AK Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Hayrettin Güngör’ün açıklanmasının üzerine Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici beraberinde Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Kadın İl Başkanı Ayşe Cesur ile bir basın toplantısı düzenlediler.

İl binasında düzenlenen basın toplanasında İl Başkanı Debgici,   “31 Mart 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere AK Parti aday adayı müracaatları tamamlandı. Aday belirleme sürecine ilişkin çalışmalar hız kazandı.

Bütün Türkiye’de, vatandaşlarımızın merakla beklediği adaylar kim olacak sorusunun cevabı yanıt bulmaya başladı. Nitekim bu netice de Kahramanmaraş’ta şu ana kadar Büyükşehir’de dahil 106 aday adayı müracaat etmişti. Bunlardan 5 arkadaşımız Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı müracaatıydı. Genel merkezimizin değerlendirmesi neticesinde milletvekillerimiz, teşkilatımızın tüm üyeleri ile birlikte katıldığımız, Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda 40 ilimizin adayları kamuoyuna Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.Yakinen takip ettik bunu da.

Öncelikle açıklanan tüm adayların ve bundan sonra açıklanacak olan adayların ilçelerimize şehrimize, ülkemize hayırlara vesile olacak hizmetler yapması temennisi ile hepsine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bizlerde tüm teşkilat mensupları olarak genel merkezimizin önderliğinde tüm milletvekillerimiz ile Kahramanmaraş’ta ismi açıklanacak tüm adaylarımızın belediye başkanlığını kazanması yolunda en üst düzeyde her zaman olduğu gibi gayret göstereceğiz. Bizim en büyük destekçimiz her zamanki gibi kahraman şehrimizin kahraman evlatları ve halkı olacaktır. 31 Martta Kahramanmaraş’ta çıtayı her zaman olduğu gibi en üst düzeyde başaracağız. 11 belediye başkanlığımızı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını AK Partili belediyecilikle yoluna devam etme noktasında destek bekliyoruz” dedi.

Hizmet yarışının el değiştirdiğini daha güzel hizmetlerin yapılacağını kaydeden Debgici, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında bir değişim söz konusu oldu. Bu güne kadar yaptığı icraat ve gayretlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyoruz. Bu dava hepimizin davası. AK Parti kurulduğu günden bu güne hep beraberce koşuşturuyoruz. Bayrak el değiştiriyor. Hizmet yarışı el değiştiriyor. Daha iyi daha güzel hizmetler yapmak için yeni adaylarımız geliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Hayrettin Güngör olarak Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. Hem kendisine hem de şehrimize hayırla vesile olur. Hayrettin Güngör, donanımı, bilgisi olarak çok üst düzey bir bürokrat. Şehrimizi her zaman Ankara’da kendi çevresinde temsil etmiş ve şehrimizin her türlü sorun, talep ve isteklerini çözme noktasında üst düzey gayretleri olmuş bir kişiliktir. TBB Genel Sekreterliğinin dışında İçişleri Bakanlığı’nda almış olduğu çeşitli görevleri de başarı ile tamamlamış, bu başarısında Kahramanmaraş’a hizmet noktasında gayretleri olmuştur” ifadelerini kullandı.

Hayrettin Güngör’ün bilgi ve tecrübesiyle Kahramanmaraş’a önemli yatarımlar kazandıracağına dikkat çeken Debgici, “İlçe belediye başkanlarının ve kurum amirlerinin yakinen tanıdığı ve şehrimize değer katacak birikimini, tecrübesini, kazanımlarını şehrimize hizmet olarak dönüştürecektir. Kahraman şehrimizin çehresini değiştirecek, üzerine ilaveler koyacak ve yeni projeler üretip daha güzel bir Kahramanmaraş için gece gündüz çalışacak birisidir. Bizlerde teşkilat mensupları olarak tüm ilçelerimizde kapı kapı dolaşarak Hayrettin beyi şehrimize yapacağı güzel hizmetleri anlataraktan 31 Mart’a kadar gece gündüz koşuşturacağız. Elbette bununla birlikte ilçe belediye başkan adaylarımızda birlikte 10 günlük zaman zarfında açıklanacak. Kimler aday olursa bizler onlarla beraber yol yürümek ve şehrimize hizmet noktasında gayrette bulunmak zorundayız. Bu minvalde de hareket edeceğiz İnşallah. Hayrettin Güngör sadece Belediyeler Birliği Genel Sekreteri olarak görev yapmakla kalmıyor, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile oluşan Yerel Yönetim Politika Kurulu üyesi olarak ta Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirilmişti. Bu görevi de icra ediyorlar. Önümüzdeki birkaç gün daha Ankara’da hem külliyede ki bazı toplantılar, hem de genel merkezdeki toplantılar hem de TBB’de ki toplantıları yürütüp, Cuma günü Kahramanmaraş’a gelecek ve tüm teşkilat ile halkımız ile kucaklaşıp seçim kampanyasına başlayacağız. Kahramanmaraş’ta Cuma günü geniş katılımlı İl Danışma Meclisi toplantısını yapacağız. Durmak yok yola devam diyoruz. Taş üstüne taş koyan, memlekete kim hizmet edecekse hep birlikte yol yürüyeceğiz diyorum” şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Yeni adayımız Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri yani İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının da Hakkâri Belediye Başkanının da zaman zaman fikir aldığı yardım istediği bir kişiden bahsediyoruz. Şimdi bu kişi bir siyasi çekişmeyle oraya gelmişse bu çok büyük bir iş. Ama AK Parti’de bir siyasi çekişme dikkate alınmaz. Yerel Yönetimler Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımız bir çalışma yapıyor.

Bizden görüş alırlar ve ondan sonra o ekip çalışır. Hem de o kadar sıkı çalışır ki bu çalışma hiçbir zaman kamuoyuna sızmaz. Sonuçta ortaya çıkan isim üzerinde şu olabilir; mevcut belediye başkanımızla ilgili memnun olan da vardır olmayanda. Ama gelen arkadaşımızın kimliği ve backraunduyla ilgili kimsenin bir şey söyleyeceği yok.

Bu şu demek; demek ki bu konu iyi araştırılmış ve önümüze konulmuş. Dolayısıyla bu birinin siyasi beklentisini karşılamak için dersek gelen arkadaşımıza haksızlık etmiş oluruz. Cumhurbaşkanlığında bu işi yapmakta çok büyük bir iş. Onu yapmak varken gelip burada Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak bizim şehrimizin menfaatine olabilecek bir durum. Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının yaptığı bir çalışma. Ak Parti camiası dışında birileri Ak Partililerin içerisindeki siyasi çekişme olarak bunu anlatır ki burada gerçekten bir ayrışma olsun ve biz bundan beslenelim. Biz hiçbir zaman buna fırsat vermeyiz. Muhakkak ki olaylara farklı baktığımız zamanlar olur ama biz seçim zamanı geldiğinde biz yan yana oluruz. Başkanımız bize görev verir bizde onu yaparız” dedi.  

Milletvekili İmran Kılıç ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle adayımızın ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mevcut belediye başkanlarımızın hepsinin ilimizde bir karşılıkları vardı ki seçildiler. Sonra biz bu arkadaşlarımızla yol yürüdük. 7 Haziran seçimleri, 1 Kasım seçimleri, referandum, darbe teşebbüsü, 24 Haziran seçimleri, ekonomik saldırıların göğüslenmesi gibi hususlarda bu kardeşlerimizle biz beraber yol yürüdük ve her birisinin kendine ait şartları var. Ben kendilerine hizmetleri için teşekkür ediyorum. Belediye Başkan adayımız Hayrettin Beyin bu ili tanıyıp tanıyamama meselesine gelince bizde ehliyet, liyakat ve dirayete önem verilir” diye konuştu.  

Editör: Haber Merkezi