CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Kamil Dalkara milletvekili adayları, Selim Sümen, , Kibar Özdemir,  CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül’ün yanı sıra CHP İl Yöneticileri, İl Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile birlikte Pazarcık İlçe Başkanı Veysel Şervan, ilçe yöneticileri ile birlikte yüzlerce coşkulu vatandaş  katıldı.

Çağlayancerit İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisinin düzenlediği mitingi’ de ilk söz alan CHP Milletvekili Adayı Kibar Özdemir Çağlayancerit İlçesinin 13 Yıldır Hizmet almadığını Vurguladı.

Kibar Özdemir konuşmasın devamında sevgili yurttaşlarımız sevgili hemşerilerim 13 Yıldır Çağlayancerit İlçesi AKP İktidarı döneminde Hak ettiği hizmetleri alamadı.

düşünün yolu yapılmayan, yatırım yapılmayan, adliyesi olmayan, hastanesi var ama doktoru olmayan bir ilçe olur mu?  Sizlere bunları reva gördüler, görmeye de devam ediyorlar.

inanın bu AKP artık adaleti olmayan parti çünkü bunlar zamanı geldiğinde hesapları bu Adliye saraylarında verecekleri için kapatıyorlar ellerinden gelse İl merkezlerindeki Adliye saraylarını, kapatacaklar ama Şunu iyi bilin gün gelecek devran Dönecek Hepsi yapmış olduğu hukuksuzlukların hırsızlıkların hesaplarını tek tek verecekler adalet önünde diyerek Çağlayancerit İlçesinde bir devlet Hastanesi yoktur benim hemşerim vatandaşım hasta olacak Allah göstermesin çok acil buradan Kahramanmaraş’a gidene kadar hayatını kayıp edecek bunu hesabını verecekler diyerek 7 Haziran seçimleri için  oy verirken her vatandaş mutlaka 5 kez düşünmeli dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Adayı selim Sümen ise Konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin projelerini anlatıp oy istedi.

Vatandaşların CHP iktidarıyla refah seviyelerinin arttıracağını söyleyerek, “Türkiye’deki gelir dağılımındaki adaletsizliği ortadan kaldıracağız. Yoksul ailelere 720 lira yardım yapılacak” dedi.

"Hiçbir hanenin gelirinin 720 TL’nin altında düşmemesini sağlayacağız. Aylık kişi başına düşen gelirin 250 TL’nin altında olduğu hanelere fatura ve kira desteği için 360 TL, yurttaşlık Geliri için kişi başına 240 TL destek sağlayacağız.

Aylık kişi başı geliri 250 ile 500 TL arasında olan haneler için bu destekler sırasıyla 120 ve 80 TL olacak. Gelir kademesi gözetmeksizin 65 yas üzerindeki yoksul yaşlıların yurttaşlık desteğini aylık 300 TL olarak ödeyecek, engellilik durumuna göre yoksul engellilere ise 400 ya da 600 TL destek sağlayacağız" dedi.

Daha sonra ise söz alan CHP Kahramanmaraş’taki kilit isimi olan Milletvekili adayı Kamil Dalkara Türkiye’de yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını ve çözmek için göreve talip olduklarını ifade etti. 

“Türkiye’deki vatandaşların hali perişan. 3 kuruş maaşla geçim savaşı veriyorlar. Evlerine doğru dürüst erzak götüremiyorlar. Esnafların hali içler acısı. Siftah yapamadan kepenk kapatıyorlar. Çiftçiler inim inim inliyor. Yüksek maliyetler nedeniyle üretim yapmakta güçlük çekiyorlar. Lüks gemilere, yatlara ucuza verilen mazotu çiftçimize 2-3 katı yüksek fiyata veriliyor. Yıllarını ve emeklerini bu ülkeye veren emekliler, hak etmedikleri bir hayat sürüyor. İnsanlara ucuz işçilikle sosyal yardımlara muhtaç bırakılıyor. Bu yardımlarla oy avcılığı yapılıyor” dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı Kamil Dalkara Konuşmasın devamında ise , Türkiye’deki sıkıntılara karşı CHP’nin çözümlerinin hazır olduğunu kaydederek, “CHP iktidarında asgari ücret bin 500 lira olacak. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Geliri olmayan vatandaşlara aylık 720 lira yardım yapılacak. Vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Refahı tabana yayarak, insanların hayat standartlarını yükseğe çekeceğiz. Cebinde parası olan vatandaşlarımız rahatlıkla gidip ihtiyaçlarını görecek. Bu sayede esnaflarımızda kazanacak. Türkiye’de yanlış uygulanan politikalar tarım ve hayvancılığı mahvetti. Biz çiftçilerimize mazotu 1,5 liraya vereceğiz. Ayrıca tarımsal desteklemelerde yapılacak. Üreticimiz kazanacak, satıcı kazanacak, dolayısıyla Türkiye kazanacak, kalkınma ve refah seviyemiz yükselecek. Taşeron denilen modern köleliliği ortadan kaldırarak, işçilerimizin sosyal güvenceliği işlerde çalışmalarını sağlayacağız. Emeklilerimiz bizim başımızın tacıdır. Emekli maaşlarını en düşük bin 500 lira olacak şekilde düzenleyeceğiz. Ayrıca emeklilerimize ramazan ve kurban bayramlarında ikramiye vereceğiz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan yardımlar, nakdi olarak yapılacak. Vatandaş aldığı yardım parasıyla kendi istediğini alacak. Gelir dağılımdaki adaletsizliği ortadan kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi