MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Rüşvet ve yolsuzluk konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir basın toplantısı düzenledi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, burada yaptığı konuşmada 4 eski bakan hakkında kurulan rüşvet ve yolsuzlukları soruşturma komisyonunun bugüne kadar sadece 3 defa toplanabildiğine işaret ederek, komisyonu çalıştırılması konusunda pek çok girişimde bulunduklarını ifade etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yapılan rüşvet ve yolsuzlukların ortaya çıkartılmasını istediklerine de dikkat çekerek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

TBMM’Yİ TAŞIDILAR

“Bizim istemediğimiz ve benimsemediğimiz halde bir alt komisyon kuruldu. Bu alt komisyonla İstanbul’da çalışma yapıldı. Üç kişiden oluşan bu alt komisyon İstanbul’da 13 kişiyi dinlemek istedi. Ancak daha önce almış olduğumuz prensip kararında ana komisyon haricinde başka yerde kimse dinlenmeyecekti.

AKP, İstanbul’da 13 kişiyi dinlemek için çağırmıştır. Başka bir deyişle TBMM sanıkları ve tanıkları dinlemek üzere İstanbul’a taşınmıştır. Ama bu 13 kişiden aralarında Reza Zarrab’ın da bulunduğu birçok tanık ve tanık kişi kanuni hakkını kullanarak ifade vermeye gelmemiştir. Sonuç itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi olarak rüşvet ve yolsuzlukların sonuna kadar takipçisi olacağız.

YETİM HAKKI

Bundan sonra komisyon çalışmalarında nasıl bir yol izlenecek. Kimler çağırılacak. Kimler dinlenecek. Bir komisyon üyesi olarak maalesef hiçbir bilgimiz yok. İkinci süre uzatımının bitimine de çok az bir süre kalmasına rağmen Milliyetçi Hareket Partisi olarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmaya devam edeceğiz. Eğer suçlular varsa cezalandırılmasını bekleyeceğiz. Eğer suç yoksa beraat etsin. AKP bu komisyonun çalışması konusunda gerekli tedbirleri olmalıdır”  

  

Editör: Haber Merkezi