Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu’nun yeni bir kanun teklifi daha Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kanunlaştı. Torba yasada yer alan Dedeoğlu’nun Kanun teklifine göre, maden işçileri 55 yaş yerine 50 yaşında emekli olabilecek.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, maden işçileriyle ilgili 08.03.2013 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu kanun teklifinin “torba yasa” ya dahil edilerek kanunlaştığını söyledi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, ülkemizde madencilik sektörünün en zor ve riskli sektörlerin başında geldiğini belirterek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

RİSK ALTINDA GÖREV

“Bu sektörde çalışan vatandaşlarımız, hayati tehlike de dahil olmak üzere pek çok konuda risk altında görev yapmaktadır. Madencilik sektöründe görev yapan maden mühendisleri ve maden işçileri yaptıkları işi bağlı olarak genç yaşta çeşitli sağlık sorunları yaşamaktadır.

Bu nedenle, çok güç şartlarda çalışan maden işçilerinin yaşam kaliteleri de düşmektedir. Bu konuda yapılan bilimsel çalışmalar, sorunun ciddiyetini açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Ayrıca ülkemizde maden kazalarından ölümlerde artmış durumdadır.

İŞ KAZALARINDA BİRİNCİ

Türkiye’de geçen yıl madenlerde meydana gelen 80 kazada 61 kişi hayatını kaybetmiş, 91 kişi de yaralanmıştır. 1955-2012 tarihleri arasında maden kazaları nedeniyle ülkemizde, toplam 3 bin 53 kişi hayatını kaybederken, 326 bin 208 kişi de yaralanmıştır.

Daha yeni Soma’da meydana gelen kazada 301 madencimiz hayatını kaybetmiştir madencilik sektörü iş kazaları arasında birinci sırada yer almaktadır. .

Madencilerimizin emeklilik yaşının 55’ten 50 yaşa düşürülmesi yerinde bir uygulama olmuştur. Madencilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Yerin metrelerce altında görev yapan madenciler, çok zor şartlarda ve koşullarda emeklilik beklemektedir.”

 

 

Editör: Haber Merkezi