AK Parti İl Başkanı Metin Doğan, düzenlediği toplantıda, 7 Haziran 2015 Pazar günü gerçekleştirilen seçimlerin sükûnet içinde yapıldığını ve milletin yüzde 83,90 oranında bir katılım ile iradesini sandığa yansıttığını ifade etti.

AK Partinin kurulduğu günden bu yana bir kez daha milletin teveccühünü kazandığını söyleyen Doğan, girdiği 11. seçimde de açık ara fakla birinci parti olduğunu dile getirdi.

Partilerinin 76 ilde milletvekili çıkaran ve 56 ilde birinci olduğunu belirten Doğan, AK Partinin 7 Haziran genel seçimlerinin galibi ve birincisi olduğunu kaydetti.

Kahramanmaraş’ta halkın yüzde 84,75’lik bir oranla seçime büyük bir katılım gösterdiğine dikkat çeken İl Başkanı Doğan, alınan 352 bin 755 oy sayısı, yüzde 61,01 oy oranı ve çıkardığı 6 Milletvekili ile ilde büyük bir başarıya imza attığını aktardı.

Diğer partilerin AK Partinin tek başına iktidara gelememesini kendileri için büyük bir başarı olarak gördüğünü savunan Doğan şunları konuştu: “Tek başına iktidar olmayı hayal dahi edemeyen millet iradesini iç ve dış kaynaklı paralel örgütlerin kararlarına feda eden, ülkemizdeki 13 yıllık huzur ve istikrar ortamını görmezden gelerek toplum mühendisliği yapan diğer siyasi partiler ise partimizin açık ara birinciliğini görmezden gelip tek başına iktidar olamamasını kendilerine bir paye olarak görmekle tam bir hezeyan içerisindedirler. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz müsterih olmalıdır. Milli irade davasının savunucusu olan partimiz oluşan bu siyasi tablodan istikrarımıza zarar gelmemesi için her türlü tedbiri alacaktır. Ak kadrolar bu devletin bekası için her zaman nöbette olmuştur ve nöbette olmaya devam edecektir. 13 yılın sınavlarından, zorlu süreçlerinde geçmiş AK Parti kadroları bu ülkede istikrara zarar verilmesine asla izin vermeyecektir. Bu neticelerden hareketle, her hangi bir çevre kriz senaryoları üzerine yatırım yapmaya AK Parti’nin kararlı kadroları dimdik ayaktadır. Demokratik süreçler içerisinde, ülke yönetiminin her hangi bir zaafa uğramaması, kardeşliğimize sekte vurulmaması için gereken her türlü adım atılacaktır.”

AK Parti Kahramanmaraş il binasında düzenlenen toplantıya, Milletvekili adayları Veysi Kaynak, Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil, İmran Kılıç, Uğur Dilipak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç ve partililer katıldı.  

Editör: Haber Merkezi