türkiye 28 Şubat süreci ile birlikte büyük bir karanlığa gömülmüş, millet ise ümitsizliğe kapılmış artık insanlar yarınlarını göremez olmuştur. İşte böyle bir dönemde Ak Parti kuruldu ve amblemindeki ampulle Türkiye’yi ışıttı, aydınlattı. Bu gün 14 yıl öncesine baktığımızda artık, şimdiki Türkiye ile o günkü Türkiye’yi kıyaslanması mümkün değil.

Vesayetleri yıka yıka, milletin iradesindeki boyundurukları kaldırarak ve büyük bir demokrasi onur mücadelesi vererek, aynı zamanda Türkiye’yi baştanbaşa imar ederek, bugünlere geldik.

Artık bundan sonra yeni bir sloganımız, yeni bir heyecanımız, yeni bir aşkımız var. Bu heyecanımız, bu aşkımız, yeni Türkiye büyük Türkiye idealidir.

Yeni Türkiye’de artık katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz. Türkiye’yi bilgi ve teknoloji çağının ilerisine taşıyacağız. Ve Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın ekonomisi gelişmiş ilk on ülke içerisine girmesini sağlayacağız. İnsanımız, onuruyla, şerefiyle, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye inşaa edeceğiz. Bu yolda Ak Parti kadroları geçmiş 12 yıllık tecrübesi ve birikimiyle yaptıklarıyla, bu idealleri de gerçekleştirebileceğini en güzel şekilde ispat etmiştir.

Yeter ki sizler Ak Partiye desteğinizi devam ettirin, Ak kadrolara güven ve inancınızı devam ettirin.

Bu yolda zaman zaman engellerle karşılaştık. Ancak, milletin iradesini en güzel şekilde temsil eden saygıdeğer milletvekillerimiz bu engeller karşısında dimdik durdu ve sizin iradenize hiç kimsenin vesayet etmesine müsaade etmediler.


Ak Kadrolarımız, önce bürokratik vesayet, arkasından yargı vesayeti, son olarak ta paralel vesayeti tasfiye etti ve halkın iradesi üzerinde hiçbir güç olamayacağını tüm dünyaya ilan etti.

Sonrasında neredeyse 11 ayı dolduran 17 ve 25 Aralık darbe girişimleri oldu. Ve Ak partinin en hassas olduğu yolsuzluk yaygarasıyla aslında milleti satmak, millete ihanet etmek amacı içerisinde olan bir şebeke Türkiye’de yönetimi ele geçirmeye çalıştı. Ama çok şükür başta Kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere O’nun alt kadroları saygıdeğer milletvekillerimiz dimdik durarak bu süreci de büyük bir başarı ile atlattılar. Türkiye’mizi rahata esenliğe kavuşturdular.

Ama bu paralel yapıyla mücadelemiz dünden daha hızlı bir şekilde daha şiddetli bir şekilde sürecek, sürmeye devam edecek.

Bu ihanet şebekesinin bir daha asla Türkiye’de herhangi bir şekilde yönetime el uzatmasına ve halkın iradesine vesayet etmesine müsaade etmeyeceğiz. Eğer Türkiye’yi yönetme sevdasında olanlar varsa işte meydan, parti kurarlar, halktan oy isterler, halkta oy verirse iktidar olurlar.

Bizler sizlerden oy alıp, sizlerin emanetini üzerimizde taşıyıp ta başkasına emanet etmeyiz.

Halk tabiriyle davul bizim sırtımızda, tok başkasının elinde olmaz. Ak kadrolar bunu bu güne kadar ispat etmiştir. Bizim yöneticilerimiz, bizim liderlerimiz davulu da tokmağı da kendi ellerinde taşımışlardır.

Ne küresel vesayete ne de yerel vesayete asla tokmağı kullandırtmamışlardır”

DOĞAN; SİVİL ANAYASA ŞART!

Doğan, sivil anayasanın şart olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Kongrelerimiz tamamlayıp, sonrasında azimle, şevkle, yeni bir heyecanla, 2015 seçimlerine hazırlanacağız. 2015 seçimleri biraz önce saydığım birikimlerin yarınlara taşınabilmesi, önce 2023, sonra da 2071 Türkiye’sine ulaşabilmemiz için çok önemli. Çünkü Türkiye’de sivil demokratik bir anayasaya ihtiyaç var. Bu kazanımların kalıcı hale gelebilmesi için yeni anayasanın yapılması şart. İşte bunun için de önce 330’un sonrada 367’nin üzerinde bir çoğunluk hedefi ile 2015 seçimlerine hazırlanacağız. İnşallah halkımız bu zamana olduğu gibi yine en büyük desteği verecek ve anayasal çoğunluğu sağlayarak ilk defa sivil bir anayasayı, askeri vesayetle ilgisi olmayan; bürokratik vesayetin etkisi olmadan, saygıdeğer milletvekillerimiz yapacaklar. Bununla beraber 2071 hedefimizin önündeki engeller kalkacak.”

ERKOÇ; ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK, YAPACAĞIZ!


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç da, 5. olağan genel kurulun hayırlara vesile olması dileğinde bulundu, hep kararlı olduklarını, hep hizmet aşkı ile yürüdüklerini belirtip, nice kongreler yaşamayı umduğunu söyledi. "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, milletvekillerimiz, teşkilatımız ve sizlerle birlikte, büyük bir medeniyet yolculuğuna çıktık. Bu yolculuk kutlu bir yolculuk. Parti olarak, büyükşehir olarak Çağlayancerit için sözler verdik. Sözlerimizin arkasındayız ve bunları da sırasıyla yerine getireceğiz" diye konuştu, büyükşehir belediyesi olarak yaptıklarını, yapacaklarını örneklerle sergiledi, Çağlayancerit ana girişindeki 20 bin metrekarelik yolun parke döşemesi ihalesinin de tamamlandığını, en kısa sürede başlayacağı yanında, yine büyükşehir olarak 14 derslik bir okulu yaptıracaklarını, inşaatının yılbaşında başlayacağını da kaydederek, "Bu okulla birlikte çocuklarımızın 2. velisi biz olacağız" cümlesini kurdu. Sonra da, "Üzeyir başkanımızla omuz omuza vererek gıpta ile bakılan bir ilçe göreceksiniz" yorumunda bulundu.


Milletvekili Sıtkı Güvenç, iktidarları dönemindeki siyasi, ekonomik istikrardan söz etti, sonra muhalefetçe çok eleştirilen Cumhurbaşkanlığına ait AK Saray'ın yakıştığından dem vurdu, ülkenin dış politikadaki başarısını dile getirdi, "Onlar yolları tamir bile edemezlerken, biz duble yollar inşa ettik, Türkiye'nin itibarını yücelttik" diye konuştu, çözüm sürecinin ayaklarına pranga olmaktan kurtulduğu, Türkiye'nin dünyanın umudu, model ülke haline geldiği bilgisini paylaştı salondakilerle.

Yaklaşık 350 kişinin bulunduğu salonda, daha sonra delegeler oy kullandı. Tek liste ile gidilen seçimde, Veli Çetinkaya güven tazeledi.

PAZARCIK’TA İ. MESUT GANİDAĞLI İLE DEVAM


Pazarcık kapalı spor salonunda yapılan kongrede, açılış konuşmasını İlçe Başkanı İ.Mesut Ganidağlı yaptı, elinden geldiğince çalıştığının altını çizerek şunu söyledi: "Anladık ki doğru yerdeyiz, anladık ki doğru işler yapıyoruz. Büyükşehirle birlikte sizlere daha fazla, daha iyi hizmetler vereceğiz"

Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ konuşmasını kısa kesti. Özetle önümüzdeki genel seçimlerde hedeflerinin yüzde 60 oy olduğunu ısrarla belirtti, birlik ve beraberlikten kaynaklanan siyasi, ekonomik huzuru hatırlattı. Bunu ilçe yönetiminin faaliyet ve hesap raporlarının okunması ve ibrası takip etti.

İl Başkanı Metin Doğan burada yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin vitrinin ve vizyonunun değiştiğini söyledi ve kongreleri bir bayram yerine benzeterek, partililerinin bayramını kutladı, genel kurulun Pazarcık'a hayırlı olması dileğinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, ilçenin içme suyundan ve diğer ihtiyaçlarından bahsederek, ilçe yönetimi ile el ele vererek bütün sorunların ve ihtiyaçların üstesinden geleceklerini söyledi.


SAĞLAM, MUHALEFETİ ÖRÜMCEĞE BENZETTİ

Çinli filozof Konfüçyüs'ten örnek veren Mehmet Sağlam, muhalefet partilerini yapılanlara engel olmakla suçlayarak örümceğin ağ yapmasına benzetti.

Sağlam, AK Parti'nin önümüzdeki 9 yılın projelerini, geçmiş 12 yıldaki gibi millete yüreklikle açıkladığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Diğer partilere bakınız henüz 2015 seçimlerinde bile ne vaat ettiklerini, Türkiye'yi nereye götüreceklerine dair en ufak bir program açıklanmamıştı. Sadece yapılan işlere engel olma gibi bir fonksiyon belirtiyorlar. Şimdi Çinlilerin meşhur bir filozofu var; Konfüçyüs. Örümceği almış demiş ki 'Sen ne kadar bahtsız bir yaratıksın'. O da dile gelmiş demiş ki 'Niye bana öyle söylüyorsun. Ben de Allah'ın yarattığı biriyim.' 'Ama seninki o kadar zor bir iş ki sen sürekli yapılanlara tuzak kuruyorsun. Yapılanları engelliyorsun. Yaptığın bir şey yok' demiş. Bugün bizim muhalefet partilerinin zihniyetinin durumu budur. Sadece karşı çıkıyorlar, engelliyorlar. 'Ama bizim de ekonomik programımız şudur. Sosyal programlarımız budur. Kamu düzeni hakkındaki düşüncelerimiz budur. Anayasamız hakkında düşüncelerimiz budur' gibi bir açıklamayı ne bizlere ne millete verebiliyorlar. İşte AK Parti'nin çok önemli farkı budur. Önümüzdeki 9 yıl içinde, geçmişteki 12 yıl içerisinde yaptıklarımız gibi neler yapacağımızı millete yüreklilikle açıklamış durumdayız.”

Tek liste gidilen seçimde İ. Mesut Ganidağlı tekrar Pazarcık İlçe Başkanı seçildi.

23 Kasım pazar günü ise Türkoğlu, Andırın ve Göksun ilçe kongreleri gerçekleşti, tek liste ile gidilen genel kurullarda aday gösterilenler ilçe başkanı seçildi.

İlçe Başkanı Mesut Ganidağlı konuşmaların ardından, partiye emeği geçenlere plaket takdim ett. Ardından hep birlikte fotoğraf çekildi.

Buna göre, Nurhak'ta Hüseyin Döner, Ekinözü'nde Bünyamin Şakalar, Afşin'de Av.Şeref Kırbıyık, Elbistan'da Yunus Kaan Kısaca, Çağlayancerit'te Veli Çetinkaya, Pazarcık'ta Mesut Ganidağlı, Türkoğlu'nda Mehmet Ali Şen, Göksun'da M. Akif Polat, Andırın'da ise Şaban Avcı ilçe başkanı seçilen isimler.







































Editör: Haber Merkezi