Seçim çalışmaları ve seçim bildirgeleri hakkında bilgiler aktaran CHP Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Nilden Bayazıt Postalcı, 7 Haziran'a kadar çok etkin çalışmalarının olacağının altını çizerek şu bilgileri aktardı: “Hepimizin de bildiği gibi geçtiğimiz Pazar günü Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgemizi açıkladı. Tüm Milletvekili adaylarımız, güzel bir projenin peşinde illerimize dağıldık.

Bundan sonra Kahramanmaraş üzerinde çok etkin çalışmalar yapacağız. Ve halkımıza CHP İktidarında yapacağımız hizmetleri bir bir aktaracağız” dedi.

Postalcı, kendisinin en önemli projelerinden birinin ise aile olduğunu ifade ederek: “Benim milletvekili adayı olarak özellikle üzerinde durduğum konu aile. Ve bizim en iddialı olduğumuz projelerin başında aile sigortası geliyor. Bunun üzerinde çok çalışacağız. Çünkü şuna inanıyoruz; toplumsal refahı, huzuru sağlamanın temel aile içindeki huzuru sağlamaktadır. Bugün baktığımız zaman, son 7 yılda ülkemizde kadına şiddet % 1400, boşanma oranları ise % 100 arttı. Bunun sebebi ise; aile içinde çok büyük huzursuzluklar var demek. Kadınlar mutsuz, eşler mutsuz demektir. Dolayısı biz bunun temelini çözmek zorundayız.

8 MİLYON ÇOCUĞUMUZ YATAĞA AÇ GİRİYOR

Peki, ne yapacağız? Türkiye'de bu gün 17 milyon yoksul var. Biz bunu çözmek zorundayız. Biz bu 17 milyon yoksul vatandaşımızın yarısı çocuk. Yani ayda 200 TL ve altında geçinmeye çalışıyorlar demek. 8 Milyon çocuğumuz yatağa aç giriyor demek. Dolayısı biz bu aile huzurunu sağlamakla kendimizi mükellef sayıyoruz. Bizler şuna kesinlikle inanıyoruz ki; iktidar olduğumuzda 4 yıl içerisinde bu ülkede yoksulluğu bitireceğiz.

Bu kapsamda aile sigortasını başlattık. Yoksulluk sınırının altında yaşayan ailenin anne hesabına her ay 720 TL yatıracağız.

Bir annenin gebeliğinden başlayarak, çocuğun üniversite atılıncaya kadar, hayatını güvence altına almayı istiyoruz.

Herkes bilmiyor ama Türkiye'de bu gün işsiz genç vergisi var. Çocuğunuzu binbir güçlükle üniversiteyi okutuyorsunuz ve işsiz kalıyor. Fakat devlet o işsiz gençten vergi alıyor. Biz bu vergiyi kaldıracağız.

Gebeliğinden başlayarak sahip çıktığımız anneye, çocuğuna kreş yardımı yapacağız. Çocuk kreşe başladığı an 400 TL her ay kreş parası hesabına yatacak.

En önemli projelerimizden biri de, emeklilerimize çift maaş projesi. Her yıl dini bayramlarda çift maaş vereceğiz.

Asgari ücret ise vergiler çıktıktan sonra net 1500 TL olacak” diye konuştu.

MEVCUT SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEK GÜÇ KADINLARIMIZDIR

Seçim bürosu açılışlarının devam ettiğini söyleyen Postalcı; “ Fakat tabii ki bizler seçim bürolarında bağlı kalmayacağız. İlçe ilçe, mahalle mahalle gezeceğiz. Ben özellikle mahalle ve kadın çalışmalarına ağırlık vereceğim.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak şuna inanıyoruz; mevcut sistemi değiştirecek güç kadınlarımızdır.

Toplumun her kesimine; işçisine, emeklisine, esnafına, öğrencisine, öğretmenine, madencisine, çevrecisine kısacası her kesime yönelik projelerimiz var. Tabii ki zaman içerisinde hepsini kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

BİZİM GÜNDEMİMİZ EKONOMİ

“Hak ve hukuk içerisinde yönetilen bir Türkiye istiyoruz” diyen Postalcı; Bizim seçim bildirgemizin en baş cümlesi şudur; Biz mezhepsel, dinsel hiçbir şekilde ayrım yapmadan siyaset yapan tek partiyiz. Biz din üzerinden siyaset yapmaya karşıyız. En başından beri savunduğumuz şey, dini inanç özgürlüğüdür. Hiç kimsenin din üzerinden bu ülkeyi bölmesine izin vermeyeceğiz.

Bizim gündemimiz, ekonomi, toplumsal refah, özgürlük ve demokrasi. Hak ve hukuk içerisinde yönetilen bir Türkiye istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi