AK Parti İl Başkanı Av. Metin Doğan, cumhurbaşkanlığı seçiminin yanı sıra Kısık Yolu, Göksun yolu, hızlı tren projesi, havaalanı birçok önemli konuda gazetemize açıklamalarda bulundu.

Öncelikle 10 Ağusto9s cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Doğan, 1 Ağustos Cuma günü ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Kahramanmaraşlıların daha önceleri olduğu gibi yine bağrına basacağını ifade ederek;  “İlk defa, bu topraklarda cumhurun reisi halk tarafından seçilecek. Türkiye demokrasi tarihi açısından, bulunduğumuz bu zor coğrafyanın bölge halkları tarafından çok ciddi önem arz etmekte. Cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde bizim adayımız Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günü Kahramanmaraş’ı ziyaret edecek, namazın ardından Müftülük Meydanında halka seslenecek.  Bundan önceki mitinglerde olduğu gibi bu mitingde de Kahramanmaraş halkının Başbakanımıza büyük bir ilgi göstereceğini düşünüyorum. Zira 30 Mart yerel seçimleri öncesinde yapılan mitingde Kahramanmaraş halkı Başbakanımıza büyük bir sevgi seli göstermişti.  Yine bu mitinde aynı heyecan artacak diye düşünüyorum.  Halkımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyor,  O da Kahramanmaraşlıları çok seviyor. Kalp kalbe karşıdır derler ya. Bu sevgi de karşılıklı.  Başbakanımızın şehrimize hep pozitif ayrımcılığı desteği olmuştur. Özellikle teşvikler noktasında ilimizi hep teşvik kapsamına aldırmış ve ivme kazanan sanayimizin daha da yatırımlarını artırması için bu teşvikler çok önemli rol oynamıştır. 

Zaten şöyle bir baktığımızda 12 yıllık Ak Parti İktidarında Kahramanmaraş’taki zenginliğin 3 katına çıktığını, sanayileşmenin 3 kat arttığını ve istihdamın arttığını ve şehrin total anlamda zenginleştiğini açık bir şekilde görebiliyoruz. Teşvik yasasının bu büyümede çok büyük katkısı olmuştur“ dedi.

ÖNEMLİ OLAN BAŞBAKANIMIZIN KISIK YOLUNU DİLE GETİRMESİYDİ

Özellikle kuzey ilçeleri bağlantı yollarını kısaltacak, zamandan tasarrufu sağlayacak Kısık Yolu ile ilgi de bilgi veren Doğan;  “Bizim en büyük hayallerimizden birisiydi. En az 80’li yıllarda başlayan sanayi devrimi kadar bu şehre etki edecek bir başka hususta Kısık yolu projesi. 

Bizim Elbistan Afşin bölgemizde hem termik santralden hem de Türkiye’nin en büyük ovalarından biri olan Elbistan Ovasından kaynaklanan büyük bir zenginlik var. Bu zenginliklerden maalesef bizler istifade edemiyoruz. 

Bu zenginlik şehir merkezine ekonomiye akmıyor. Orada yaşayan halkımız bazen Kayseri bazen Malatya’da birikimlerini harcıyor, ticaretlerini yapıyorlar. Doğrusu bu kuzey ile güney arasındaki bağlantıyı da yeterince sağlamamızı hem fiziksel hem duygusal birlikteliğimizi yakalamamızı engelliyor. Biz işte kısık vadisinden geçecek Elbistan yolunun bu anlamda çok büyük bir öneminin olduğunu düşünüyoruz. Bunun en zor kısmı Sayın Başbakanımızın dudaklarından dökülmesi telaffuz etmesiydi. Geçtiğimiz mitingde Sayın Başkanımız bunun vaadini verdi. Şu anda Karayollarında fizibilite çalışmaları devam ediyor. Belki bu yılın sonu itibari ile proje ihalesine çıkılma durumu olabilir. Bunla ilgili başta Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal olmak üzere milletvekillerimizin de yoğun katkı ve girişimleri var. Bizler de hem Karayolları Bölge Müdürlüğü, buradaki Şube Müdürlüğümüze, sayın milletvekillerimizin nezdinde bu hususların hatırlatılması noktasında takip edilmesi nezdinde girişimlerimiz var” dedi.   


GÖKSÜN YOLU ve HIZLANACAK İHALE SÜRECİ

Göksun yolunun bir an önce bitirilmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade ederek Doğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Grup Başkanvekilimizle konuştuğumuzda, yakın bir süre içerisinde ulaştırma bakanını Kahramanmaraş’a getirmeyi planladığını ve bu ziyaretle birlikte bu projelerin büyük bir ivme kazanacağını düşünüyoruz. Sanırım bu cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinin yoğun geçmesi ve Sayın Grup Başkanvekilimizin de sayın cumhurbaşkanı adayımızın SKM’sinde görev yapan 5 kişiden biri olması sebebiyle bu seçim sonrasına kaldı gibi görünüyor. İnşallah 10 Ağustos’tan sonra Ulaştırma Bakanımızı getireceğiz, özellikle hem Göksun yolundaki eksikliklerin giderilmesi ve oradaki ihalelerin hızlandırılması, ihalesi tamamlanan projelerin bir an önce yapımının bitirilmesi ile ilgili hem de bu hızlı tren ile ilgili proje çalışmalarının bir an önce tamamlanması için en azından takvimin ortaya konulması, diğer yandan havaalanındaki eksikliklerin giderilmesi noktasında Ulaştırma Bakanımızdan gerekli yardım ve taleplerde bulunacağız. Kısık yolunda da bir an önce çalışmaların başlamasını talep edeceğiz.”

SURİYE ÜZERİNDEN KAOS ORTAMI YARATMAK!

Geçtiğimiz günlerde Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan eylemlerle ilgili görüşlerini aldığımız Doğan, bazı provokatörlerin, Suriyeli sığınmacıları bahane ederek, Türkiye’yi kaos ortamına sürüklemeye çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: “3 yıldan beri Beşar Esad kendi halkına bomba, ölüm yağdırıyor, kan kusturuyor. Orada yaşayan halk da bu zulümden kaçarak başta Türkiye olmak üzere, Lübnan’a, Ürdün’e, Irak’a ve dünyanın çeşitli ülkelerine sığınmış durumdalar. Evini barkını vatanını terk ederek mülteci konumuna düştüler. Bizim ilimizde de yaklaşık 55 bin Suriyeli var. Biz onlara asla mülteci demiyoruz. Onlar bizim misafirimiz. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz gerçekten 3 yıldır onlara tam bir ev sahipliği, ensar örneği yaşattılar. Evlerini paylaştılar, yataklarını yorganlarını gıdalarını ve büyük bir fedakârlıkla bu insanlara bakmaya devam ediyorlar. Bu Allah’ın izniyle yine gereken ev sahipliğini yapacaklalardır. 

55 bin insanın içerisinde suça karışanlar, yanlış işlerde olanlar olabilir. Bunlar devletimiz tarafından tespit ediliyor suç işleyenler mutlak suretle sınır dışı ediliyor. 

Dilencilikle ilgili ciddi bir atış vardı. Özellikle Haziran ayında alınan önlemle ciddi anlamda düştü. Yine gerekli önlemler emniyet güçleri ve zabıtalarımız tarafından denetleniyor. İhtiyaçları karşılanıyor mu bakılıyor. Karşılanıyorsa buna rağmen dileniyorlarsa gönderiliyor. 

İşte tüm bunları bahane ederek ama asıl amaçları cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemek, burada bir kıvılcım ateşleyerek tüm Türkiye’yi ateşe vermek isteyenler hesap edenler Suriye üzerinden bir kaos ortamı çıkarmak isteyenler, çeşitli dedikodularla halkı galeyana getirenler, çocuk yaştakileri sokaklara döktüler. 

O günlerde bir gazeteci; ‘Başkanım buradan 2. Bir Maraş Olayı çıkar mı?’ diye sordu. Benim tüylerim diken diken oldu. O olayların üzerinden 36 yıl geçmiş. Hala Maraş deyince insanların aklına Maraş Olayları geliyorsa bu çok kötü bir durum. Bizler, bunu insanların hafızasından silmek için, basınıyla, siyasetçisiyle, bürokratıyla, iş adamıyla esnafıyla hep beraber gayret içerisindeyken bunları yeniden gündeme getirmeye çalışıyorlar. 

Çok şükür emniyet güçlerimizin sağduyusu ve tedbirleriyle olaylar büyümeden önlendi. Gerekli tedbirler ve gerekli açıklamalar yapıldı. Camilerimizde sürekli bu konular işlendi. Çok şükür sükunet hâkim.  Bundan sonrasında Suriyeli misafirlerimizle bu tür olaylar olmayacaktır. İnşallah ülkelerinde ki savaş biter de onlarda vatanlarına kavuşurlar.”

BELEDİYELERİMİZLE UYUM İÇERİSİNDEYİZ

Teşkilat olarak belediyeler ile uyumlu çalışma, hizmetlerin ifası için istişare… Bunlar var mıydı? Biz sorduk,  Başkan Doğan da cevabını verdi; “30 Mart seçimlerinden sonra Kahramanmaraş’ımızda büyükşehir oldu. Tabi teşkilatlanmalar, zaman aldı. Daire başkanları, KASKİ kurulması, atamalar.  Bunlar zaman aldı. Yapılanmayı sağlıklı bir şekilde yapmazsak sıkıntı olurdu. Büyükşehirde güzel bir yapılanma oldu. Zaten Fatih Başkan tecrübeli ve başarılı bir siyasetçi, yine Hanefi bey aynı tecrübeli biri. Necati Bey de partinin kurulmasından bu yana yol arkadaşımız. Şu an çok güzel bir uyum var. Tabi bütün ilçelerimizle böyle. Çok daha iyi olacağını düşünüyorum.”

ZULÜMLER BİTSİN, BAYRAMLAR

BAYRAM TADINDA YAŞANSIN

Doğan, ülkemizdeki huzur ortamına değinerek, çözüm sürecinin meyvelerini verdiğini ifade etti ve  “Türkiye’miz huzurlu bir ülke çözüm süreci de hızla ilerliyor, en kısa sürede terör sorunu tamamen bitecek.

Maalesef çevremiz ateş çemberi. Irak’ta tam huzur sağlanacakken başka mezhepsel çatışmalar ortaya çıktı. Suniye 3 yıldır yanıyor. İsrail yeniden Filistin’e saldırılarını başlattı. İslam coğrafyasında bu zulmün sona ermesini bizim ülkemizdeki gibi başka ülkelerde bayramların bayram tadında yaşanmasını istiyoruz. Savaşların sona ermesini temenni ediyor ve hemşehrilerimiz başta olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını kutluyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: Haber Merkezi