Ecz. Eray Ersoy’un divan başkanlığındaki toplantının açılış ve selamlama konuşmasında İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, ”6 vekilimiz vardı 1 Kasım da 7 vekil oldu, 4 yıl sonra ise 8 vekil olmalı bu sebeple hedefimiz 8. Vekil bugün çalışmaya başlıyoruz.” dedi.

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, yüzde 82 gibi bir oyla Türkiye’de en çok oy alan ikinci ilçe olduklarını, bunun kendilerine yüklediği bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

Debgici konuşmasında; “Biz bunun bilincinde olarak bugünden başlayarak 4 yıl sonra 8. vekili çıkarmak için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor,” ifadesini kullandıktan sonra da; ” Seçim bir günde kazanılan bir olay değildir. Biz 7 vekili 8 vekil yapmak istiyorsak bugünden başlayarak çalışmamız gerekiyor. Belediyelerimiz, hükümetimiz söz verilen sözlerini zaman içinde yerine getirecek onlar çalışmasını yapıyor biz de kapı kapı dolaşarak 8. vekili çıkarmak için bugün çalışmaya başlıyoruz,” diye konuştu.

     

ÇEVREMİZ ATEŞ ÇEMBERİ

 Seçimlerde çok mükemmel sonuçlar aldıklarına vurgu yapan Başkan Debgici, bu başarı hepimizin, el birliği ile bu sonuçlar alındı” derken, sınırımızda yaşanan savaşlardan söz etti, çevremizin ateş çemberi olduğuna işaret ederek, Yeni Türkiye’nin etrafımızda şekillendirilmeye çalışılan sınırları kaygı ile izlediklerini söyledi.

Rus uçağının düşürülmesine ilişkin olarak da “Biz haklıyız. Bütün dünya Türkiye’nin gücünü gördü ve haklılığını da kabul etmişken, biz dik duruyoruz. Çünkü bu parti milletin partisidir” diye konuştu, sonra da yeni kabineye ilişkin düşüncelerini paylaşırken, Mahir Ünal gibi bir marka ismin Kültür ve Turizm Bakanlığının ülkemize ve şehrimize getireceği yararlardan söz etti. “Emlimiz güçlenmiştir. Çünkü 13 senelik özlemimiz nihayet buldu” ifadesin kullandı, arkasından da bazı milletvekillerinin komisyonlarda aldıkları görevleri sıraladı. 


     

ALDIĞIMIZ OYLARIN KARŞILIĞINI VERMEMİZ GEREKİYOR

 Danışma meclisinin hayırlara vesile olmasını dileyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay : “7 Haziran 1 Kasım seçimleri sürecinde belediye olarak çok yoğun bir çalışma yaptık ancak bizim siyasi anlaşışımızda seçimlerin öncesi ve sonrası diye bir kavram yoktur, biz önümüzdeki Pazar günü seçim varmış gibi çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

 “Türkiye de yapılanları halkımız görüyor, biz kendi bölgemize bakıyoruz kendi bölgemizde lider bir belediyecilik hizmeti sunmak için arkadaşlarımızla beraber çalışıyoruz” diyen Başkan Okay: ”Ben ilçe yönetimi, il yönetimi, ilçe başkanlığı gibi siyasetin tabanından buraya gelen bir belediye başkanıyım. 30 Mart seçimleri öncesinde halkımıza ne söz vermişsek onu yapmaya çalışıyorum, bugüne kadar yaptık, bir yıllık, 2 yıllık 5 yıllık planlarımız var bu doğrultuda yolumuza devam ediyoruz, 1 Kasım seçimleri öncesinde bize destek olan halkımıza, dostlara, basın mensuplarına teşekkür ediyorum,” dedi, aldıkları oyların karşılığını halka vereceklerini duyurdu.

 

    KAHRAMANMARAŞ GEREKEN HİZMETLERİ ALACAKTIR

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak da; ”1 Kasım seçimleri sonrasında Kahramanmaraş bir bakan istiyorduk iki bakanımız oldu, Sayın Bakanımız Mahir Ünal, Semra Ramazanoğlu ile hep beraber Kahramanmaraş önümüzdeki 5 yılda gereken hizmetlerin en güzelini alacaktır,” derken,  Dr. İlter Çitil, ”Rus uçağının düşürülmesi ile birlikte ülkemizde kriz çıkarmaya çalışan, ülkemizi suçlayanlar kendi içimizde olması çok acı, tüm dünya Türkiye haklı diyor içimizde siyaset yapacağız diyenler, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanı suçlamaya cüret gösteriyorlar.. Rusya ile birlik oluyorlar olayın acı tarafı budur. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük devlet bunun herkes görüyor, Dünya’nın beşten büyük olduğunu, İslam Dünyasının sahipsiz olmadığını herkes görmektedir.” şeklinde cümle sarf etti.

ÖNÜMÜZDEKİ SÜRECİ İYİ DEĞERLENDİRMEK GEREKİR

Milletvekili İmran Kılıç ise “1 Kasım seçimleri ile birlikte ülkemize huzur ve güven ortamı gelmiştir.. Ülkemizi karıştırmak isteyen, iç ve dış kargaşa çıkarmak isteyenler var bunlara karşı dik durmamız gerekiyor. Önümüzdeki süreci iyi değerlendirerek ülkemize ve Kahramanmaraş’a en güzel hizmetleri sunmamız gerekiyor,” diye konuştu.

Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı İlçe Danışma Meclisi toplantısına, belediye meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve milletvekilleri katıldı.


   
  




Editör: Haber Merkezi