MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, sarı basın kartı sahibi basın mensuplarının silah ruhsatı harçları konusunda yaşadıkları sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisi Gündemine taşıdı.

Ruhsat harçlarının 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeniden düzenlendiğine işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Buna göre; taşıma ruhsat harcı 3.214 liraya, bulundurma ruhsat harcı da 1.028 liraya yükselmiştir. Taşıma ruhsatı uygulamasından memnuniyetlerini belirten basın mensupları, yüksek harçlardan yakınmaktadır.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi de veren MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, önergesinde  “sarı basın kartı sahibi basın mensuplarından alınan yüksek oranlı taşıma ve bulundurma harçlarından vaz geçmeyi düşünüyor musunuz? Çok zor şartlar altında çalışan basın mensuplarımızın silah taşıma harçlarını ne zaman kaldırmayı planlıyorsunuz?” sorularına yanıt istedi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu,  hayatları haber uğruna bazen gece-gündüz, bazen de 7 gün 24 saat yolarda geçen basın mensuplarının çok zor şartlar altında çalıştıklarını vurguladı.

Ülkemizde gerçeklerin ortaya çıkması ve öğrenilmesi konusunda basın mensuplarının çok önemli görevler üstlendiğine işaret eden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, internet haberciliğinin yaygınlaşmasıyla birlikte bu görev ve sorumlulukların daha fazla arttığını ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi