“TEK SORUNUMUZ; O GALATASARAYLI, BEN FENERBAHÇELİYİM”

Son yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi için düşüncelerini almak istediğimiz AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Başbakanın almış olduğu oyun kendilerini tatmin ettiğini belirterek,  “Katılım eski seçimlere nazaran, 3-5 puan düşük oldu. Ama Kahramanmaraş’ımızda katılım yüksek oldu. Yani bizim katılım oranımız, %83-84 olarak geçiyor. Bu da Kahramanmaraş’tan çıkan netice bizi mutlu etti. Hep MHP ve CHP seçmeni sandığa gitmedi şeklinde lanse ediliyor.  Sandığa gitmeyen Ak Partili seçmen sayısı diğerlerinden daha fazla. Verilere göre, 2 milyon MHP VE CHP seçmeni sandığa gitmedi, diğer yandan 2,5 milyon AK Partili seçmen de sandığa gitmedi” dedi, belediye başkanları ile Onikişubat İlçe Başkanı ile hiçbir uyum sorunu yaşamadıklarını kaydetti.

O GALATASARAYLI, BEN FENERBAHÇELİYİM

Uyum hususundaki sorumuza espriyle yaklaşan Başkan Debgici, “Ayrı düştüğümüz tek konu; Ahmet Özdemir Galatasaraylı, ben Fenerbahçeliyim. Halı sahada Dulkadiroğlu - Onikişubat maçımız oluyor. Bazen onlar, bazen biz kazanıyoruz. Zaten bu uyum olmazsa, başarılı olmayız. Belli bir oy potansiyelimiz var. Ama bizde huzursuzluk olursa, bu halka yansır ve bu başarıyı yakalayamazdık!” diye konuştu.  


Göreve gelişlerinin bir yılı doldurduğuna vurgu yapan Başkan Debgici, bu zaman zarfında hep istişare ile bir birbirlerine danışarak hareket ettiklerini ifade ederek şunları söyledi; “Bunun neticesini de çok güzel alıyoruz. Hatta tatlı rekabetimiz var. 30 Mart seçimlerinde de cumhurbaşkanlığında da biz yine oyu fazla aldık. İl yönetimdeyken Ahmet Bey seçim işlerinden sorumlu başkan yardımcısıydı. Bizde de hukukçu arkadaşlar var ama o tecrübeli olduğu için yine de ona danışalım derim. O da organizasyonlarda bana sorar fikir alır. Her zaman birbirimizin fikirlerine önem veririz.”

HERKESİ ANLAMAYA ÇALIŞIRIM

1 yıldır görevdeydi. Gazeteci eleştirir. Bu eleştiriler bazen insanı gülümsetir, bazen de içini acıtır. Acaba Debgici’nin canını sıkan eleştirel yazı yazan bir gazeteci oldu muydu? Bu sorumuza bakın ne cevap verdi;  “Hayır öyle bir şey olmadı. Ben her durumda mutlu olmayı bilirim. Karışımdaki kim olursa olsun, onu anlamaya çalışırım. Kötü düşünmem. Sadece yazı olarak değil, genelde öyleyimdir. Art niyet fazla aramam. Anlamaya çalışırım. Araştırırım sorarım.”

MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜNCESİ VAR MI?

Bir erken seçimdir gidiyor. Ulusal ve yerel gazeteler de bir erken seçimin gündemde olduğunu tekrarlıyorlardı. Muhtemeldi. Ama yine de sorunun muhatabı Debgici idi. İfade ettiği şuydu; “Klasik bir laf ama siyasette 24 saat çok uzun bir zaman. Erken seçim olacağı kanaatinde değilim. Belki Mart ayında belki olabilir. Fakat beklemiyorum. Milletvekilliğine gelince, herkes aday adayı olabilir.  Siyasette herkesin bir hedefi vardır. Herkes olduğu yerde kalmayacak. Genel Başkanımızın 3 dönem kuralı da bunun için. Herkes olduğu yerde kalmasın idi. Bu konuda bir şey söylemem şu an için çok erken. Teşkilatta istişare yapılır. AK Partinin temel özelliği bu. Hatta genel başkanımız cumhurbaşkanı olurken bile teşkilatlarının görüşünü aldı. Hiçbir zaman bağımsız hareket etmeyiz. İstişare ederiz. En doğru kararı veririz. Daha çok zaman var.”


SİYASET GEÇİM KAPISI MIYDI?

Kamuoyundaki ortak kanı bu. Siyaset geçim kapısı olarak düşünüldü hep.  Siyasetin başkanları zenginleştirdiği konuşulur kamuoyunda. Acaba Debgici de zenginleşmiş miydi, maddi durumu neydi? İşte cevabı; : “ Fatih Bey’den örnek vereyim. Her ortamda maddi kaybım var derdi. Devlet ihalelerine girmezdi, girse de kalmaması için yüksek fiyat verirdi. Şaibe olmasın diye. Eşimizi ve çocuğumuzu geçtik, işimizden de geri kalıyoruz. Zengin olacak olsam çok daha önce zengin olurdum. Bir evim, bir arabam var. Biz siyaseti geçim kapısı olarak görmüyoruz. İnanın öyle olsa en azından kapımızda korumalarımız olurdu” dedi, birilerine yardımcı olduğunda, bundan büyük haz duyduğunu kaydetti, son olarak da, “Birine yardım etmek faydalı olmak kadar güzel bir şey yok. bir Müslüman için sadece namaz kılmak, oruç tutmak yetmez ki. İnsan çevresine faydalı olmalı” diyerek sohbete noktayı koydu.   

Editör: Haber Merkezi