Seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İYİ Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Bülent Meşe, beraberinde İl Başkanı Davut Sarı, Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur ve Parti yöneticileri ile birlikte, Kahramanmaraş Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Hakan Aydemir ve dernek üyeleri ile bir araya geldiler.

İYİ Parti heyetine kısa bir hoş geldiniz konuşmasının ardından Dernek çalışmaları hakkında bilgi Başkan Hakan Aydemir: “Öncelikle hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Sayın Bülent Meşe’yi yıllardır tanıyorum. Kendisini milletvekili aday adayı görmek de bizleri mutlu etti ve başarılı olacağına da inancım tamdır. 

Kısaca sizlere derneğimizden bahsetmek istiyorum. Kahramanmaraş il genelin de ilçeler olarak Pazarcık’ta 2, Andırın’da 3, Göksun’da 22 ve Afşin ilçesine bağlı 5, toplamda 32 tane köyümüzde soydaşlarımız var.  Üye sayımız burada 730 civarında görünüyor ama normal üye sayımız bizim doğal olarak Kahramanmaraş İl Merkezinde ikamet eden 6000 civarında ailemiz var.

Biz Dünya da neredeyiz? Biz Çerkezler 1500’lü yıllardan 1800’lü yıllara kadar Kafkas Rus savaşlarında yenik düşmüş Türkiye’ye Osmanlı İmparatorluğuna sürgün edilmiş bir halkız. İçerisin de bulunduğumuz Mayıs ayı bizim için çok anlamlı ve çok önemlidir. Her Mayıs ayı bizim yas ayımızdır. Mayıs aylarında hiç düğün yapmayız. Hiç bir şekilde eğlenmeyiz, hiçbir şekilde bizim yüzlerimiz gülmez.

Biz Osmanlı İmparatorluğuna geldiğimizde tabi ki dönemin siyasi oluşumları vardı. Osmanlı İmparatorluğu yani Türkiye bize kucak açtı. Bazen büyüklerimiz anlatırlar derler ki;  “benim dedem cihanda, benim dedem Çanakkale’de, benim dedem falan yer de şehit olmuş, ben yetim doğmuşum ben küçüktüm ben onu görmemişim” diye anlatırlar. Bunlar çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti kurulurken beraber kurduk. Omuz omuza mücadele vererek kurduk. Bizler, bu ülke içerisinde ötelenecek bu ülke içerisin de bir tarafa bırakılacak halk değiliz. Bu ülkenin kuruluşun da herkesin olduğu gibi bizim de emeğimiz var.

Bu şehrin kurtuluşunda hani derler ya “92 yıl sonra Kahramanmaraş’ta Arslan Bey Abidesi küçük bir yere verildi” doğrudur. Bu şehrin kuruluşun da bu şehrin kurtuluşunda Kuvayı Milliye başında milli mücadelede kahramandır Arslan Bey. Sütçü İmam’da bir kahramandır. Ama Arslan Bey de bir kahramandır. Hem de en başkahramandır. Biz bunu bugüne kadar hiç dillendirmedik. Bunu bilmediğimizden dolayı değil, kendi mütevazılığımızdandır.

Herkesin bir siyasi görüşü vardır. Bizim içimizden insanlar da var sizin içinizde. Ama yeni bir şey keşfetmemiz lazım, yeni bir şey bulmamız lazım. Emin ellerde olmamız lazım. Bugün ben anketlerde de gördüm maalesef,  gençliğimiz bir şey bilmiyor. Biz Müslüman bir ülke de yaşıyoruz. İslamiyet’i bilmiyorlar. Doğrudur katılıyorum size evet iktidarımızın da elbette ki suçları vardır. Muhalefetimizin de suçları vardır. Top yekun kendimizi bir sorgulamamız lazım. Yeni bir dünya, yeni bir gelecek, oluşturmamız lazım.

Allah muvaffak etsin.  Ziyaretinizden İnanın onure oldum mutlu oldum” dedi.

İl Başkanı Davut Sarı’da kısa bir selamlama konuşması yaparak: “Bu gün sizlerin arasında olmak bizleri de onure etti. Hepinize çok sıcak ev sahipliğinizden dolayı teşekkür ediyorum.

Bizler bu ülke için Genel Başkanımız Meral Akşener öncülüğünde cesur bir adım attık. Bir iyilik hareketi oluşturduk. Sizlerin de bu ilke için kaygıları var. Gelin bu iyilik çatısı altında hep birlikte ülkemizi güzel günler taşıyalım.

Şu an aramızda bulunan milletvekili aday adayımız Doç. Dr. Bülent Meşe ve diğer aday adaylarımız inanın Kahramanmaraş için büyük bir şans. Hepsi birbirinden donanımlı, vatansever, insanlar. Bu şansı değerlendirmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Ziyarete yetişmek için acil çıkan bir ameliyatı bitirip, apar topar doktor önlüğüyle gelen Meşe; “Hepinizden özür diliyorum. Ancak sizlerde takdir edersiniz insan hayatı her şeyden önemli. Acil bir ameliyat geldi, o yüzden sizlerin karşısına bu şekilde çıktım. Affınıza sığınıyorum. Sizleri çok önemsiyorum. Bu ziyaret benim için çok önemli” dedi.

ATALARIMIZ BU VATANI HEP BİRLİKTE BİZLERE EMANET ETTİ

“Evet, bizler insanımızı çok önemsiyoruz, siyasetimizde insan odaklı. Milletimizin tamamını kucaklayan yeni bir parti doğdu” diyen Meşe, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bu zaman yokluğunda, toplumun her kesimiyle diyalog içerisin de olamaya, kucaklaşmaya çalışıyoruz.

Eminim ki; çıktığımız bu yolda sizlerin de desteği olacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta memleket hepimizin memleketi, vatan hepimizin vatanı. Az önce söylediğiniz gibi, atalarımız bu vatanı kurmak için cephede omuz omuza savaştı, ne şehitler verdik. Ruhları şad olsun. Ancak bu vatanı da hepimize emanet ettiler. Biliyoruz ki; bazı hain zümreler hariç hepimiz bu vatanı seviyoruz. Vatanseverlik yarışına girmemize de gerek yok.

Hepimiz bu memleket adına ne yapabilirsek, bu memleket adına taş üstüne ne kadar taş koyabilirsek ne mutlu bizlere. Bu bilinçle yola çıktık.

Sizlerin de bu ülke için kaygılı olduğunuzu anlıyorum. Eğitim konusunda, gençler konusunda,  kaygınıza da katılmamak elde değil.  Milli şuurla yetişmiş Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkan, bilgi ile donatılmış gençlerin yetişmesi şart. Ülkenin geleceği her şeyden buna bağlı. Maalesef 16 Yıldır Milli Eğitim hep geriye vurdu.

Hiç kaygınız olmasın, yeter ki destek verin. İYİ Parti Eğitimden sağlığa, sanayiden ulaşıma, üretimden istihdama, spordan sanata, iç ve dış politikaya kadar ülkemizin bütün sorunlarının çözümü hazır bir halde kuruldu. İşte bende bu çözüm önerilerine inandığım için, milletimizin tamamını kucakladığı için bu iyilik hareketinde yer aldım.

Bu seçimlerde Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı, partimizi de birinci parti yapalım ki; adalet ve liyakatten ayrılmadan, ileri demokrasi ile hukukun üstün olduğu iyi bir yönetime kavuşalım.

Hepinize bizleri dinlediğiniz ve vakit ayırdığınız için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi