Kahvehane toplantılarında 1 Kasım’da vatandaşlardan destek isteyen Öztunç, AK Parti hükümeti 7 Haziran’da sandıktan çıkan sonucu kabullenmedi için seçime gidildiğini İfade eden Öztunç , “AKP sandıktan çıkan neticeyi kabul etmeyerek Türkiye’yi erken seçimle baş başa bıraktılar. Erken seçimin ülkemize zararı 2 katrilyon” ne gereği vardı bu seçimin şimdi dedi.
7 Haziran seçimlerinde halkımız üzerine düşen görevini yerine getirdi ve hiçbir partiye tek başına iktidar olabilecek çoğunluğu vermeyip, siyasilere uzlaşın dedi. CHP Olarak İlk günden itibaren sorumluluk bilinci içerisinde hareket ettik. Ülkeyi yönetme irademizi, istediğimizi ortaya koyduk. Bu bilinçle, sorumlu siyaset anlayışı içerisinde AKP ile görüşmelere başladık. 14 ilke ve 5 temel sorun belirledik. Bunları koalisyon görüşmelerin ilk gününde AKP heyeti ile paylaştık. 4 yıllık profili yüksek bir hükümetin kurulmasını arzu ettik. Tüm samimiyetimizle AKP heyeti ile görüşmeleri gerçekleştirdik. 3 aylık bir seçim hükümeti teklif edildiğinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bizim kırmızı plaka merakımız yok. Biz ülkemize hizmet etmek istiyoruz’ dedi  Bu süreçte CHP olarak taşın altına değil elimizi, gövdemizi koyduk. Halkın iradesine saygı gösterdik.”



Biz iki dini bayramda emeklilere çifte maaş ikramiye vereceğiz dedik, AKP nereden alacaksınız kardeşim parayı dedi Bizde diyoruz ki sizin çaldığınız paraları  halka vereceğiz onlar kendi ceplerine atar ama biz, halkımızın emeklimizin, işçimizin, memurun, kısaca halkımızın cebine atarız Mazotu Çiftçilerimize 1.50 Kuruşa vereceğiz dedik  karşı çıktılar bizde neden kardeşim özel gemilere 1.5 TL'den veriliyor ama çiftçiye verilmiyor, CHP iktidarında biz vereceğiz Dolardaki artış nedeni ile 1.80 kuruşa çıktı mazotun litresi Çiftçiye 1.80 Kuruşa verilecek diyen Öztunç Kahramanmaraş’ta 1 Kasım seçimlerinde birlik içerisinde olacaklarını söyleyerek devam etti.

Gece Saat 23:00 sıralarında Elbistan Dulkadiroğluları Yardımlaşma ve eğitim Kültür derneğini ziyaret eden Öztunç burada dernek başkanı İsmail Doğan ve Dernek üyeleri tarafından karşılandı öztunç’un gündeminde ise Taşeron işçiliği  vardı Kardeşim Taşeron işçiliğini kaldıracağız  dedik  bir beladır dedik kişi başına 600 TL ile 700 TL para arada ölüyor. Taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için kamu kurumlarından başlayarak etkili bir eylem planı uygulayacağız. Kamuda taşeron işçiliğine, alt-işveren ve rödovans uygulamasına, özel kesime de örnek olacak biçimde son vereceğiz.
Editör: Haber Merkezi