MHP Onikişubat ilçe Başkanlığı için, Ülkü Ocakları eski Başkanı Mehmet Dizibüyük, Oktay Azkara ve Mehmet Şeker yarışmıştı. Olağan kongre seçimlerinde kullanılan 343 oydan 2’si geçersiz sayılırken, Mehmet Şeker 156, Mehmet Dizibüyük 145 ve Oktay Azkara 40 delegeden oy aldı.

Bu sonuçlara göre en çok delegenin desteğini alan Mehmet Şeker Onikişubat’ın ilk seçilen başkanı ünvanını kazandı.

MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu’nun Divan Başkanlığı yaptığı kongrede, İl Başkanı Ali Uyan, Onikişubat İlçesinin Kahramanmaraş’ın en gözde metropol ilçesi olduğunu ifade ederek seçilecek başkanın görevinin zor olduğunu belirtti.

MHP Kahramanmaraş İl eski Başkanı Mustafa Bastırmacının görevinden istifa etmesinden sonra Başkanlığa getirilen Ali Uyan kongrede yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “ İşçi, memur, esnaf, tüccar kan ağlarken ülkemizdeki milyarder sayısının rekor seviyeye ulaşması ise bütün yabancı devletleri bile hayretler içinde bırakmaktadır. Sınırlarımızın yolgeçen hanına döndüğü, hırsızlık ve yolsuzlukların neredeyse yasal hale geldiği, bakan çocuklarının evlerinde para kasalarının ve ayakkabı kutularının içinde deste deste dolarların çıktığı, evlerinde sakladıkları paraları 2 gecede taşıyıp bitiremedikleri bu AKP iktidarsızlarından kurtulmanın zamanı gelmişte geçmektedir.”


Milletvekili Dedeoğlu ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Düşünebiliyor musunuz eskiden bir bayrağımız yere düştüğü zaman hepimiz kahrolurduk, mahvolurduk. Şimdi Bayraklar yakılıyor kimsenin dönüp baktığı yok. Kimse derken kimi kastediyorum, onlardan bahsediyorum. Yine bir askeri tesisimizin içerisine tel örgüden, duvardan atlayıp içeriye giriyor Bayrağımızı aşağıya indiriyor ve o Bayrağımızı yok edebiliyor. Oradaki güvenlik güçlerimizde ellerindeki yetkiler alındığı için maalesef müdahale edemiyor.”

MHP Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı olarak seçilen Mehmet Şeker konuşmasında: “Biz buradan, adaletsiz saraylardan, ihtirassız şahsiyetlerden, Allah’ın Ayetleriyle dalga geçen, rüşveti hediye, suçüstü halini kumpas, darbe olarak niteleyen utanmazlardan, şehit babasına kara lastiği reva görenlerden kısaca din, vatan, bayrak ve devlet düşmanlarından söz etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şeker, kişiye özel yapılan siyasetin dava arkadaşlarını ötekileştirdiğini bunun da teşkilatı güçsüz bıraktığını belirtti.

Sorunların ana kaynağının bu olduğunu belirten Şeker, bu tespitten yola çıkarak teşkilatı sağlıklı bir yapıya kavuşturmanın, ihtirasları tekrar gönül bağı ile bağlamaktan geçtiğini aktardı.


Konuşmaların ardından yapılan seçimde delegelerden en fazla oyu Mehmet Şeker MHP Onikişubat İlçe Başkanı oldu. 

Başkan Mehmet Şeker’in Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmakta:

Cengiz Güler, Özlem Boynueğri, Ahmet Koşum, Abdulbaki Kale, Ömer Lütfi Kısakürek, Turan Çelebi, Necdet Sarıgüzel, Leyla Akgönen, Hacı Köse, Mustafa Akkurt, Ali Ergin, Nazım Çetinkaya, Oguz Yiğitkurt, Hülya Güzel, Osman Kaya, Yusuf Abacı, Hakan Genç,  Mustafa Paksoy, Mehmet Milcan, Bekir Kasapkara, Sinan Çevik, Mustafa Akpınar.  






Editör: Haber Merkezi