MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada Kahramanmaraş Elbistan ilçemizin merkeze bağlı Taşburun köyümüzün yanan okulunun yerine yenisinin yapılmasını istedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, yapmış olduğu konuşmada şu sözlere yer verdi:

TAŞBURUN KÖY OKULU

“Kahramanmaraş Elbistan ilçemizin merkeze bağlı Taşburun köyümüzünilköğretim okulu maalesef birkaç gün önce yanmıştır. Okulumuzda öğrenim gören 150 öğrencimize, velilerimize ve öğretmenlerimize geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum.

Aynı zamanda çok tarihî bir okul olan bu okulumuzun onarımı yerine yenisinin yapılması noktasında Millî Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunuyorum.”

Esnaf ve Sanatkârların sorunlarını da TBMM gündemine taşıyan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, kısa adı ESBİS Esnaf ve Sanatkârlar Bilgi Sistemi konusunda esnafa destek sağlanması gerektiğini bildirdi.

ESBİS PROJESİ

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, tüm Türkiye'de ve Kahramanmaraş'ta esnaf ve sanatkârlar odaları birlikleri bulunduğuma işaret ederek, “Yeni bir uygulamayla ilgili Bakanlık "ESBİS Projesi" adı altında bir proje başlattı. Bu projeyle her oda dışarıdan genel sekreter atamak zorunda bırakıldı. Ancak sivil toplum kuruluşlarımızın daha kendi yerleri yokken, ofisleri, büroları yokken böyle bir yükün altına girmeleri, bunun SSK'larını veyahut da maliyesini, maaşını ödemeleri mümkün değil.”dedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, hükûmete

n ya bu projeden vazgeçmesini veyahut da buraya atanacak genel sekreterin maaşının devlet tarafından ödenmesi konusunda talepte bulundu.

Editör: Haber Merkezi