Metin Doğan: “ Kahramanmaraş alt yapı çalışmalarını üç – dört yıl sonra tamamlamış olacak ve bu konuları konuşmuyor olacağız” dedi.

www.kahramanmarasgazetesi.com.tr  Yazı İşleri Müdürü Bekir Doğan, Gazeteci  Niyazi Kara ve Gazete çalışanları ile bir süre sohbet eden Metin Doğan: “Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ve milletvekillerimiz ile Ankara da güçlü bir yapımız var bu dönem Kahramanmaraş güzel hizmetler alacaktır. Üç – dört yıl sonra ise şunu yapacağız diye konuşacak bir konumuz kalmayacaktır” diyerek açıklamalarda bulundu.
     
Borsa caddesi Ticaret Borsası girişindeki Kahramanmaraş Gazetesi,  www.kahramanmarasgazetesi.com.tr internet haber sitesi haber merkezine gelen Metin Doğan, Türkiye gündemini değerlendirdi.
     
Sema Ramazanoğlu Kahramanmaraşlı bir hanımdır hatırlatırım!
     
Metin Doğan: “Kemal Kılıçdaroğlu’nun, göreve gelişine bakın, genel başkanına kasetlerle nasıl geldiğine bakın. Siyaset bir üslup ve nezaket isteyen bir kurumdur. Kemal Kılıçdaroğlu, nezaket ve üsluptan nasibini almayan bir kişidir. Bu gibi birinden farklı bir yaptırım beklemek doğru değildir. Herkes kendi karakterini ve cibilliyetini yapar. Kaset komplosunun başarıya ulaşmasına sağlayan kişiden farklı bir tavır beklemiyoruz.
     
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ağır hakaretlerde bulunan sürekli tazminat davası açılan bir kişidir. Ki bu konuda da suç duyurusunda bulunuyoruz.
     
Sayın Bakanımız Sema Ramazanoğlu’na edep dışı, üslup dışı söylediği o sözler yenir yutulur türden değildir. Kemal Kılıçdaroğlu’na şunu demek istiyorum. Sema Ramazanoğlu bir Kahramanmaraşlıdır. Kahramanmaraşlı Sütçü İmam’ı unutma derim.
     
Sayın Bakanımız Dr. Sema Ramazanoğlu, yasal haklarını sonuna kadar kullanacak olup, bizlerde Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi. 
 

     
KÜRSÜ DOKUNULMAZLIĞI  
   
MKYK Üyesi  Metin Doğan: Siyasette başladığı günden bugüne kadar nezaket ve üsluptan uzak, selefine kaset tuzakları kuran birinden farklı bir şey beklemiyorum. Deniz Baykal tuzağına alet olmaması gerekirdi ama katkı sağladığını görüyoruz. Kaset oyunları ile genel başkanlığı ele geçirdiğini biliyoruz.
     
Ancak TBMM çatısı altında Kürsü dokunulmazlığı zırhına bürünmesi, kendini kurtarmaz, ceza davası açılamaz ama tazminat davası açılır, bakanımızda böyle bir dava açtı sanıyorum yüklü bir tazminata mahkum olacaktır. Net tepkimizi gösterdik. Sema Ramazanoğlu bir Maraşlı, Maraşlıların namusuna düşkün olduğunu ve Sütçü İmam bunu gösterdiğini hatırlattık, Sabrımızı taşırmasın. 
     
Kürsü dokunulmazlık dava açılamaz, ancak tazminat davası açılabilir. Bu bağlamda ceza çıkar. Sayın Bakanımız Sema Ramazanoğlu da bildiğim kadarı ile dava açtı. CHP Kemal Kılıçdaroğlu’dan kurtulmalıdır.
         
BİZ OYUNA GELMEYİZ!
     
1978 de Alevi-Sünni diyerek halkımız bir birine kırdıranlar Siviricehüyük de aynı oyunu oynamaya çalışıyorlar. İnsafsızlık yapıyorlar, bölücülük yapıyorlar diyen Metin Doğan: “Hey HDP ve CHP size sivricehüyük den ekmek çıkmaz”
     
Olayları kaşımaya çalışanları sert dile eleştiren Metin Doğan: “Bakın bu projenin iki önemi var birincisi, deprem ve doğal afetlerde kullanacağımız bir konteyner kent ikincisi ise geçici olarak Suriyeli kardeşlerimizin kalacağı bir yerdir. Siviricehüyük olayını çarpıtıyorlar.  “2 milyon 700 bin civarında Suriyeli Türkiye de 100 bin de Kahramanmaraş’ta yaşıyorlar. Bizim bir sıkıntımız yok.
     
Ensar Muhacir ilişkimiz içinde kardeşçe görüşmelerimiz devam ediyor ama yanlış – doğru olmayan bilgilerle olay çıkarmaya çalışıyor ve HDP ve CHP buna çanak tutuyor ama ben söylüyorum ey HDP ve CHP size buradan ekmek çıkmaz kirli elinizi çekin.
     
Kahramanmaraş Küçük Sanayi Sitesinin arazisi üzerine birkaç aylığı için kurulan Çadır Kent , buradan taşınmak zorunda, buraya fabrika yapılacak. Hükümetimiz ilgili bölgede en uygun yer olarak Sivricehüyük bölgesini buldular.
       
Yalınız burada Alevi köyü den çok Sünni köyü var ancak konuyu Alevi Sünni meselesi haline getirmek 1978’de ki oyunları oynamak istiyorlar. Biz bu filmi daha önce izledik. Bedel ödedik oyuna gelmeyiz...
     
Sanayi kooperatifi çıkın diye ihtar çekince bir yer arayışı gündeme geldi.  Ne yapabiliriz de yeni bir çadır kent yerine Konteyner kent gündeme geldi.  AFAT ve Değerlendirme yerin olduğu Burada sadece alevi köyü yok, Çok sayıda Alevi ve Sünni köyleri var, ortak bir nokta.  Alevi köyüne yapılıyor sözü insafsızlık olur, iftira oluyor. Biz orta bir noktaya afetlerde kullanmak üzere bir şehir kuracağız.
     
Burası köyden uzak, etrafı duvar çekili bir yer olacak ki Sünni köylerine daha yakın. Alevi söylemi yanlıştır. Söylemler yanlış ve insafsızlıktır.  Suriye krizi bittiğinde onlar Suriye gidecek. Bu proje Suriyelilere yönelik değil, deprem ve çeşitli sosyal olaylarda halkımızın kullanılacak bir yer olarak yapılıyor. 
 
1978 deki oyuna gelmeyiz, halkı bir birine kırdırmaya müsaade etmeyiz.
     
Biz kardeşiz Kürdü – Türkü- Alevisi – Sünnisi Arabı – acemi hepimiz bir kardeşiz. Biz kardeşlerimize her zaman sahip çıkacağız bugüne kadar olduğu gibi.
           
BAKANLAR KURULU TOPLANTISI 
     
Hükümet ve Bakanlar Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş’ta yapılsın teklifimize Metin Doğan: Burada bir il başkanları toplantısı, MKYK toplantısı yapılması bizim girişimimizle olur ancak. 
     
Bakanlar kurulu toplantısı için Mahir Ünal beyin teklifi ile olur. Biz bölge toplantısı yapabiliriz. 

KAHRAMANMARAŞ’I TANITMA ADINA HERŞEYİ YAPABİLİRİZ
     
İl Başkanları toplantısı olur. MKYK toplantısında gündeme taşıyabilirim...
     
Şanlıurfa ve Edirne de yapıldı. Bugün otel alt yapımız var il başkanları toplantısı yapılabilir. 1.000 kişilik 5 Yıldızlı otelimiz var bin kişi ağırlayabiliriz niye olmasın...
     
MKYK üyesi Metin Doğan, Bakanımız Mahir Ünal, Sema Ramazanoğlu, Veysi Kaynak, Celalettin Güvenç gibi güçlü isimlerin var olması ile bu güçten yararlanıyor muyuz sorumuza
       
Kahramanmaraş üç-dört yıl sonra bir çok konuyu konuşmuyor olacaktır diyen Metin Doğan Ortak Kahramanmaraş faydasında toplanıyoruz birlikte çalışma yapıyoruz.   MKYK üyesi olarak ben, milletvekillerimiz Veysi Kaynak, Celalettin Güvenç, Nursel Reyhanlıoğlu, İmran Kılıç, Uğur Dilipak, Bakanımız Mahir Ünal ve Ankara’da ki Kahramanmaraşlılar birlikte orta noktada buluşuyoruz.
       
Kahramanmaraş’ın birinci önceliği Kahramanmaraş Göksun yolu, Bulutoğlu üzerinden suçatına bağlanacak yolun çalışması yapılacak. Güzergah değişimi yapıldı yakında bitecek.
       
HAVAALANI 
       
Bir ulaştırma çalıştayı yapıldı. Kahramanmaraş Hava Alanının yerinde iyileştirme yaparak kullanılmasına karar verildi. Bakanımız Mahir Ünal beyin talimatı ile Hızlı Tren İstasyonu, yeni hava alanı terminal binası Türkiye ve Kahramanmaraş’a yakışan bir şekilde Adana yolu tarafına yapılacak. buraya yapılacak olan yeni terminal binaları ile yeni otobüs terminalimizle ulaşım merkezi haline gelecektir. Ödenek var, önümüzdeki günlerde ihale yapılacaktır.
       
Kahramanmaraş havaalanı, yeni terminal binasında dış hatlar ve iç hatlar ayrı ayrı yapılacağını uluslararası bir hava alanı haline geleceğini ifade eden Metin Doğan: Kahramanmaraş’ın ulaşım sorunu kökten çözülecektir” dedi.       
     
Metin Doğan:  Kahramanmaraş ciddi müteşebbisleri olan sanayi şehri
       
Türkoğlu Cezaevi, Organize Sanayi bölgesi Lojistik bölgesi şehre gelen yabancı sayısını hızla artıracaktır.
       
Türkoğlu ilçemizin nüfusu 100 bini aşacak bu sebeple Türkoğlu da yapılan yatırımları göz ardı etmeyelim.
       
Doğalgaz, kuzey ilçelerimize geliyor. Göksun Elbistan yolu devam ediyor.
       
Çağlayancerit – Gölbaşı yolu çalışması devam ediyor.
       
Onlarca proje devam ediyor.
       
Belediyelerimizle hizmetler devam ediyor, 3-4 yıl sonra bunları konuşmuyor olacağız, çünkü Kahramanmaraş’ın ana sorunları bitmiş olacaktır” dedi.
Editör: Haber Merkezi