Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, basın mensupları ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi.

Gar Center’de düzenlediği geniş katılımlı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısında Dedeoğlu, özellikle yerel sorunlara değinerek, bu sorunların çözümü için yaptığı çalışmaları anlattı.

Buluşmada gazeteci ve köşe yazarlarına seslenen,  bu arada milletvekilliği döneminde (12 Haziran 2011 – 4 Temmuz 2012) Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmalarından örneklerin sergilendiği kitabını da basın mensuplarına dağıttı, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı, aradan geçen bunca zamana rağmen Kahramanmaraş’ın problemlerine çözüm üretilemediğini iddia etti.


“Birlik ve beraberlik içinde olursak, Kahramanmaraş’ın çözümleyecek hiçbir problemi yoktur!” diyen Mesut Dedeoğlu, “Kahramanmaraş’ta siyasilerin, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlik içinde çalışması ile başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Kahramanmaraş ancak o zaman mega bir kent olur” derken, çevre illerimizdeki Adana,  Gaziantep, Kayseri,  Malatya ve Adıyaman’ın yükselen yaşam kalitesini ve sanayideki gelişmesini öne sürdü. 

Dedeoğlu, bir yıllık parlamento çalışmalarını basın ile paylaşırken, bu zaman süreci içinde birçok açıklamaları, beyanatları olduğuna işaret etti, 1 Ekim’de meclisin açılması sebebiyle, kentin öne çıkan sorunları için bu istişare toplantısına gerek duyduğunu kaydetti; “Bu dönem zarfında, kentimizin birçok sorunlarını meclise taşıdım, soru önergeleri verdim. 36 kez meclis kürsüsünde söz almışım, kimin için, sizin için, bu şehir için! 900’e yakın yazılı-sözlü soru sormuşum. Bunu yaparken, ana başlıklar halinde, bir türlü bitirilemeyen, sürüm sürünen yollarımıza ayırdım. Sadece Adana – Gaziantep ve Kayseri yollarını değil, Cumhuriyete döneminden bu yana el sürülmeyen, ancak yeterli olmayan yollarımız ile en arkada olduğumuz ve bir türlü istikrarı yakalayamadığımız eğitimi ve sağlıkta istenen, beklenene noktaya gelemediğimizi hep göz önünde bulundurdum. 8 milletvekiliyiz, gelin tek vücud olalım, birlik ve beraberlik içinde hareket edelim dedim. Başaramadım ve yalnız kaldım. Bir sonuç alamadım, o sebeple de çırpınmaya başladım. O sebeple yola yalnız devam etme kararı aldım!”  diye konuştu.

 

Mecliste ve yerel siyasette tek başına mücadele verdiğini ısrarla tekrarlayan Dedeoğlu, mecliste en çok ziyaretçisi olan vekil olma yanında, kulislerde, kent dışında partisini ve  şehrimizi temsil ettiğini, genel merkezin verdiği görevlendirmeleri yerine getirdiğine değinerek, “Yine söylüyorum, hep yanınızda, aranızda oldum, olmaya devam edeceğim. Bu kentin valisi, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, yerel yöneticileri ve üniversitesi birlik beraberlik olduktan sonra, bu kentin çözülmeyecek sorunu yok. ihmal ettiğimiz iki yatırım var, biri spor diğeri de turizm. Dört bir yanımız barajlarla çevrili, ama su sporlarında yokuz. Turizmde istenen, beklenen noktada değiliz. Sahaya çıkmamız lazım. Bunlar bacasız sanayi. Bir ikinci OSB’miz bile yok. Halen askeri atış alanı olarak kullanılan bölge, aslında orman bakanlığına ait. Burayı OSB olarak düşünseniz bile, meclisten yasa çıkması gerekiyor. Çözülür, ama yeter ki birlik beraberlik olsun. Üzülerek ifade etmem gerekirse, hep yalnız kalıyorum, sekiz milletvekiliyiz, bir araya gelemiyoruz. Ancak kendi adıma konuşuyorum, çalışmalarımın semeresini alıyorum, alacağım. Kahramanmaraş’ın mega kenet olması içini birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, tek eksiğimiz bu…” dedi.

Bir taşı nasıl olur da taşın üstüne koymanın kaygısı ve telaşı içinde olduğunu kaydeden Dedeoğlu, Ankara’da bir tek boş zamanının dahi bulunmadığını söyledi, “Beni yalnız bıraktılar, tek kişilik ordu kaldım. Hizmet etmek istiyorum, çünkü ben bu toprakların çocuğuyum. Hepimiz terazinin aynı gözündeyiz. Sizden ricam,  ne olur bana dua edin ve yalnız bırakmayın!”

Konuşması sonrası basın mensuplarının peş-peşe gelen sorularını cevaplandıran Dedeoğlu, Kimlik Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci’nin, “sayın vekilim, geçtiğimiz günde Aksu Televizyonunda canlı yayın konuşmacısı idim. Orada büyükşehiri ve adaylarını konuştuk, ancak MHP’den bir isim söyleyemedik. İl başkanı Mustafa Bastırmacı’nın Büyükşehir belediyesine başkan adayı olabileceği söyleniyor, olursa,  milletvekili olarak destek verecek misiniz?” şeklindeki sorusuna şu cevabı verdi; “Tabi ki destek veririm. Benim partimin il başkanı. Başarılı olması için bütün gayretimle çalışırım!”

 

 

Editör: Haber Merkezi