Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş’ta yaşanan don olaylarından dolayı erken çiçek açan kayısı, ceviz, badem, armut, elma, kiraz, vişne vs. ağaçları ve bağların önemli ölçüde zarar gördüğünü söyledi.
Pek çok bölgede olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da meyve ağaçlarının ‘yalancı bahar’ nedeniyle zamanından önce çiçek açtığını hatırlatarak, “Yaşanan don olayı Kahramanmaraş’ta meyve ağaçlarına, ürüne önemli ölçüde zarar vermiş durumdadır. Üreticilerimizin yaşanan don nedeniyle zararları katlanmıştır. Hükümetin mutlaka üreticilerimizin bu zararlarını tespit ederek, mağduriyeti önlemesi gerekir” dedi. 

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, 2090 Sayılı Tabi Afetten Zarar Görecek Çiftçilere Yapılacak Yardımlar Hakkında Kanun’un çiftçi haklarını koruma konusunda yetersiz kaldığına ve ağır şartlar ortaya koyduğuna da işaret ederek, yasanın çiftçileri koruyacak ve çiftçilere sahip çıkacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini iddia etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, yüksek oranlı sigorta bedelleri nedeniyle üreticilerin ürünlerini sigorta kapsamına aldıramadıklarına da dikkat çekerek, çiftçilerimizi büyük bir külfet altına sokan sigorta konusunun da etraflıca ele alınmasını istedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, tarım konusunun Kahramanmaraş için çok büyük önem taşıdığını ifade ederek, Kahramanmaraş’ın geçim kaynağı olan tarım konusunun ülke ekonomisi açısından da çok büyük önem taşıdığını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi