Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Belediyelerde faaliyet gösteren başkan ve üyeleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan İl Başkanı Metin Doğan, “AK Parti iktidarları döneminde çok şeyler yapıldı. Kahramanmaraş’ta da birçok projeleri bitirdik ama eksikliklerimizin de farkındayız. Bitmeyen ve uzun süreden beri devam eden projeleri hep beraber bitireceğiz” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’A YENİLİKLER GELİYOR

Doğan, “Kahramanmaraş’ın çok daha fazla hizmet alması için merkezi sistemin nimetlerinden maksimum seviyede faydalanması için büyük bir çaba harcıyoruz. Kendi imkânlarıyla Kahramanmaraş’ı değiştirmenin, dönüştürmenin ve güzelleştirmek için çabalıyorlar. Büyükşehir belediye başkanımız mega projelerle Kahramanmaraş’ı dönüştürmede öncü rol oynuyor. Daha önceki çalışmalarla birlikte kamulaştırma çalışmalarında bin 300 dönümlük yerde ki yerleşim yerleri yıkıldı. Rekreasyon alanları, otopark gibi alanlar yapılıyor. Şimdi ise büyük bir şehir parkı projesi yapıldı. Ulu Camii önünde köprülü kavşak düzenlemesi, yine hemen arkasından şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı ile ilgili düzenleme, kılavuzluda ki mesire alanlarının düzenlenmesi, Yedi kuyularda kayak merkezi gibi dev projelerle Kahramanmaraşlıyı nasıl daha rahat ve kaliteli yaşatırız sorusuna cevap vermekteyiz” açıklamasını yaptı.

İNSAN NE KADAR MUTLUYSA ŞEHİR O KADAR GÜZELDİR

 

“Şehirlerin güzellikleri büyüklüklerine göre ölçülmez” diyen Doğan, “ Bir şehrin içinde yaşayan insan ne kadar mutluysa o şehir o kadar güzeldir. Kahramanmaraş ne çok fazla hava kirliliğini olduğu ne gürültü kirliliğinin olduğu bir yer. Kahramanmaraş huzurlu sakin insanların ihtiyaçlarını karşılamak için dışarıya çıkmak zorunda kalmadığı bir yerleşim alanıdır” ifadesini kullandı.

Doğan, “Devletimizin yüz milyon lirayı aşkın, bir kaynak aktarılması çok ciddi bir kaynaklarıyla hayırsever iş adamlarının çalışmaları yadsınamaz. Birçok okulları bu işadamlarımız yaptırdılar. Hepsine teşekkür ediyorum ve hayırlarının devamını diliyorum. Eğitimde mekân sorununu büyük oranda çözdük. İnşallah bundan sonraki süreçte eğitimin kalitesini arttırmak için çalışmalarda bulunacağız. Eğitim kalitesi sıralamasında 60’lar da değil de en kötü ihtimal 30’lara yükselmesini sağlamak zorundayız. Başkanımızın söylediği gibi şehri emin düsturuyla hareket edeceğiz. Herhangi bir problemin belediyeyi ilgilendirip ilgilendirmediğine bakmayacağız. Bir şehrin sahibi ve hizmetçisi gibi o şehrin sorunlarına eğileceğiz demişti. Yine eğitim hakkında da sağlayacağımız imkânlarla çocuklarımızın velisi olacağız demişti. Biz de bu anlamda çocukların eğitimlerinin önüne açarak icatlar yapacak nesilleri yetiştireceğiz. Aslında en önemli işler de bunlardır. Zira bir asfaltı 5 yıl önce yapmakla 10 yıl sonra yapmak arasında çok bir fark yok. Bu nedenle tüm siyasi kadrolarla birlikte eğitimin kalitesinin arttırılması hususunda çalışacağız. Bu şehrin kalkınması amacıyla sizlerin de fikir ve önerilerini alarak çalışmalarımız sürecek” dedi. Doğan bir basın mensubunun seçimlerdeki hedefiniz ne sorusuna, “8-0 yapacağız” dedi.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise,İl başkanımızın adaylığının hayırlı olmasını diliyoruz. Tüm teşkilatımızla birlikte il başkanımızın arkasındayız. Tüm ilçe kongrelerimizi yaptık. İl kongrelerimizi de bu hafta sonu yapacağız. Başkanımızın da değindiği gibi Kahramanmaraş’ta 8-0 yapmak istiyoruz. Bizim partimizde birlik ve beraberlik var. Hepimiz omuz omuzayız. Bu birlikteliği Kahramanmaraş’ta ki seçimlere yansıtmak istiyoruz” dedi.

BAKAN ÇALIŞMALARI BEĞENDİ

Erkoç, “Geçtiğimiz hafta iki tane çok önemli program yaptık. Birincisi çevre ve şehircilik bakanlığının da katıldığı şehir kimliği toplantısı, tabi daha önce riskli olan iki bölgemiz vardı. Biz göreve gelir gelmez kamulaştırma çatısı altında bölgeyi hızla boşaltma gayreti içindeydik. Yaklaşık 2 ay önce kadar müsteşar ve genel müdür gelmişti. Onlarla birlikte alanı gezdik. Bize verilen ödenekler arttı. Yaklaşık 83 milyon kamulaştırma yaptık. Yani alanlar oluşturuyoruz. Yaklaşık 390 dönümlük bir alanı daha kamulaştırma çabası içindeyiz. Bakanımız olumlu baktı ve çok memnun oldu. Memnuniyetini de valilikte bizlere ifade etti. Sağ olsun vatandaşlarımız da bizlere geri dönüşüm hususunda destek oluyorlar. Birçok yerde bu tür faaliyetler sıkıntı olur ancak Kahramanmaraşlılar aklıselim insanlar oldukları için bizlere hiçbir sorun çıkarmıyorlar. Kahramanmaraş için bu faaliyetler hayati önem taşıyor. Çevre ile ilgili çok önemli projelerimiz var. Tüm bunları konuştuk ve karara bağladık. Kahramanmaraş’ın en büyük problemi bana kalırsa çevre ile ilgili problemdi. Yani fabrikalardan çıkan atıkların arıtılmadan doğaya bırakılması gibi sorunlarımız vardı. Tabi tüm bunlar eski parayla trilyonluk projeler. DSİ’nin yerini aldık. Karayollarının yerini alma gayreti içindeyiz. İnşallah yakın zamanda şehrin içinde ki dönüşümü de gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.


İl Başkanımızın da değindiği gibi ulu camii önünde tünel geçişini sağlayacak projenin inşaatına başladık diyen Başkan Erkoç, “Arkadaşlar biz henüz avam projelerini açıkladık. İşin içinde olmayan arkadaşlarımız bu işleri tam bilemiyor. Ev yaptıranınız vardır, iki katlı müstakil bir ev yaptırırsınız, 6 ay ruhsat beklersiniz. Bu projelerin hayata geçmesi çok uzun sürmektedir. Ulu camiinin oradaki kavşak bitti ve sisteme girdik. Baharla beraber ihalelerini de yaparız. Tabi kış sezonunda bu kavşakları yapmak biraz sıkıntılıydı. İnşallah hızlı bir şekilde bitireceğiz. Yeni rekreasyon alanları yapıyoruz. Kayak merkeziyle ilgili proje ihalesini yaptık. İnşallah oraların tahsis işlemleri devam ediyor” dedi.

Erkoç, “Orman Bakanlığı’ndan tahsis bekliyoruz. Yani bizim olsaydı eğer şimdiye çoktan bitirmiştik ancak izin çıkmadan hiçbir şey yapamıyoruz. Projesini yaptık ve onu da şu an daha uyguna mal etmek için çalışıyoruz. Devir taksim kuruluyla hazineye devreden mallarımız vardı 115 dönüm onu aldık. Özel İdare İş Merkezi’nde yerler vardı, bize tahsis edildi. Bütçe olmadan projelerin gerçekleşme ihtimali yok. Ulaştırma bakanlığıyla da birlikte gerçekleştireceğimiz bir proje var. Ona da bir kaynak oluşturacağız. Devlet demir yollarının yeriyle ilgilidir. Bu şekilde devam ediyor. bu ilan ettiğimiz projelerin hepsini tek tek gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.


PLAJ ÖNÜMÜZDEKİ YIL FAALİYETTE

Ceyhan nehri kenarında ki proje ile Türkiye’nin en gözdesi olacağını söyleyen Başkan Erkoç, “O bölgede tahsis işlemleri devam etmekte. Plajları yapacağımız alanların projesi bitmek üzere. Başbakanlıktan onay çıktı. Maliye bakanlığından onay bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl bunlar tamamlanır. Bu kadar rekreasyon alanını tüm bölgeye hitap etmek için yapıyoruz. Şehrin kanalizasyonları Ağcalı’ya akmaktaydı. Buna benzer pek çok şey var. Tüm bunları biz ıslah ettik. Kahramanmaraş herkesin gıptayla bakıp tatilini gerçekleştirmek istediği bir yer haline gelecektir. Tabi ki tarihi alan restorasyonlarını da unutmamak lazım. kapalı çarşı o bölgede mazbaa çarşısı vardı orayı restore ediyoruz. Kıbrıs meydanından Ulu Cami’ye kadar olan bölümün dış cephe restorasyonu devam edecek. Bakırcılar çarşısı projesi devam etmekte. Tarihi konakları restore ediyoruz. Sütçü imamın evini de yapma gayretimiz var. İstiklal şehridir Kahramanmaraş. Sütçü imamın evini de kendine yakışır hale getireceğiz. Sütçü dükkânını da yapacağız. Çocuklarımızın o günleri hissetmesi için panorama müzesi haline getireceğiz. Birçok milli kahramanımızın yaşadığı evleri onların müzesi haline getireceğiz” dedi. 

Editör: Haber Merkezi