Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, AKP’li komisyon üyelerinin dört eski bakana aklanmaları konusunda imkan tanımadığını belirterek, komisyonda AKP’li üyeler tarafından siyasetin hukuka müdahale ettiğini söyledi.

MHP'nin Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Komisyon sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde basın toplantısı düzenledi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu düzenlediği basın toplantısında şu sözlere yer verdi:

"Bugün yaşanmaması gereken, vicdanların kanadığı gündür. 4 bakan mahkemelerden kaçırıldı. Siyasetin, hukuka müdahalesi olarak görüyoruz. Gelecek nesillere kötü örnek oldu. Bu 4 bakana imkan verilmeliydi ve aklanmalıydı. 4 bakan ikince kez töhmet altında bırakıldı.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında AKP'li eski bakan Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'nda yapılan Yüce Divan oylaması sonucu AK Parti'nin 9 oyu ile bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi reddedildi.

Sonuç bildiğimiz üzere Yüce Divan'a gitmeme kararı çıktı. Bugün tarihi birgün. Bugün yaşanmaması gereken, vicdanların kanadığı gündür. 4 bakan mahkemelerden kaçırıldı. Siyasetin, hukuka müdahalesi olarak görüyoruz. Gelecek nesillere kötü örnek oldu. Bu 4 bakana imkan verilmeliydi ve aklanmalıydı.

Vicdanlar, sorumluluklar, maalesef yara almıştır. Toplanan delillerin hukuka aykırı olduğu savunulmuştur. AKP'li üyeler 4 bakanın avukatlığını yapmışlardır. Vicdanlarda aklanmamıştır.

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olaylarının açığa çıkarılması konusunda hükümet, hukuka, vicdanlara müdahale etmiştir. Türk milletini, 77 milyonu derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Bunun böyle olmaması, mahkemeye gidip orda aklanmaları gerekiyordu. Ama maalesef bunu yapmadılar. Kaçış yolu olarak mahkemeden kaçmayı seçtiler. MHP olarak 10 gün içinde gelecek sonuçları, Yüce Divan'a gitme konusunda çalışmaya devam edeceğiz.

Sayısal çoğunlukla Yüce Divana göndermediler ama vicdanen uyumayacaklar. Gönül rahatlığıyla seçim bölgelerine gitmeyecekler.

Sokağa çıkamaz hale gelecekler. Bunun da böyle olmaması gerekiyordu. 4 bakan ikince kez töhmet altında bırakıldı. Buradan anlaşılıyorki korktukları bir nokta var, başka yerlere dayanacak, iş büyüyecek. Bugünü yolsuzlukları saklama günü olarak değerlendiriyoruz. Gün gelecek bunların hesabını verecekler. Rahat uyuyamayacaklar."

Editör: Haber Merkezi