Genel seçimlerin ardından Kahramanmaraş’ta çok az bir oyla milletvekilliğini kaçıran  Cumhuriyet Halk Partisi’nde çalışmalar ve değişimler tüm hız hızla sürüyor. 6 Aralıkta yapılacak olağan kongre öncesi CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Barış Hantürk’ün yeniden başkan adayı olmayacağını açıklamasının ardından geçtiğimiz gün eski CHP İl Başkanı Alaiddin Çiftarslan başkan adaylığını açıklamıştı. Dün ise Avukat Anıl Engizek, Dulkadiroğlu İlçe Teşkilatında yaptığı açıklamayla CHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Tanıtma toplantısına CHP İl Başkanı Esat Şengül ve birçok CHP teşkilat üyesi katıldı.

‘CHP SÜREKLİ KENDİNİ YENİLEYEN BİR PARTİDİR’
Düzenlenen toplantıda konuşma yapan Dulkadiroğlu Başkanı Barış Hantürk, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendini sürekli yenileyen bir yapısının olduğunu vurgulayarak, yeni başkan adayına da başarılar diledi. Hantürk, konuşmasında şunları kaydetti:  “Cumhuriyet Halk Partisi uzun bir seçim maratonu sürecinden sonra kongreler sürecine girdi. CHP sürekli kendi küllerinden kendini tekrar yaratarak ortaya koyan bir partidir. O yüzden CHP kurultaylar partisidir derler. Her şeyden önce Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı ve partimize ve siz üyelere adayımız hayırlı olsun. Siyasete attığı bu büyük adımdan sonra umarım önünde çok kariyerleri olacak. CHP bugün çok güzel bir ismi partisine kazandı. Siyasette aday olmak bir yolun başlangıcıdır.  Süreç hem parti hem de kendisi için çok iyi olacak. CHP memleketimizin ışığıdır. Seçim sürecinde bir vekilimizi kaybettik ama inancımızı ve çalışma azmimizi kaybetmedik.  Seçim çalışmaları seçim bittiği anda başlar. Arkadaşlarımızda da bu azmi ve iradeyi görüyorum.”



‘ADAYLARIMIZIN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ERTESİ GÜN İŞE BAŞLAMASI’
Düzenlenen toplantıda bir diğer konuşmacı olan CHP İl Başkanı Esat Şengül, CHP’de kongre ve kurultayların normal olduğunu söyleyerek, başkan adaylarının en önemli özelliğinin bugün seçilip yarın çalışmaya başlamış olmasına bağladı. Şengül, sözlerine şunları ekledi: “Burası CHP burada kongrelerin kurultayların yapılması normaldir. Burada iş başında görev yapamayan ya da başarı elde edemeyen hesap vermesi kaçınılmaz bir durumdur. Burası demokrasinin kol gezdiği bu ülkeye demokrasiyi yerleştiren bir partidir. Yarışımız da bir demokrasi yarışıdır. Adaylarımızın en önemli özelliğinin bugün seçilip yarın çalışmalarına başlamasıdır. Kongreler herkesin eleştirisini yapabileceği iş başında ki yönetimlerin eksikliğini ortaya oyabileceği yerlerdir. CHP yeniden bir seçim startı verecekse hepimizin birbirine ihtiyacı var.”



‘BARIŞA BARIŞA KAZANMAK İSTİYORUZ’
Düzenlenen toplantıda başkan adaylığını açıklayan Av. Anıl Engizek ise, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş’ın siyasi potansiyeli belli.  Bizler CHP olarak nasıl bir çalışma ile Dulkadiroğlu’na bağlı olan 101 mahallede oyumuzu nasıl arttırırız bunun çalışmalarını yapmak üzere bu yönetime talip oldum. Bu yolda oylarımızı arttırmak delege ve üyelerimize gerekirse partimize oy vermeyen insanlara da ulaşmak bizim boynumuzun borcudur. Bizden önce büyüklerimiz büyük savaş ve mücadeleler verdi. Artık dönem değişti biz savaşa savaşa kazanmak değil barışa barışa kazanmak istiyoruz. Herkesle barışıp herkesin kapısını çalarak derdine talip olmak istiyoruz.”



Toplantının ardından partinin eski milletvekillerinin de bulunduğu salonda Engizek, tebriklerini kabul etti.  

Editör: Haber Merkezi