MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sağlık hizmetlerinin ülkemizin en önemli hizmetlerinden birisi olduğunu belirterek, bu alanda yapılan çalışmaları toplumun hemen hemen bütün kesimlerini etkilediğini söyledi. Hükümetin sağlık sorunlarına 12 yıldır bir çözüm bulunamadığına da işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hastaneler artık, sağlık çalışanları için riskli alanlar haline gelmiştir. Hastanelerde acil nöbeti tutan personel büyük risk altında görev yapmaktadır. Ülkemizde 2013 yılında 8 aylık bir dönem içinde sağlık alanında 7 bin 287 şiddet olayı meydana gelmiştir.

Büyük çoğunluğu devlet hastanelerinde meydana gelen bu şiddet olayları karşısında sağlık personeli büyük zarar görmüştür. Hayatını kaybedenler olmuştur. Gece-gündüz demeden çalışan sağlık personelinin olaylar karşısında moral ve motivasyonu bozulmaktadır.

Türkiye’nin her yerinde sağlık çalışanlarına şiddet olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da birçok yaşanmış örnekleri mevcuttur. Ülkemizde sağlık alanında yaşanan şiddet zaman zaman bazı alanlarda da kendini göstermektedir.

Ülkemizde, sağlık alanında olduğu gibi eğitim alanında da şiddet olayları yaşanmaktadır. Öğrencilerin öğretmenlerine şiddet gösterdiğine ve bazen de öğretmenlerin öğrencilere şiddet gösterdiğine ülkemizde sık sık şahit oluyoruz.

Ülkemizde en büyük şiddet olayı sağlık hizmetleri alanından sonra maalesef kadınlara karşı gösterilmektedir. Türkiye’de kadınlar gördükleri şiddet karşısında ağır yaralanmakta ve bazen de ne yazık ki hayatını kaybetmektedir. 

Ülkemizde kadına karşı gösterilen şiddetin boyutu çok artmıştır. Hemen hemen her gün ülkemizde bir şiddet olayı yaşanmaktadır. Şiddet konusunda hükümet neredeyse çaresiz kalmıştır.

Ülkemizde sadece 10 aylık bir dönemde aile içi şiddet nedeniyle 30 bin 254 kadın yaralanmış ve 125 kadın da maalesef hayatını kaybetmiştir. Kadına karşı gösterilen şiddetin yanı sıra çeşitli spor etkinlikleri sırasında da zaman zaman ülkemizde şiddet olayları yaşanmaktadır. Kısaca Türkiye’de her yerde şiddet yaşanmaktadır.

İşte bütün bu yaşanan şiddet olayları, ülkemizde toplumsal bir sorun haline gelmiştir. Bu toplumsal sorunlar, hiçbir zaman kendiliğinden ortaya çıkmaz. Bu toplumsal sorunlar hiçbir zaman kendiliğinden de ortadan kalkmaz.

Ortada bir toplumsal sorun varsa, bu sorunun uygulanan hükümet politikalarıyla yakından ilişkisi var demektir. Bu nedenle, toplumda pek çok alanda yaşanan şiddet olaylarını ortadan kaldırma konusunda, hükümet politikaları gözden geçirmelidir.

Aksi halde, ne sağlık alanında, ne eğitim alanında ne de spor alanında şiddet olaylarını önleyemeyiz. Ülkemizde çocukları ve kadınları koruyamayız. Sağlık çalışanlarına da sahip çıkamayız.

Sağlıkta şiddetin önlenmesi konuda bizler muhalefet olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Grubu olarak üzerimize düşen her göreve hazırız. Fakat bu konuda en büyük görev ve sorumluluk yine hükümete düşmektedir.” 

Editör: Haber Merkezi